Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ "Τού Γαβριήλ φθεγξαμένου σοι Παρθένε τό Χαίρε"

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Άγιον Όρος - 60 Minutes CBS

Μάθανε πως… χρεοκοπούμε, πλάκωσαν κι οι Βούλγαροι!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Ο Βούλγαρος πρόεδρος (δεν γράφω «της Δημοκρατίας» διότι η Δημοκρατία είναι άγνωστη λέξη για τη Βουλγαρία), απόγονος – καθώς φαίνεται – των ναζιστικών σταγονιδίων της πατρίδας του, που πρόθυμα υπηρέτησε στο πλάι των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν αποφασίσει να πιάσει στο ανόητο στόμα του τη χώρα μας, καλό θα ήταν να αποκτήσει στοιχειώδη αυτογνωσία. Πριν από όλα, δεν ζήτησε κανείς τη γνώμη του. Ας κοιτάξει το βιοτικό επίπεδο του λαού του και ας διαχειριστεί τους τεράστιους μισθούς των 140 ευρώ. Κατόπιν, πριν μας παραδώσει μαθήματα, ας χρησιμοποιήσει τις πολύτιμες γνώσεις του στη χώρα του, έτσι ώστε να μας απαλλάξει από την αθρόα μετανάστευση Βουλγάρων πολιτών που συρρέουν χρόνια τώρα προς την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη τύχη. Παρεμπιπτόντως, ας μας ευχαριστήσει που τόσα χρόνια ρέει άφθονο χρήμα από τη χώρα μας στη χώρα του!
Ωστόσο, το θλιβερό για μας παραμένει η παροιμιώδης ανικανότητα του εγχώριου πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει σοβαρά και σθεναρά το πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε για τη χώρα: να παίρνουν το δικαίωμα γραφικοί Βαλκάνιοι ηγετίσκοι της δεκάρας να μας παραδίδουν μαθήματα!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΤΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ. ΑΚΟΜΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ , ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ , ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑ- ΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ . ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ "ΙΣΧΥΡΟΥΣ" , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ "ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΟΣΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙΝΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ......ΞΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ . ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ , ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ . ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΘΕΪΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ  ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ?

 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?

 ΝΑ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.  ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΝΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΒΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ . (ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΜΝΟΝΤΟ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΖΟΝΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΚΑ . ΧΑΡΙΝ ,ΟΜΩΣ , ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΤΙΜΗΘΟΥΝΕ ).

Αναγνώστης


Ματθαίος 24:22 Και αν δεν συνετεμνοντο αι ημεραι εκειναι, δεν ηθελε σωθη ουδεμια σαρξ· δια τους εκλεκτους ομως θελουσι συντμηθη αι ημεραι εκειναι.

Πώς το χάσμα θέσεων βαπτίστηκε "σύγκλιση" - Και στο βάθος ... τα πετρέλαια!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές και από τα τρία κόμματα αναφορικά με την τελική κατάληξη της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, η εικόνα σε ότι αφορά την περίφημη «απόλυτη σύγκλιση» που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, είναι η εξής: Ο Λ.Παπαδήμος σύμφωνα με όλες τις πηγές ζήτησε γενική εξουσιοδότηση για να μιλήσει εν λευκώ εκ μέρους ολόκληρου του Έθνους (!) στις Βρυξέλλες και να δεσμεύσει ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν την πήρε. Ο Γ.Παπανδρέου, δέχθηκε, αλλά ο Α.Σαμαράς του την αρνήθηκε και συμπαρέσυρε και τον Γ.Καρατζαφέρη. Και οι δύο καταληκτικά του είπαν ότιι η μόνη εντολή και εξουσιοδότηση που μπορούν να δώσουν είναι η κατ’αρχήν διαπραγμάτευση. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι «Θα ξεκαθαρίσει στους δανειστές ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και απειλούν την κοινωνική συνοχή. Μια σειρά μέτρων -τόνισε ο Α.Σαμαρας -δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία». Την ίδια στάση κράτησε και ο Γ.Καρατζαφέρης και συμφώνησε τελικά και ο Γ.Παπανδρέου.

