Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε, τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις ημάς"

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

"Ψεύτη" βγάζει τον Ε.Βενιζέλο ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ

OYΔΕΠΟΤΕ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
"Ψεύτη" χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος αναφορικά με την περίφημη ρήση του ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόϊμπλε του είχε πει "Πόσα θέλετε για να βγει η ελλάδα από την Ευρώζώνη;" ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο «Agency Europe».
Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι η Τρόικα είχε προσφέρει στην Ελλάδα την επιλογή να αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2011, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι ήταν πάντα αντίθετος σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε, προσθέτοντας ότι "η υπόθεση αυτή δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματικό ζήτημα, έτσι όπως παρουσιάζεται".
«Σε κάθε συνάντηση, έλεγα πως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις εικασίες που γίνονται για την Ελλάδα περί αποχώρησής της από την ευρωζώνη. Τέτοιες φήμες ήταν, και αποδείχτηκε ότι ήταν, εξαιρετικά επικίνδυνες. Όταν ο κόσμος σταμάτησε να μιλάει για το σενάριο "Grexit", τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Το τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα εξαιτίας αυτών των ανεύθυνων συζητήσεων ήταν πολύ βαρύ» σημειώνει ο κ. Γιούνκερ.«Το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, την οποία επιλέξαμε»  defencenet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...