Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πονεμένες σκέψεις για τα τεκταινόμενα

ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ…
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΗΤΑΝ (ο παράς ο πολύς που μας ρίξανε)
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ. ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΤΟΝ ΡΩΜΕΙΚΟ ΠΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ  ΒΙΟΣ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ..(το κακό αυτοκαταστρέφεται από μόνο του)
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ  ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΤΟΛΜΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ.
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΥΠΕΡΟΧΗ ,ΑΛΛΑ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΤΟ ΡΩΜΕΙΚΟ  ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ  ΓΙΑ  ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ  ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ  ΓΙΑ ΑΘΩΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.. ΤΟΝ  ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ  ΘΑ ΤΟΝ ΓΕΥΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ  ΣΑΡΑΦΗΔΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ (αφού χρήματα υπάρχουν)…
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ… Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΡΩΜΕΙΚΟΥ. ΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ  ΤΙΣ  imitation ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΟΣΔΟΤΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ (και η γή θα ανοίξει του θησαυρούς της)…
Πονεμένες σκέψεις για τα τεκταινόμενα.         

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ          
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΒΑΡΔΑΚΑΣ
pentapostagma

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...