Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Λίαν εὔφρανας τούς ὀρθοδόξους, καί κατῄσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε"

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Πρόκληση! Η Άγκυρα εξέδωσε "'άδειες" για έρευνες σε Καστελόριζο-Ρόδο!

Η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρή πρόκληση την ίδια ημέρα που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ΕΔ βρίσκονταν σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.Δημοσίευσε στην Τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειρά αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου που δίνουν …άδειες για έρευνες πετρελαίου αι φυσικού αερίου στο Καστελόριζο και στη Ρόδο! Η Αθήνα αντέδρασε με δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ: «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχετικά με τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών.

Θα Την Πάρουμε Την Κωνσταντινούπολη Και Θα Ζείτε Και Εσείς Εκείνον Τον Καιρό!

Το μεγάλο όνειρο του Γένους θα γίνει πραγματικότητα στις μέρες μας! Μια ομάδα μικρών μαθητών από την Αθωνιάδα   Σχολή κατηφόριζαν για τον Γέροντα. Τους απασχολούσε ένα θέμα: Άκουγαν ότι ο Γέροντας σε κάποιους είχε πει ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη. Ήθελαν όμως να το ακούσουν και αυτοί από το ίδιο του το στόμα και μάλιστα διερωτώντο αν θα ζουν και αυτοί όταν θα την πάρουμε .Έλεγαν , λοιπόν , στο δρόμο μεταξύ τους ότι κάποιος θα έπρεπε να ρωτήσει τον Γέροντα για το θέμα αυτό καθώς θα συζητούσαν . Πήγαν , λοιπόν , εκεί και κάθισαν μαζί του , δεν τόλμησε όμως κανείς να του κάνει αυτήν την ερώτηση . Σηκώθηκαν πήραν την ευχή του και καθώς έστριψαν , για να βγουν στο μονοπάτι , ο Γέροντας , ξεπροβοδίζοντας τους , χαμογελώντας τους είπε :

Σαν και σήμερα πέθανε, το1864, ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης (Γεν. 1794)

Στρατηγού Μακρυγιάννη - Απομνημονεύματα 
«Εσύ, Κύριε, θα άναστήσης τους πεθαμένους 'Ελληνες, τους απογόνους αύτηνών των περίφημων ανθρώπων, όπου στόλισαν την ανθρωπότη μ' αρετή. Καί με τη δύναμί Σου καί τη δικαιοσύνη Σου θέλεις να ξαναζωντανέψης τους πεθαμένους· καί ή απόφασί Σου ή δικαία είναι να ματαειπωθη ή Ελλάς, να λαμπρυνθή αύτήνη καί ή θρησκεία του Χρίστου καί να υπάρξουν οι τίμιοι καί οι αγαθοί άνθρωποι, εκείνοι όπου υπερασπίζονται το δίκαιον».

Ἡ θέσις τῶν ναζί ἔναντι του Χριστοῦ !!!

Πρωτ. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου,
Λέκτωρος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ
Εἶναι γνωστό, ὅτι ὁ Ναζισμός ἀνήκει στίς πλέον ἐγκληματικές ἰδεολογίες, πού γνώρισε ἡ παγκόσμια ἱστορία. Στό παρόν ἄρθρο μας, ἐρχόμαστε νά παρουσιάσουμε συνοπτικά, πῶς οἱ Ναζί τοποθετήθηκαν ἀπέναντι στό πρόσωπο τοῦ Θεανθρώπου τόσο σέ ἰδεολογικό ἐπίπεδο, ὅσο καί σέ πρακτικό, στό πῶς δηλαδή προσπάθησαν νά ἐπιβάλλουν τίς ἰδέες τους. Ἀρχικά καί πρίν ἀκόμα καταλάβουν τήν ἐξουσία, ἀλλά καί ἀργότερα, υἱοθέτησαν καί διέδιδαν τίς ἀντιλήψεις τοῦ Houston Stewart Chamberlain ἑνός βρετανικῆς καταγωγῆς, ρατσιστή φιλοσόφου καί γερμανόφιλου πολιτικοῦ. Σύμφωνα λοιπόν μέ τόν H. S. Chamberlain θεωρητικό ὑπέρμαχο τῆς φυλετικῆς καί πολιτιστικῆς ἀνωτερότητας τῶν Ἀρείων, τό πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ πρέπει νά διαχωριστεῖ ἀπό ὅλο τόν ἱστορικό χριστιανισμό. Οἱ Ἐκκλησίες, ἔλεγε, ἔχουν καταστήσει σκοτεινή τή μορφή τοῦ Χριστοῦ1.

