Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ …. ΤΗΣ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ !!!

Έρευνες την άνοιξη στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ και στην ΑΟΖ Κύπρου ανακοίνωσε η Άγκυρα!
Tην εναρξη ερευνών την ερχόμενη άνοιξη, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα τεμάχια «1», «4», «5», «6» και «7», της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), καθώς και στο τεμάχιο «12», το οποίο υποτίθεται ότι ανήκει στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους, ανακοίνωσε η Αγκυρα. Όπως αναφέρει η Hürriyet  οι έρευνες θα γίνουν και στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου. Και ακόμα σκέφτονται στην κυβέρνηση αν πρέπει να καταθέσουν συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας και προετοιμάζονται για την ... διακυβερνητική, δηλαδή την κοινή δυνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη!
 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τις έρευνες θα διενεργήσει το νέο σεισμολογικό σκάφος «Polarcus», το οποίο απέκτησε η Τουρκία από την Νορβηγία, έναντι του ποσού των 150 εκατ. δολαρίων, καθώς οι εργασίες ανακατασκευής του «Ρiri Reis» θα καθυστερήσουν μέχρι το 2016. Κατά τη διάρκεια των ερευνών θα συνοδεύεται από σκάφη του τουρκικού Ναυτικού.
Πρόκειται για εξελιξη η οποία θα προκαλέσει φυσικά υψηλή ένταση. Και το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και αν έχουν την δυνατότητα να υπερασπίσουν την Κύπρο ως εγγυήτρια την δύναμη και κυρίως να υπερασπίσουν τα ελληνικά συμφέροντα και δικαιώματα...defencenet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...