Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Σῶσον Κύριε τόν λαόν σου, καί εὐλόγησον τήν κληρονομίαν σου.."

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Οριοθέτησαν υφαλοκρηπίδα Τουρκία-ψευδοκράτος

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα Τουρκίας - ψευδοκράτους
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Λευκωσία την ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει ρηματική διακοίνωση προς τον γγ του ΟΗΕ σε σχέση με τη λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας Τουρκίας-ψευδοκράτους. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η ενέργεια αυτή επηρεάζει αρνητικά και την διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ρηματική διακοίνωση, ημερομηνίας 10 Απριλίου 2014, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αφορά στην κατάθεση των γεωγραφικών συντεταγμένων αυτής που παράνομα η Τουρκία θεωρεί ως δική της υφαλοκρηπίδα και ως δήθεν υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των βόρειων ακτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας.
Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ‘συμφωνία’ αυτή δεν έχει οποιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη και ως εκ τούτου είναι νομικά ανυπόστατη και άκυρη. Είναι, ωστόσο, συνέχισε, αξιοπρόσεκτη η χρονική στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να αποστείλει προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την εν λόγω ρηματική διακοίνωση

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...