Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ “Οι τα Χερουβείμ μυστικώς εικονίζοντες…”

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Παπανδρέου: Εξοργίστηκε με δημοσίευμα κι "έσταξε δηλητήριο"

Ο Γ. Παπανδρέου γεμάτος οργή απαντάει σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” που τον ήθελε να συναντιέται στο παρελθόν κρυφά με ΔΝΤ, Στρος Καν και Goldman Sachs. Ο ίδιος κάνει λόγο για δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας που δημοσιεύονται σκόπιμα προκειμένου να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις. Ισχυρίζεται πως οι συγκεκριμένες συναντήσεις έγιναν σε δημόσιο χώρο κι έχουν επίσης δημοσιοποιηθεί αφού εκείνη την περίοδο του 2009 συζητούσε με πολλούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Αναλυτικά επισημαίνει:
Πρώτον, τέτοιες συναντήσεις ήταν πολλές και συχνές. Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε μαραθώνιο συναντήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, σε στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δεύτερον, κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο, ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δις ευρώ στην Ελλάδα! Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως.
Τρίτον, τον μύθο αυτό, περί πολλών χρημάτων που, δήθεν, μας έδιναν από τη Ρωσία, την Κίνα και τον Αραβικό κόσμο, και εμείς δεν τα παίρναμε(!), έχουν πλάσει και αναπαράγουν κατά διαστήματα, κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ. Μόνο που την ίδια ώρα σκοπίμως αποσιωπούν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι, την ίδια περίοδο, η ηγεσία της Ρωσίας μας συμβούλευε όχι μόνο σε συναντήσεις άλλα και με δημόσιες δηλώσεις, να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ.
Τέταρτον, ο μύθος αυτός μπορεί να φαίνεται καλός, αλλά "δεν βγάζει δράκο".
Πέμπτον, οι εμπνευστές και διακινητές του έχουν έναν διπλό στόχο. Από τη μια, να βγάζουν από το κάδρο των ευθυνών, όσους πραγματικά ευθύνονται για το πρόβλημα. Τον κ. Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη, να καλλιεργούν κλίμα πολιτικής ομηρίας για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Γιατί; Γνωρίζουν αυτοί από "γραμμάτια".
Έκτον, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η άποψη των εμπνευστών του μύθου για την Goldman Sachs. Πρέπει η χώρα να συνεργάζεται μαζί της ή όχι. Γιατί σήμερα κατηγορούνται πολλοί για συνεργασία μαζί τους στην διαχείριση του χρέους. Μάλιστα αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής στο Αμερικανικό Κογκρέσο”.

Γερμανία: Δεν υπάρχει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων!

Σε εξοργιστική ανακοίνωση προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια τόσο εξοργιστική ανακοίνωση που θέτει σοβαρότατα ζητήματα για την Ελλάδα κατά πόσον επιθυμεί να παραμένει σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία τελεί υπό την καθοδήγηση των πεφωτισμένων απογόνων του Χίτλερ. Το μόνο που δεν αναφέρει η γερμανική ανακοίνωση ότι χρωστάμε και κάτι ψιλά πέρα από τα δάνεια επειδή μας βοήθησαν – λένε – να ανοικοδομηθούμε… Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Επικίνδυνη υπερσυσσώρευση δυνάμεων ανοικτά της Κορέας - "Πυρηνικό σκάκι"...

Eπικίνδυνη υπερσυσσώρευση τακτικών και υποστρατηγικών δυνάμεων παρατηρείται στην θαλάσσια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου από έξι κράτη με αφορμή τη εκτόξευση του «δορυφόρου» (δυτικοί διατείνονται ότι πρόκειται περί βαλλιστικής δοκιμής βαλλιστικού βλήματος ικανού να πλήξει τουλάχιστον την Αλάσκα) της Βόρειας Κορέας περί τα μέσα Απριλίου. ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κοράς έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο πύραυλος θα … καταρριφθεί, είτε μεταφέρει δορυφόρο είτε εικονική πυρηνική κεφαλή, καθώς θεωρούν ότι ισχύει το δεύτερο.  Έχουν θέσει σε συναγερμό τα καταδρομικά τους με το σύστημα μάχης AΕGIS και θεωρούν ότι έχουν την ικανότητα με το αντιβαλλιστικό βλήμα SM-3 να επιτύχουν την πρώτη κατάρριψη σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες. Κάτι που βέβαια μπορεί να θεωρηθεί ως «εχθρική πράξη» από τη Βόρειο Κορέα και να μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει κανονικά πυρηνικά όπλα! Το νέο καθεστώς, βασικά ο νέος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ θεωρείται το ίδιο παρορμητικός και απρόβλεπτος όπως και ο πατέρας του.