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ

Το πιο κάτω κείμενο είναι αυτοτελές το 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα: "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

Σημείωση : ο γέροντας εκοιμήθη το 1994.

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ
Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο». Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο, δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι ...; Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του. Ο παλαιός Ισραήλ , οι παλαιοί ευσεβείς , που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (τους σημερινούς Πέρσες). Μόλις τελείωσε ο κανόνας τους επανήλθαν. Ήταν μια παιδεία, ένα ράπισμα για να τους ξυπνήσει ο Θεός. Αυτοί, οι Εβραίοι, ήταν ο παλαιός Ισραήλ. Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .

Αποκάλυψη για προδοσία στα Ίμια

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ποιοι άφησαν τους Τούρκους να ανέβουν στην ελληνική βραχονησίδα.

Μετά 16 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων για πρώτη φορά σήμερα το newsbomb αποκαλύπτει μια φοβερή αλήθεια για την προδοσία που έγινε σε βάρος της Ελλάδας τις ώρες της μεγάλης κρίσης με την Τουρκία. Δύο ελικόπτερα του ελληνικού στρατού ΑΗ–64Α plus Aπάτσι εξοπλισμένα με 16 ρουκέτες Hellfire που θα μπορούσαν μόνο με την παρουσία τους να εμποδίσουν κάθε τουρκική επιχείρηση στα Ίμια, καθηλώθηκαν από την τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας στην Σαντορίνη και δεν πέταξαν ποτέ για τα Ίμια τις κρίσιμες ώρες της εμπλοκής με την Τουρκία, επιτρέποντας έτσι στους Τούρκους κομάντος να ανέβουν και να καταλάβουν για λίγες ώρες την ελληνική βραχονησίδα. Έξι μήνες πριν τη νύχτα των Ιμίων (Αύγουστος 1995) η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι (μέχρι τον Ιανουάριο του 1996 είχε παραλάβει και τα 20 της συμφωνίας) και τα εντάσσει στο 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκι Μαγνησίας.

Υποβρύχιος αγωγός από το Ισραήλ Δρομολογείται συμφωνία μεταξύ της ΑΗΚ και της ΙCΕ-Το λαμπρό ενεργειακό μέλλον της Κύπρου

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
http://www.philenews.com

Ουπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Ούζι Λαντάου, έδωσε εντολή στην ΙCΕ-κρατική κατά 98% εταιρεία ηλεκτρισμού του Ισραήλ- να προχωρήσει σε τεχνικοοικονομικές μελέτες, επί του σχεδίου που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία η ΔΕΗ Quantum Εnergy, για διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρισμού του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα, μέσω υποβρυχίου καλωδίου. Ο Ούζι Λαντάου ζήτησε επίσης να ετοιμαστεί πρόταση για μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΙCΕκαι της ΑΗΚ. Οι υπογραφές αναμένεται μάλιστα να πέσουν εντός του 2012.  
«Το σχέδιο θα μπορούσε να έχει μια θετική επίδραση στην ισραηλινή οικονομία, σε μια περίοδο που για πρώτη φορά κινούμαστε πέρα από το να είμαστε ένα ενεργειακό νησί και προς το να συνδεθούμε με την Κύπρο και μέσω αυτής με την Ευρώπη», τόνισε με δηλώσεις του ο Ισραηλινός υπουργός. «Πρόκειται για μια ψυχολογική και διπλωματική επιτυχία που θα επηρεάσει την ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ», σχολίασε επίσης ο ίδιος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της QΕΝΕRGΥκαι επίτιμο μέλος της Επιτροπής για την Έρευνα του Ιδρύματος του Κατάρ δρα Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, ο στόχος της Κύπρου πρέπει να είναι ο σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου και σχεδιασμός εξασφάλισης των εξαγωγών από τώρα. Ο ίδιος - που βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές με το Υπουργείο Εμπορίου, τη ΡΑΕΚ και άλλους παράγοντες, θεωρεί ότι μόλις διαπιστωθεί και επιχειρησιακά η ποιότητα και η δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης του κοιτάσματος στο οικόπεδο «Αφροδίτη», πρέπει να αναζητηθούν και τα πρώτα συμφέροντα μακροχρόνια συμβόλαια διάθεσής του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ενδιαφέροντος, αλλά και την ευνοϊκότερη χρηματοδότηση του σταθμού υγροποίησης στην Κύπρο, που θεωρεί απαραίτητη και ενδεικνυόμενη λύση.
Ο σταθμός υγροποίησης θα δώσει ανεξαρτησία στην Κύπρο για εξαγωγές όπου είναι συμφέρον και ελευθερία από πολιτικές και άλλες εξαρτήσεις που θα έχει ένας αγωγός. Προτείνει όπως αρχικά γίνει μία γραμμή υγροποίησης και εξαγωγών και από τα κέρδη να χρηματοδοτηθεί η δεύτερη ή και τρίτη, με την εξέλιξη των ερευνών σε άλλα κοιτάσματα. Θεωρεί επίσης ως κατεπείγον ζήτημα, τη σύσταση εταιρείας Πετρελαίων με τεχνοκράτες διεθνούς εμβέλειας. Ο ίδιος δεν κρύβει πως η εταιρεία QΕΝΕRGΥτου Κατάρ στις επαφές της στην Κύπρο έχει προτείνει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για σταθμό LΝG -έχει ανάλογο ρόλο και στο Κατάρ- αλλά και ενδιαφέρεται για συμβόλαια πώλησης του φυσικού αερίου που μπορεί να γίνουν μόλις επιβεβαιωθούν οι δυνατότητες του κοιτάσματος. Ακόμα, θεωρεί αναγκαία μια συνεργασία με το Ισραήλ για το «Λεβιάθαν», ώστε να γίνουν πιο αποδοτικές οι ποσότητες.

