Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Αναστάσιμο Απολυτίκιο Ἦχος α' Τοῦ λίθου σφραγισθέντος

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Παλλαϊκό αίτημα η τιμωρία των ενόχων

Αυτή τη φορά όλα τα κόμματα προεκλογικά δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν να πάρουν θέση στο παλλαϊκό αίτημα για τιμωρία των ενόχων πολιτικών που μας έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που μπορεί να ανεχθεί να κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι αυτοί που του έκλεψαν τα όνειρά και την αξιοπρέπειά του, αυτοί που υπέγραφαν με κλειστά μάτια όποιο δολοφονικό μέτρο υπαγόρευε η Τρόικα, αυτοί που ανέτρεψαν σχέδια σωτηρίας της Ελλάδα για να μας ρίξουν στη μέγγενη της Τρόικας, κερδίζοντας από παιχνίδια με CDS, spreads και χρηματιστήριο. Ήρθε η ώρα της αλήθειας για αρχηγούς, κόμματα και πολιτικούς. Δεν θα μπορέσουν πλέον να κρύβονται πίσω από δήθεν εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, που λειτουργούν για το θεαθήναι, χωρίς ποτέ να στέλνουν κάποιον πολιτικό στο ειδικό δικαστήριο. Δεν μπορούν συνεχώς να ρίχνουν το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο ή να καλύπτονται πίσω από τους άθλιους νόμους περί βουλευτικής ασυλίας και παραγραφής αδικημάτων υπουργών. Τέρμα αυτή η κοροϊδία. Ο λαός απαιτεί εδώ και τώρα πρώτα από όλα την κάθαρση στο δημόσιο βίο και την τιμωρία των ενόχων της εθνικής μας τραγωδίας.

Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ !!!

Δεν θέλουν στο υπουργείο να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για το θησαυρό

Νέο ξέσπασμα του καθηγητή Φώσκολου, μέσω της “Π”
Της Κατερίνας Μυλωνά
Η Κρήτη και τα πιθανά της αποθέματα παίζουν ρόλο ρυθμιστή των ενεργειακών εξελίξεων στο τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, που εγκαινιάστηκε άτυπα τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, ο διαγωνισμός σχετικά με την ανάθεση των σεισμικών ερευνών για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης θα κατακυρωθεί μετά τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης. «Κοιτάζουνε Κρήτη ή βούλιαξε η Ελλάδα, αυτή είναι η αλήθεια», τονίζει στην «Π», από την πλευρά του, ο ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, δρ. Αντώνης Φώσκολος αποκαλύπτοντας στην “Π” πως στο υπουργείο δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για τις τεράστιες ποσότητες υδρονανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης.

Οι ιταλοί δήμαρχοι δείχνουν ξανά την αλληλεγγύη τους- Έφτιαξαν site για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας

Αρχικά έδωσαν τους μισθούς τους και τώρα ζητούν την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από όλη την Ευρώπη. Το site με τη διεύθυνση www.forgreece.eu στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, Δήμων, όχι μόνο τής Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης τής Ευρώπης. «Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστο δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, τού λαού της Ευρώπης», γράφουν στο site οι υπεύθυνοι τού συντονισμού τού δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων τής Ιταλίας. «Κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή τής Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας», τονίζει -μεταξύ άλλων- σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο. Υπενθυμίζεται ότι η όλη πρωτοβουλία οφείλεται στην απόφαση τού δημάρχου της πόλης Κάβε Ντέϊ Τιρρένι , Μάρκο Γκάλντι, και σε εκείνη τής πόλης Μπαρονίσσι, Τζουσέπε Μοσκατιέλο, να καταβάλλουν, στο εξής, το μισθό τους, προς στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής «πύλης αλληλεγγύης», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας. «Πού είναι η Ευρώπη που πολέμησε με το λόρδο Βύρωνα για την ανεξαρτησία τής Ελλάδας; Πού είναι η Ευρώπη της ιστορίας, του πολιτισμού, της ιδιαίτερής της ταυτότητας;», είχε αναρωτηθεί ο Μάρκο Γκάλντι. Με το www.forgreece.eu , οι εμπνευστές τής πρωτοβουλίας, επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη απάντηση.
Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE

Δέκα Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την ΑΟΖ !!!

