Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Λίαν εὔφρανας τούς ὀρθοδόξους, καί κατῄσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε"

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Ματαιώθηκε η πτήση Σαμαρά για Μπακού μετά από βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Μετά από βλάβη που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελευσίνα, όπου αποφασίστηκε να μην γίνει η πτήση.
Ματαιώθηκε τελικά η πτήση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μετά από βλάβη που διαπιστώθηκε στα πτερύγια προσγείωσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, το οποίο και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Γέροντα, άλλο πάθος είναι η υπερηφάνεια και άλλο ο εγωισμός;

-Η υπερηφάνεια, ο εγωισμός, η κενοδοξία κ.λπ., εκτός από την έπαρση που είναι εωσφορικός βαθμός, είναι το ίδιο πάθος με μικρές διαφορές και διαβαθμίσεις.
Ο εγωισμός είναι το αναρχικό παιδί της υπερηφανείας∙ δεν το βάζει κάτω, επιμένει. Όπως όμως τα δένδρα που δεν λυγίζουν, σπάζουν τελικά από τον αέρα, έτσι και ο άνθρωπος που έχει εγωισμό, επειδή δεν κάμπτεται, σπάζει τελικά τα μούτρα του. Μεγάλο κακό ο εγωισμός! Ενώ και ανάπαυση δεν έχει ο εγωιστής, πάλι επιμένει! Δεν βλέπεις, ο Άρειος; Όταν η μητέρα του του είπε: «καλά, τόσοι λένε ότι σφάλλεις∙ δεν το καταλαβαίνεις;», «ναι, το ξέρω, της απάντησε, αλλά πώς να υποταχθώ σ’ αυτούς;». Ο εγωισμός του δεν τον άφηνε να παραδεχθή το λάθος του.
-Και δεν τον απασχολούσε, Γέροντα, που είχε παρασύρει τόσον κόσμο στην αίρεση;

-Όχι, δεν τον απασχολούσε. «Αν παραδεχθώ ότι σφάλλω, έλεγε, θα εξευτελισθώ και στους οπαδούς μου». Και όσο καταλάβαινε ότι κάνει λάθος, άλλο τόσο ζοριζόταν να τους πείση ότι είχε δίκαιο. Φοβερό πράγμα ο εγωισμός!

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν άγγελο...»

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης
...Την ώρα πού μπήκα στο δωμάτιο του, ήταν εκεί οι γιατροί, πού έκαναν την καθημερινή επίσκεψη τους στους θαλάμους των ασθενών. Κατά σύμπτωση οι γιατροί εκείνοι ήταν πρώην φοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, μόλις με είδαν, ήρθαν κοντά μου και με ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του Γέροντα. Όταν τελείωσαν κι έφυγαν οι γιατροί, πήγα και κάθισα δίπλα στο Γέροντα Ιάκωβο, ο οποίος, μόλις με είδε, μου είπε το εξής, το όποιο μ' έκανε πραγματικά ν' ανατριχιάσω,γιατί ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ελληνικός Στρατός στη Θράκη προμηθεύεται σαπούνια Τουρκίας, μάρκας Damla με έδρα το Αϊδίνιο, ενώ μέχρι πρότινος αγόραζε σαπούνια από ελληνική επιχείρηση δημοσιεύει η Εφημερίδα Ζαγάλισα.  

“Ψωμί, «Ελιά» και Κώτσο Βασιλιά”

Guardian: Μετά από 46 χρόνια, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα
Για την μόνιμη επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα γράφει ο Guardian, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί «οι Ελληνες που έχουν την δυνατότητα να φύγουν να αποχωρούν κατά κύματα, ωστόσο μετά από 46 χρόνια στην εξορία ο Κωνσταντίνος ο ΙΙ επιστρέφει στην χτυπημένη από την κρίση πατρίδα του».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...