Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

†"Θεοτόκε Παρθένε" Ήχος Α'-Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Ξένη μοναχή

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Άρχισαν τα "πήγαινε-έλα" Ισραήλ-Τουρκίας

Μία ισραηλινή αντιπροσωπεία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία προκειμένου να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την καταβολή αποζημιώσεων στους οικείους των εννέα Τούρκων που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στον στολίσκο που προσπαθούσε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσαν σήμερα τουρκικές επίσημες πηγές.
Η αντιπροσωπεία πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία για να επεξεργασθεί το θέμα των αποζημιώσεων, δήλωσε μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, που είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα πως οι δύο πλευρές έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ο Αρίντς δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποσόν των διεκδικούμενων αποζημιώσεων, εξηγώντας πως το ζήτημα αυτό απομένει να ρυθμιστεί με τους δικηγόρους των θυμάτων.
Η αντίστοιχη τουρκική αποστολή εκτιμάται πως θα έχει επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Έως και πρόσφατα, το Ισραήλ αρνείτο πεισματικά όχι μόνον να αποζημιώσει για τους νεκρούς Τούρκους, αλλά και να ζητήσει συγγνώμη για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν επί του σκάφους Μαβί Μαρμαρά, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ρεσάλτο από καταδρομείς του.
Όμως στις 22 Μαρτίου, σε μία εντυπωσιακή κίνηση πριν από την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από το Ισραήλ, ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη συγγνώμη του ιδίου και της κυβέρνησής του για τα γεγονότα. onalert.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...