Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Απολυτίκιο Κυριακή της Πεντηκοστής «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών...

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Καταργούν οριστικά τα μετρητά για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ!

Συναλλαγές μόνο με κάρτα για αγορές άνω των 500€
ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΧΡΉΣΗ ΧΡΕΩΣΤΙΚΏΝ Ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΏΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΆΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΎ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΊΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΎΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΓΙΑ ΝΑ... ΜΠΛΟΚΆΡΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ.
Τα νέα μέτρα, που έρχονται με το «μεγάλο» φορολογικό νομοσχέδιο την άνοιξη, προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και την ακίνητη περιουσία όλων των φορολογουμένων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο του υπουργείου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προβλέπει: Ολες οι συναλλαγές θα γίνονται με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το υπουργείο εξετάζει «την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να περιορίσουμε τις συναλλαγές με μετρητά και την ευνοούμενη από αυτές φοροδιαφυγή». Σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τραπεζών ανέρχεται στα 1.500 ευρώ και αναμένεται να πέσει στα 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 500 ευρώ, που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά:
  • μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/λήπτη των υπηρεσιών
  • μέσω τραπεζικού λογαριασμού
  • με επιταγές.
Ταυτόχρονα το υπουργείο αναζητά κίνητρα για τους φορολογούμενους ώστε να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων. ΠΗΓΗ.

Τι είχε πει ο Γέροντας Παϊσιος για το θέμα, δεκαετίες πριν;
"Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: "Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν" για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις."
Από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του Αγιορείτη Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου
Αναρτήθηκε από Hellas-Orthodoxy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...