1. Τί είναι η ΑΟΖ;
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι μία θαλάσσια ζώνη. Ξεκινά από εκεί που τελειώνει η αιγιαλίτιδα ζώνη (στην περίπτωση της Ελλάδος στα 6 μίλια). Εκτείνεται έως 200 μίλια από τις ακτές. Στο στενό θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου κανένα κράτος, περιλαμβανομένης και της Ελλάδος, δεν έχει δυνατότητα για πλήρη ανάπτυξη της ΑΟΖ λόγω της εγγύτητας με γειτονικά κράτη. Μέσα στην ΑΟΖ το κράτος ασκεί μεταξύ άλλων:

α. “Κυριαρχικά δικαιώματα” για την έρευνα και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο βυθό, στο υπέδαφος και στα υπερκείμενα ύδατα.
β. Δικαιοδοσία για τη λήψη μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Για τον Άσαντ, για τον Αχματινετζάν ή για τον Ερντογάν ;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Χθες, Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, τα τουρκικά ΜΜΕ πρόβαλαν μια είδηση, που προβλημάτισε τόσο την τουρκική κοινή γνώμη όσο και την γραφειοκρατία του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Πρόκειται για το πρώτο το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy http://www.foreignpolicy.com/articles/2012/03/28/israel_s_secret_staging_ground 
με τίτλο «Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο;», όπου αναφέρεται ότι υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης, μιλώντας στον Mark Perry είπε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν παρεχώρησε προς χρήση στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ μια αεροπορική βάση που βρίσκεται στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Μάλιστα, στην εν λόγω βάση δόθηκε η ονομασία «Αζερμπαϊτζάν». Ο αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε τους φόβους του ότι η αποκάλυψη ύπαρξης της εν λόγω συμφωνίας είναι δυνατόν να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, είναι πλέον προφανές ότι σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πόλεμος εκτός από τη Μέση Ανατολή θα επεκταθεί και στον Καύκασο. Επίσης, Τούρκοι παρατηρητές αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει σοβαρή κρίση και στις σχέσης Άγκυρας-Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες είχαν ήδη διαταραχτεί λόγω της σύσφιξης των σχέσεων Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, τη στιγμή που η Άγκυρα τέντωνε το σχοινί των δικών της σχέσεων με το Τελ Αβίβ τόσο, που αν δεν έσπασε, κινδύνεψε να σπάσει. Όσον αφορά τις αζερο-ισραηλινές σχέσεις, αυτές έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, που εξόργισαν τον ίδιο τον Ερντογάν, όταν έμαθε πριν από ένα μήνα περίπου ότι το Αζερμπαϊτζάν παρήγγειλε από το Ισραήλ οπλικά συστήματα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οργή του Τούρκου πρωθυπουργού μάλλον θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, όταν αντιληφθεί ότι τα οπλικά συστήματα που θα πληρώσει το Αζερμπαϊτζάν, θα εξυπηρετούν επιχειρησιακές ανάγκες του Ισραήλ, αφού η παραγγελία αφορά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου HERON, που θα συλλέγουν πληροφορίες από το ΒΔ Ιράν επ’ ωφελεία του Ισραήλ, και εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα, που θα προστατεύουν το Αζερμπαϊτζάν από ενδεχόμενη πυραυλική ή αεροπορική επίθεση, αλλά θα προστατεύουν κυρίως την αεροπορική βάση που παραχώρησε το Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ.

