Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ “Νοσους ποικίλας θεραπεύει, και ακάθαρτα πνεύματα διώκει, της Εικόνος της σης η χάρις Θεοτόκε”

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

H Gazprom προειδοποιεί την Τουρκία με αντίποινα…

Προειδοποίηση προς την Τουρκία απέστειλε, επίσημα η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχετικά με την συμφωνία Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, ο οποίος θα μειώνει την σημασία του αγωγού South Stream. Η ρωσική εταιρεία, η οποία προμηθεύει την Τουρκία με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε πως αν η Τουρκία ολοκληρώσει, το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ), τότε θα πρέπει «να απευθυνθεί στο Μπακού για οποιαδήποτε βοήθεια». Η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ρωσικής εταιρείας, αλλά «η Gazprom έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος προμηθευτής σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ. Η ρωσική εταιρεία, για την ακρίβεια η ίδια η Ρωσία (του Πούτιν βεβαίως-βεβαίως…), παρακολουθεί με αρνητικό μάτι τις τελευταίες εξελίξεις και την σύσφιξη των σχέσεων της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν στον ενεργειακό τομέα.

Τουρκικές γελοιότητες στα κατεχόμενα

Ν. Λυγερός
Αφιερώνουμε με αγάπη σε όσους ραγιάδες πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα της Τουρκίας, την επόμενη φωτογραφία που δείχνει ένα τουρκικό γεωτρύπανο στα κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο έρχεται να αντισταθμίσει τις εργασίες της Κύπρου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Φανταζόμαστε το μέγεθος και το βάρος του έργου μέσω του φορτηγού που βρίσκεται αριστερά. Δεν αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κατασκοπική δράση. Ένας μόνο μαθητής μας κατάφερε να βγάλει αυτήν την φωτογραφία για να αναδείξουμε τα τεράστιο έργο του νεοθωμανικού δόγματος, όπως θα έλεγε ο υπουργός εξωτερικού της γειτονιάς.

«Άδειασαν» την Τουρκία οι ΗΠΑ για το RF-4E, καλύπτουν τους Ρώσους!

Καταλυτική παρέμβαση των στη συριακή κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και αποκαλύπτει το οργιώδες παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα. Πρόκειται για μια ακόμα «μη φιλική» προς την Τουρκία κίνηση των ΗΠΑ που αλλάζει άρδην την κατάσταση. Οι Αμερικανοί διαψεύδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι το μαχητικό τους αεροσκάφος καταρρίφθηκε εκτός του συριακού εναέριου χώρου!
«Το τουρκικό μαχητικό, πιθανότατα, χτυπήθηκε από επίγειο αντιαεροπορικό πυροβόλο, την ώρα που πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου», αναφέρει έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Η αμερικανική έκθεση διαψεύδει και καταρρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, «αδειάζοντας» άσχημα την Άγκυρα.
Η έκθεση που διέρρευσε – ούτε αυτό είναι τυχαίο – προς την εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει: «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος. Η χρήση επίγειων αντιαεροπορικών υποδηλώνει ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε με χαμηλή ταχύτητα, σε χαμηλό ύψος», επιβεβαιώνοντας τους Σύριους που επέμεναν ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε με ταχύτητα μόλις 480 μιλίων ανά ώρα.

Τσίπρας: "Να μην έρθει η τρόικα στην Αθήνα εάν δεν ισχύσει για την Ελλάδα η απόφαση της Συνόδου"

Πέρα από τη σφοδρή επίθεση λήφθηκαν αποφάσεις για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο συνέδριο του κόμματος την άνοιξη του 2013. Την πρώτη μετεκλογική, αλλά σφοδρή επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις για την Ιταλία και την Ισπανία, διαφορετικά να μην έρθει η Τρόικα στην Αθήνα. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την αντιπολιτευτική στρατηγική, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια για την πολιτική και οργανωτική μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες συνθήκες.  Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ότι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα», αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την χρηματοδότηση των τραπεζών και πρόσθεσε ότι αν «αυτό δεν ισχύσει να προβάλλει βέτο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο».  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια ιστορική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν οι εκλογές είχαν αναδείξει κυβέρνηση της Αριστεράς, η εικόνα σήμερα σε όλη την Ευρώπη θα ήταν τελείως διαφορετική. Ο λαός μας έχασε μια ευκαιρία είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και επικαλέστηκε τη στάση της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα παρενέβαινε στην πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με επιστολές υποτέλειας και δουλοπρέπειας. Επιστολές που διαβεβαιώνουν την προσήλωση της κυβέρνησης στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και της ύφεσης. Που χαραμίζουν μέσα σε λίγες μέρες όσα ο λαός μας με τις διεκδικήσεις αλλά και με τη ψήφο του κέρδισε, το προηγούμενο διάστημα». Αντίθετα, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν σήμερα το μαλακό μαξιλαράκι για την κυρία Μέρκελ. Θα ήταν βασική συνιστώσα της συμμαχίας του Νότου και θα είχε ήδη κερδίσει τουλάχιστον όσα και οι Ισπανία και Ιταλία διεκδίκησαν και κέρδισαν, είπε ο κ. Τσίπρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...