Άδωνις για Καμμένο: «Aυτός κρύβεται πίσω από τη γυναίκα του και εμένα λέτε Μπουμπούκο!»

Σε ένα απίθανο σχόλιο προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να σχολιάσει την σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου έπειτα από τη μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου. Ο υποψήφιος βουλευτής έγραψε στο Twiitter: «Κρύβεται πίσω από την γυναίκα του και έχετε το θράσος να με λέτε εμένα μπουμπούκο; Η μήνυση δεν έγινε καν για το περί Γεωργαλά δημοσίευμα. Είναι η πρώτη φορά που πολιτικός ζητά σύλληψη δημοσιογράφου για δημοσίευμα». Κάτι μας λεει ότι θα υπάρξει σύντομα απάντηση από την πλευρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

newpost

Αθήνα, το Ισλαμαμπάντ της Ευρώπης !!!

Αφιερωμένο στον δήμαρχο Αθηνών και τους Αθηναίους
Στην πραγματική ζωή οι έξυπνοι για να επιβιώσουν πάντα προσαρμόζονται πρώτοι στο πραγματικό περιβάλλον που ζουν. Δεν έχει καμιά αξία κάποιος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την εκτροφή ψαριών, να προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί στην έρημο Σαχάρα, αν το προσπαθήσει μάλλον θα έχει τρελαθεί. Όσο και αν κάποιος πανέξυπνος προσπαθήσει να επιβιώσει στην Σιβηρία καλλιεργώντας ρύζι, δεν θα τα καταφέρει γιατί το ρύζι δεν μεγαλώνει στην Σιβηρία. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να... πράξει ο έξυπνος είναι να αποδεχτεί όσο γίνεται γρηγορότερα την πραγματικότητα και να προσπαθήσει προσαρμοζόμενος σε αυτήν να ζήσει. Γι αυτό πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τις καμήλες στην Σαχάρα και τους ταράνδους στην Σιβηρία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Αθηναίους.

Για "θερμό" καλοκαίρι ετοιμάζονται οι ΕΔ - Η Άγκυρα δείχνει έτοιμη για κινήσεις...

Για καλοκαίρι υψηλής έντασης, ανάλογο με εκείνο του 2009 προετοιμάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζοντας ότι πάντα οι Τούρκοι σε περιόδους ελληνικής πολιτικής αστάθειας, είτε το 1974 στην Κύπρο, το 1996 στα Ίμια, είτε το 2009 στην Στρογγύλη και στην Ρω, όταν σκηνοθέτησαν δήθεν μεταφορά ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά, είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Και είναι βέβαιο ότι ο συνδυασμός πολιτικής ρευστότητας, χαμηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας σε ολόκληρες κατηγορίες οπλικών συστημάτων, λόγω των περικοπών και διάθεσης να πάρουν τη ρεβάνς από το στραπάτσο που έπαθαν στην Α.Μεσόγειο τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός για την ασφάλεια.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ! ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ FUND!!!

Όλα ήταν έτοιμα για να επισκεφθεί ο νέος Ρώσος πρόεδρος την Ελλάδα και το Άγιον Όρος την περίοδο των εορτών του Πάσχα, σηματοδοτώντας την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ομόδοξων λαών αλλά και την επανεπιβεβαίωση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών...