Στους 17 οι ενδιαφερόμενοι για την ΔΕΠΑ

Δεκαεφτά φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατατέθηκαν για τη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες  2 φάκελοι αφορούν στην ΔΕΣΦΑ, και οι υπόλοιπες αφορούν είτε στην ΔΕΠΑ μόνη της είτε στην ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ «πακέτο», ή δεν εξειδικεύουν το ενδιαφέρον τους. Ο αριθμός των κατ’ αρχήν ενδιαφερομένων χαρακτηρίζεται από την αγορά ως ικανοποιητικός και εκφράζεται αισιοδοξία καθώς η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σε ότι αφορά τη γεωγραφία των ενδιαφερομένων, πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ δυτικών εταιρειών, μη δυτικών εταιρειών και χωρών παραγωγής φυσικού αερίου καθώς επίσης και προσφορών από funds.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
"Σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ώρα 19.00 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ. Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν 17 επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες οι 7 εκτός Ευρωζώνης. Κατ’ αρχήν ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ ξεχωριστά αλλά και τον Όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ. Το μέγεθος και η ποιότητα του ενδιαφέροντος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία εισέρχεται πραγματικά σε μια νέα φάση οικονομικών εξελίξεων, καθώς και επιβράβευση των προσπαθειών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα αξιολογήσει την εκπλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλλουν ενδεικτικές προσφορές. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους προεπιλεγούν αφού υπογράψουν το σχετικό Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν το Ενημερωτικό Δελτίο καθώς και τα έγγραφα για την υποβολή Ενδεικτικών Προσφορών."
Χ. Φλ.

www.capital.gr

Σας κάνει να γελάτε η διαφήμιση του Κίτσου και της Τασούλας; Tragic!!!

Όπως πολλοί από εμάς, έτσι και εγώ παθητικά παρακολούθησα την πλέον γνωστή και ίσως….. επιτυχημένη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας.  Όμως με προσβάλει!!!! με προσβάλει συνέχεια και ακατάπαυτα!! Τι παρουσιάζει δηλαδή; Ας το αναλύσουμε απλά… Ένα Έλληνα νέο αγρότη εν έτη 2012 στην Νότια Ευρώπη που έχει μείνει αισθητικά και πρακτικά τόσο πίσω!!!! Μια εικόνα της σημερινής Ελληνικής υπαίθρου και αγροτικής ζωής στοιχειωμένη με απολιθώματα γλωσσικά και οικιστικά, βιοποριστικά του παρελθόντος.!! Δηλαδή… αυτή είναι η εικόνα του “μοντέρνου Έλληνα – ιθαγενούς” σήμερα με τετράποδο και ταμπλέτα πλοήγησης που χειρίζεται πρόσφατη τεχνολογία ασύρματων δικτύων κινητής τηλεφωνίας;; Ακόμα μπορεί να πει κανείς ότι αυτή η ηθοποιός που υποδύεται την νέα της επαρχίας μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο… σήμερα με μια νέα του πιο απομακρυσμένου χωριού της πατρίδας μας;; Αυτό είναι το κοινό που απευθύνεται για πωλήσεις ο Διαφημιστής;;; H μήπως περιμένει όλοι εμείς να ταυτιστούμε;; Aγοράζοντας υπηρεσίες της εταιρείας με αυτό το υποτιμητικό που προβάλει …..διαλύοντας ότι σήμερα προσπαθούμε να διατηρήσουμε παλεύοντας εναντία στην κρίση και ταυτότητα μας με Ελληνικά και όχι κατάπτυστα ξενόφερτα Greek English!!!!! Επίσης πιο είναι τελικά το μήνυμα;; ….Ένας νέος αγρότης που εμψυχώνεται στο ρόλο μέσω ενός ηθοποιού που τον θυμόμαστε μέσα από ένα πολύ πετυχημένο σήριαλ, ένα Επιστήμονα Ιατρό με ήθος και υψηλά αισθήματα ευθύνης και ανθρωπιάς.!! Ενώ… τώρα……παίζει διαφημιστικά μηνύματα υψηλής τεχνολογίας προϊόντων και υπηρεσιών που φαίνεται -ευτυχώς μόνο διαφημιστικά- να αγγίζουν εξαθλιωμένους Έλληνες και Ελληνίδες αγρότες/ισες που ονειρεύονται τάχα μου μοντέρνο τρόπο-Lifestyle- !!!. Μάλλον ο φωστήρας διαφημιστής ξεχνά ότι σήμερα οι νέοι αγρότες κάνουν κοινωνικό έργο και μοιράζουν πατάτες χωρίς μεσολαβητές!!!!! Χωρίς γαϊδούρια και φανταγμένες με Greek English που πετάνε στα σύννεφα αγρότισσες. !! Κατανοώ φυσικά ότι η εργασία των ηθοποιών είναι τέτοια να αλλάζει ρόλους, αλλά τέτοιο επαγγελματικό ολίσθημα αξιοπρέπειας έχει τελικά η κρίση στον καλλιτεχνικό κόσμο;;;