Άρθρο ράπισμα στον Ερντογάν, στο χθες και στο σήμερα της Τουρκίας

Ένα άρθρο πραγματικό ράπισμα στην υποκρισία της Τουρκίας και στην εμμονή της να κλείνει διαχρονικά τα μάτια σ΄ένα από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει,στην Γενοκτονία των Αρμενίων,μας έστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Πρόκειται για άρθρο του Σεϊτ Αλντογάν Ανταποκριτής της εφημερίδας «Evrensel». Και είναι πραγματικά αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά τα όσα γράφει,όχι μόνο για το χθες αλλά κυρίως για το σήμερα της γειτονικής χώρας. Η πραγματικότητα που περιγράφει δεν είναι καθόλου ρόδινη ,ούτε συμβαδίζει με τους δείκτες ανάπτυξης της οικονομίας. Γιατί άλλο οι δείκτες κι άλλο οι άνθρωποι...

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του αυτές τις μέρες είναι έξαλλοι γιατί το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ποινικοποίηση για την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας. Ο Ερντογάν αμέσως έσπευσε να φωνάζει, να τσιρίζει με τον γνωστό τσαμπουκά του. Το θεώρησε διαστρέβλωση της ιστορίας. Αλήθεια πρωθυπουργέ Ερντογάν στην αρχή του 20ου αιώνα μέχρι το 1950 πόσους χιλιάδες Κούρδους δολοφόνησε το κράτος της Τουρκίας; Ας πούμε στο Ντέρσιμ, στο Κότσκιρι, στην εξέγερση του Σεϊχ Σαϊτ πόσοι Κούρδοι δολοφονήθηκαν; Εσύ ο ίδιος πρόσφατα δεν δήλωσες ότι ζητάς συγνώμη απ' τους Κούρδους για το Ντέρσιμ; Εκατοντάδες ντοκουμέντα που κυκλοφορούν διαπιστώνουν ότι το 1938, μόνο στο Ντέρσιμ, δολοφονήθηκαν δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι απ' τον στρατό. Από το 1980 έως σήμερα πόσοι Κούρδοι δολοφονήθηκαν; Πόσοι ήταν παιδιά, και πόσες γυναίκες; Γιατί δεν ανοίγετε τα επίσημα αρχεία που εδώ και χρόνια φωνάζουν οι ερευνητές, διανοούμενοι, δημοκράτες και προοδευτικές δυνάμεις; Τί φοβάστε; Ξέρουμε το φόβο σου. Γιατί θέλεις να συνεχίσει η διαστρέβλωση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...