Διαβάστε το σχετικό άρθρο

Ετοιμάζουν νοθεία με αλλοδαπούς και λογισμικό;

Ερώτηση - βόμβα της Δήμητρας Γκαλονάκη στην Πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη!
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος που έχει ενοχλήσει πολλές φορές τον θρασύτατο Βενιζέλο, αναφέρεται στις πληροφορίες που έχει για ΝΟΘΕΙΑ το βράδυ των Εκλογών, με τους ελληνοποιημένους λαθρομετανάστες και το λογισμικό του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα πρέπει να δώσει τα αποτελέσματα! Υπενθυμίζουμε πως σε αυτές τις Εκλογές ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (!!!) και επικεφαλής της μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα είναι ο πασόκος Γιαννίτσης! Δυστυχώς, η κ. Κατσέλη αποφεύγει να απαντήσει, αποδεικνύοντας πως παρότι έφυγε από το Πασοκ, παραμένει στο αμαρτωλό σύστημα που διέλυσε την Ελλάδα! Τα ερωτήματα όμως που έθεσε η κ. Γκαλονάκη παραμένουν, όπως και η προσοχή και επαγρύπνηση που πρέπει να έχουμε όλοι μας στις 6 Μαΐου.
(πηγή: hellas-orthodoxy)

newsnow

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΛΟΓΩ... ΕΚΛΟΓΩΝ

120 χρόνια μετά την πρώτη πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα και 126 από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο, έπειτα από... δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση, λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου  (και λόγω ακριβώς αυτής της εκλογικής διαδικασίας), έρχεται να δώσει το τελειωτικό (σημειολογικά) χτύπημα κατα των εργαζόμενων. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr,  το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο-επιστολή του, η οποία έχει την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ΑΔΑ, δηλαδή, αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης), καθιστά σαφές ότι την Πρωτομαγιά όσοι υπάλληλοι των δήμων (αλλά και περιφερειών) ασχολούνται με τα των εκλογών θα δουλέψουν κανονικά, όπως άλλωστε και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Κουβέντα με τον Γέροντα Γαβριήλ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΒΥΣΕΛΛΗΣ (*)
Άγνωρες δυνάμεις κι ένα αόρατο χέρι με σπρώχνανε, το αποφάσισα. Με ένα ξερόκλαδο για μπαστούνι, πήρα το μονοπάτι στο δάσος εδώ στο Όρος το Ιερό, πέρασα αγριοκαστανιές, βάτα, καρυδιές, ελιές και θάμνους πολλούς, τρύπωσα, ξετρύπωσα ανάμεσα νεροφαγιές, σκόνταψα σε χωμένες στα ξερά φύλλα ρίζες, ακροβάτησα να διασχίσω το ποταμάκι, έστριψα δεξιά, βρέθηκα στη σκήτη του.  Απ’ όξω περίμεναν κάμποσοι προσκυνητές. Χαιρέτισα, φάνηκε ένας μεσήλικας καλόγερος, με κέρασε λουκούμι και νερό, δεν πήρα, είχα αγωνία, βλέπεις και τον παρακάλεσα αν μπορούσα να δω τον γέροντα Γαβριήλ.  Άφωνος, μπήκε μέσα, ξαναβγήκε και μου έγνεψε να περάσω. Ένα σκελετωμένο γεροντάκι, μια χούφτα κόκαλα κι ένα άσπρο πετσί ολόγυρα κι ένα τριμμένο ράσο να κρέμεται απάνω τους, χρόνια ανήλιος, με υποδέχτηκε χωρίς να μιλήσει. Ήταν σκυμμένος στο χιλιόχρονο τραπεζάκι με μια στοίβα θρησκευτικά βιβλία μπροστά του. Σε τούτο το δωμάτιό που δεν χωρούσανε πάνω από τέσσερα άτομα, η μόνη πολυτέλεια ήταν το πίσω μέρος μιας εντοιχισμένης ξυλόσομπας. Χωρίς να αφήσει τα βιβλία του, αδιαφορώντας θαρρείς για την παρουσία μου, είπε μπερδεμένα: «Λέγε».

27 Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα

Η εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα ήταν σοκ. Η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε με δηλητήριο, ο Εύζωνας Κωνσταντίνος Κουκίδης πέφτει από την Ακρόπολη τυλιγμένος με την ελληνική σημαία. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα ζήσουν χρόνια μαρτυρικά. Σήμερα κάποιοι μιλούν για κατοχή. Αυτή τη φορά όχι με άρματα μάχης και όπλα. Εθνική κατάθλιψη τότε και τώρα.ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


Γέροντας Γαβριήλ: “… τα «ξύλινα τείχη» δηλ. η μετάνοια κι η προσευχή θα σώσουν την Ελλαδίτσα μας και την Ανθρωπότητα”.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...