Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Πώς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου Τόκον Πανσεβάσμιε;"

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

"Tούρκικο Air Force One" για τον Ερντογάν

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
“Tουρκικό Air Force One” είναι ο τίτλος της Hürriyet που αναφέρει τη νέα  παραλαβή του  αεροσκάφους για τις ανάγκες του τούρκου πρωθυπουργού. Το νέο αεροσκάφος Αirbus 330-200 είναι έτοιμο και θα παραληφθεί τις επόμενες εβδομάδες. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 90 επιβατών και θα διαθέτει ειδική αίθουσα συσκέψεων αλλά και δωμάτιο ανάπαυσης για τον πρωθυπουργό. Το πρωθυπουργικό Α330-200 έχει μεγάλη εμβέλεια και μπορεί να πετάξει χωρίς ανεφοδιασμό σε όλες τις χώρες του κόσμου και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet διαθέτει και σύστημα άμυνας από πυραυλικές επιθέσεις.
Αμέσως μετά την παραλαβή του νέου αεροσκάφους θα ιδρυθούν και οι «Πρωθυπουργικές Αερoγραμμές». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Habertürk το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού έχει ως σχέδιο την εντάξει όλα τα αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κρατικούς αξιωματούχους. 
Αυτά είναι το Airbus 319-(ΑΝΑ) το οποίο σήμερα χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, το Gulfstream G550 (TC-DAP το οποίο χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας), το Gulfstream GIV ( TC-ATA) όπως και το Gulfstream GIV i (TC-GAP) χρησιμοποιούνται από τους υπουργούς.
Επίσης ένα αεροσκάφος Cessna Citation XL και άλλα 2 Citation V τα οποία ήταν στην κατοχή της «εταιρείας κρατικών αεροδρομίων» θα ενταχθούν στο ίδιο οργανισμό που θα ελέγχεται από το πρωθυπουργικό γραφείο. onalert.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...