Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ (25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994)

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Αβραμόπουλος: «Ανάμνηση η κρίση σε 10 χρόνια»

«Η σημερινή κρίση σε 10 χρόνια θα είναι μία ανάμνηση η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και θα...μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές και με ευημερία μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Οτάβα Σίτιζεν».
Στην συνέντευξη με τίτλο «Ο Έλληνας υπουργός αποκαλύπτει τα σχέδια της ανάπτυξης», ο κ. Αβραμόπουλος προέβλεψε ότι η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει αναμορφώσει τις κρατικές της δομές και θα έχει θέσει ισχυρές βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία αλλά για να είναι επιτυχή θα πρέπει να συνοδεύονται από επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη».
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε εξάλλου ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι απασχολημένη με την προώθηση των ξένων επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες. Είπε ακόμη πως η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος και ελπίζει ότι σύντομα θα έχει πλεόνασμα».
Αναφερόμενος στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, τόνισε ότι «η Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΕΕ, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς το οποίο προωθεί τη συνεργασία υπηρεσιών διοικητικής μεταρρύθμισης, οικονομίας, δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης και στοχεύει στην αποτροπή, διάγνωση καθώς και παραπομπή των φαινομένων διαφθοράς».
Σχετικά με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ανέφερε ότι γίνονται βήματα προς τη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων, την εξυπηρέτηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών εταιρειών, καθώς και τον εξορθολογισμό.
Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε επίσης ότι» η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Καναδά-ΕΕ θα ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς των δύο χωρών, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά».
Παράλληλα προσκάλεσε τους Καναδούς να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές και κάλεσε τις καναδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα τονίζοντας ότι επιθυμεί ο Καναδάς να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη νέα ελληνική οικονομία που δημιουργείται. ksipnistere.blogspot.gr

Θ.Π: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  … ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...