Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ "Τού Γαβριήλ φθεγξαμένου σοι Παρθένε τό Χαίρε"

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Στην Τρ. Πειραιώς, οι Κύπρου και Λαϊκή

Στην Τρ. Πειραιώς καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το "πακέτο" των υποκαταστημάτων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα.
Με τη συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λέγει το... σίριαλ της απόσχισης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, το σύνολο των καταθέσεων διασφαλίζονται απόλυτα. Αυτόνομη συνεχίζει η Ελληνική Τράπεζα, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στο «πακέτο» των κυπριακών τραπεζών. 
Νωρίτερα το Capital είχε μεταδώσει τα εξής: Το δίκτυο της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας δεν θα διαχωριστεί, καθώς θα πωληθεί ως "πακέτο" σε μια από τις δυο ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. 
Για το θέμα συνεδριάζει στις 2μ.μ. το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να αποφασίσει ποιος εγχώριος πιστωτικός όμιλος θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών. Έτσι, το σίριαλ της κατάληξης των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών δείχνει να έχει αίσιο τέλος. 
Νωρίτερα, η κυπριακή προεδρία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου για τη σχετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την απόσχιση των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τρ. Πειραιώς και η Alpha Bank δίνουν σκληρή "μάχη" για την απόκτηση των λειτουργιών των κυπριακών τραπεζών.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.
Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Η ανακοίνωση της απόφασης για τον "πλειοδότη" που θα αποκτήσει και τις δύο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα αναμένεται νωρίς το απόγευμα.Capital.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...