Άσκηση Ρωσίας-Κίνας και ανταγωνισμός μεγάλων δυνάμεων

Η Κίνα και η Ρωσία σχεδιάζουν να διεξάγουν μεγάλης κλίμακας διακλαδική ναυτική άσκηση στην περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας, την περίοδο του Απριλίου και Μαΐου. Την ανακοίνωση έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινεζικού Υπουργείου Άμυνας. Ανέφερε ότι η άσκηση έχει σαν στόχο να ενισχύσει και να εμβαθύνει τις διμερείς στρατηγικές σχέσεις και να συμβάλει στην επαύξηση των ικανοτήτων κοινής ανταπόκρισης στις νέες προκλήσεις και απειλές. Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass ανακοίνωσε ότι η άσκηση σχεδιάζεται το διάστημα 22 με 29 Απριλίου, αλλά η κινεζική πλευρά δεν έκανε καμία ανακοίνωση επί του θέματος. Σίγουρα αυτή η άσκηση έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό έγιναν αντίστοιχες ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας, η επερχόμενη ρωσο-κινεζική έχει το δικό της νόημα. Η Κίνα προσπαθεί να εκπέμψει μηνύματα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν την επιστροφή τους στην Ασία, μειώνοντας το ειδικό βάρος που είχαν για αυτές η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή.

Το μυστικό της Διεύθυνσης 25

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Μετά από συνεχείς αναβολές έγινε στην αρμόδια Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου η συζήτηση- ενημέρωση για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Παρέλασαν υπουργοί, αρμόδιοι και τοποθετήθηκαν τα κόμματα. Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι εντυπωσιακό και αποκαλυπτικό του τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Πως κυβερνήσεις και κόμματα διαχειρίζονται τα ελληνικά συμφέροντα. Πόσο μακριά νυχτωμένοι βρισκόμαστε όλοι εμείς, που υποστηρίζουμε ότι αντί για την χρεοκοπία και την εξαθλίωση των Μνημονίων η χώρα μας μπορεί να διαπραγματευθεί. Είναι για μια ακόμη φορά εμφανές. Το σύστημα εξουσίας της Ελλάδας, μας πουλάει, μας προδίδει και στα «μεγάλα» εκτός από τα «μικρά», μας οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο της αιχμαλωσίας μας στους Γερμανούς και τους Τούρκους. Κανείς όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ολόκληρη την τελευταία δεκαετία, δεν έχει ενδιαφερθεί για το θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας, που σημαίνει κατά κύριο λόγο την αποπληρωμή του δικού της αναγκαστικού δανείου του Ράιχ, με τους τόκους που δικαιούται η Ελλάδα. Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Σαχινίδης, μίλησε για ένα αρχείο που θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάποια ερμητική Διεύθυνση 25, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αλλά ο υπουργός δεν κατόρθωσε να μας ενημερώσει για το αν η Διεύθυνση λειτουργεί, δεν κατόρθωσε να ανακαλύψει το αρχείο, οι υπηρεσίες το ψάχνουν, μας διαβεβαίωσε ότι κανείς αρμόδιος από τους πολιτικούς προϊσταμένους ή τους υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα για πάνω από μία δεκαετία. 

Αγωγός φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει οι έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, με την υπερδύναμη να βλέπει στην Ελλάδα έναν σύμμαχο που δεν πρέπει να χαθεί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", οι Αμερικανοί αλλάζουν σταδιακά στάση απέναντι στη χώρα μας, λόγω της εμπλοκής της Noble Energy (εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων), αλλά και της ρευστής κατάστασης που δημιουργεί αφενός η ρήξη Τουρκίας-Ισραήλ και αφετέρου η Αραβική Άνοιξη. Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι η σύμπραξη Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας για τις έρευνες για φυσικό αέριο, ενισχύουν την επιλογή της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνάει από την Ελλάδα, εξυπηρετεί την Ουάσινγκτον. Ο λόγος είναι ότι γραμμή των ΗΠΑ, είναι να ενισχύουν κάθε σχέδιο που προβλέπει αγωγούς, χωρίς την εμπλοκή της Ρωσίας. Πάντως, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θεωρούν "υπερβολική" τη συζήτηση για την ανάγκη οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ, καθώς ο αγωγός θα μπορούσε να ποντιστεί οπουδήποτε, ανεξαρτήτως οριοθετήσεων, σύμφωνα με τον κανόνα για την ελευθερία των θαλασσών που ισχύει σε ανοικτή θάλασσα. Αυτό δείχνει την πρόθεση των Αμερικανών, να ισχυροποιήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, χωρίς να χρειαστεί να επιδεινώσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ, προχωρούν με τις ευλογίες των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες δεν υπεγράφη τελικά "τριμερές μνημόνιο συνεργασίας", καθώς το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει αν πράγματι το συμφέρει να μεταφερθεί το φυσικό αέριο με αγωγό μέσω Ελλάδας. Η Κύπρος από την πλευρά της, επίσης δεν υπέγραψε, επικαλούμενη την αλλαγή του υπουργού Εμπορίου της, ωστόσο ο πραγματικός λόγος, σύμφωνα με "Τα Νέα", είναι ότι πιθανότατα καθυστερεί, εξετάζοντας το ενδεχόμενο κατασκευής σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...