Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

†"Θεοτόκε Παρθένε" Ήχος Α'-Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Ξένη μοναχή

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Χτίζουμε τζαμιά στους αλλοδαπούς, και τους δικούς μας τους κηδεύουμε στα σχολεία !!!

ΗΛΕΙΑ: ΚΗΔΕΙΑ 86ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ!
Ο χρόνος "σταμάτησε" στις 8 Ιουνίου του 2008 για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Βάλμη Πηνείας, όταν δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον εγκέλαδο και πέντε χρόνια μετά, στον χώρο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Αποτέλεσμα, ήταν να γίνει την Πέμπτη η κηδεία ενός 86χρονου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού! 

Η πολύπαθη Ηλεία και εν προκειμένω η πολύπαθη Πηνεία το έζησε και αυτό, με το παλιό δημοτικό σχολείο που δεν λειτουργεί πλέον, να μετατρέπεται σε εκκλησία όπως αναφέρει το PatrisNews, για να μπορέσει να γίνει η κηδεία του 86χρονου και με τους συγχωριανούς του την ίδια ώρα, να "βράζουν" από αγανάκτηση για την αδιαφορία της πολιτείας.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη, μόνο οργή προκαλούσαν στους κατοίκους του χωριού,οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει "περιπλανώμενοι" για να εκκλησιαστούν ή για να τελέσουν κάποιο μυστήριο και το γεγονός ότι αναγκαστικά η κηδεία τελέστηκε στον χώρο του δημοτικού σχολείου, δεν τιμά κανέναν από τους ιθύνοντες, οι οποίοι πέντε χρόνια τώρα δεν φρόντισαν να αποκατασταθεί η εκκλησία του χωριού.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν στον χώρο όπου βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού και καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν ο ναός δεν ανεγέρθηκε μέχρι σήμερα και στο σημείο που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια, σήμερα υπάρχει το απόλυτο κενό.

Όπως ανέφεραν στο patrisnews.com οι κάτοικοι του χωριού, η άδεια ανέγερσης νέου ναού εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, για να... "σκοντάψει" τώρα στο γεγονός, ότι οδηγήθηκε σε κατάργηση ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ).

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο όπου βρισκόταν η εκκλησία, είχε τοποθετηθεί ένα λυόμενο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκκλησία.

Ωστόσο, πριν από δυόμισι μήνες το λυόμενο κατεδαφίστηκε με εντολή του ΤΑΣ όπως λένε οι κάτοικοι, για να ληφθεί η πρώτη δόση των χρημάτων, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του ναού.

Μάταια όμως, γιατί ο ναός δεν ξεκίνησε ποτέ και το τελευταίο διάστημα οι εικόνες της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στον χώρο του δημοτικού παλιού δημοτικού σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το κοιμητήριο, για να μπορεί να λειτουργεί υποτυπωδώς εκεί η εκκλησία.

Στην άκρη του προαυλίου του σχολείου τοποθετήθηκε η καμπάνα, για να σηματοδοτεί ότι εκεί είναι πλέον εκκλησία.

Όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στην κηδεία του 86χρονου, δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπος κηδεύτηκε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου ως λύση ανάγκης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κηδεία θα έπρεπε να γίνει... στην ύπαιθρο
PatrisNews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...