Έτσι “Aρχίζουμε” ;;;

Ο Βενιζέλος ανακάλυψε ως πρόεδρος την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι το κυπριακό παράδειγμα ως προς τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελληνική περίπτωση και η Ελλάδα θα προχωρήσει στο θέμα αυτό με βάση το σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. «Στην Ελλάδα έχουμε πλήρη αίσθηση και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση μιας ώρας με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Πρόσθεσε πως η οριοθέτηση όχι μόνο της υφαλοκρηπίδας αλλά και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και όλων των άλλων θαλασσίων ζωνών είναι πράξη σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.  «Απαράβατος κανόνας και αρχή της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ο πλήρης σεβασμός αλλά και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας, καλής πίστης και διάθεσης συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής», είπε ο κ. Βενιζέλος. Τόνισε πως η Ελλάδα, ως δύναμη σταθερότητας και ευθύνης θα κινηθεί στα θέματα αυτά, θέλοντας να διαφυλάξει τον πλούτο της, τα δικαιώματά της, αλλά να παίζει πάντα ένα ενεργό πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. «Όταν μιλάμε για ευρύτερη περιοχή, ευρισκόμενοι στην Κύπρο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο τη νοτιανατολική Ευρώπη, όχι μόνο το Αιγαίο, αλλά φυσικά και την ανατολική Μεσόγειο που είναι η κοινή μας περιοχή, η γειτονία μας με τη διεθνή έννοια του όρου», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Χαστούκι στα «καρντάσια» μας από την Ε.Ε.

Ε.Ε προς Τουρκία : "Σταματήστε να βομβαρδίζετε εικονικά τα ελληνικά νησιά"
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Τουρκία την απόσυρση του casus belli κατά της Ελλάδας, ενώ καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά. Η Ευρώπη κατακρίνει την άρνηση της Τουρκίας μίας χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ένωση να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδα και δικαιώνει για μία ακόμα φορά τις θέσεις της Ελλάδας απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Η έκθεση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία επαναλαμβάνει, όπως και πέρσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδας επαναφέρει στο διεθνές προσκήνιο το ζήτημα των απαράδεκτων και αβάσιμων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Όσον αφορά την Κύπρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να σεβαστεί την υπογραφή της και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας.

Το Κατάρ ενδιαφέρεται για…τα πάντα στην Ελλάδα!

Το Κατάρ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Ο αντιπρόεδρος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Χάμαντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι, του οποίου ήταν προσωπικός προσκεκλημένος και με τον υπουργό Οικονομικών Γουσέφ Καμάλ με τους οποίους συζήτησε.......θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, στα οποία το Κατάρ δραστηριοποιείται έντονα. Η πλευρά του Κατάρ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση του Ελληνικού και θα μετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί, αν και θα προτιμούσε μια πιο απλή διαδικασία, σε επιχειρηματικό πλαίσιο. Ωστόσο κατανοούν τα συνταγματικά και κοινοτικά κωλύματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο κ. Πάγκαλος. Η Ντόχα έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την αξιοποίηση της περιοχής Αφάντου της Ρόδου, καθώς και για όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...