Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Πώς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου Τόκον Πανσεβάσμιε;"

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές

Το θέμα άνοιξε χθες η υπουργός Ανάπτυξης, η οποία μαζί με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας για την αναβάθμιση της Αθήνας
Ακόμη και την κυριακάτικη αργία... επιστρατεύει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να βάλει μπρος ξανά την οικονομία. Προτείνει τη λειτουργία των καταστημάτων του Δήμου Αθηναίων τις Κυριακές στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κέντρου. Το θέμα άνοιξε χθες η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μαζί με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας για την αναβάθμιση της Αθήνας και την τόνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αθήνα ξανά» συνολικού ύψους 120 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Διαμαντοπούλου έκανε γνωστό ότι συζητιέται και το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, αφού προηγηθεί διάλογος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. «Θα μπορούσε μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές», είπε η υπουργός. Σημειώνεται ότι το αίτημα αυτό βρίσκει σύμφωνο τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, αλλά και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα τύπου mall, εκπτωτικό χωριό κ.λπ. Αντίθετες είναι η ΓΣΕΒΕΕ (μικρομεσαίοι) και η ΕΣΕΕ. Το χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα «Αθήνα ξανά» περιλαμβάνει τη διάθεση 120 εκατ. ευρώ. Ολα τα έργα θα δημοπρατηθούν τους επόμενους 6-9 μήνες και θα έχουν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2,5 χρόνια έως το 2015. Το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη τις μελέτες και την προεργασία του δήμου, αλλά και τα συμπεράσματα της διυπουργικής επιτροπής για το κέντρο της Αθήνας και αποτελείται από μια σειρά άμεσων μέτρων και δράσεων που συνοψίζονται σε πέντε άξονες:
Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας - ανταγωνιστικότητας.
Αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης.
Αναζωογόνηση του αστικού ιστού.
Αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης.
Διασφάλιση της υλοποίησης και βιωσιμότητας του προγράμματος.
Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της πόλης ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Καμίνη και την υπουργό Ανάπτυξης, τη μετατροπή τριών εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων («Μέγας Αλέξανδρος», «Μπάγκειον», «Ολυμπία») στην περιοχή της Ομόνοιας σε κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας (επιδότηση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κίνητρα για ανάπτυξη για start up επιχειρήσεις). Ο δήμος θα προχωρήσει και στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής στέγασης για ηλικιωμένους άστεγους και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού προβλέπεται η ανάπλαση και δημιουργία πράσινου σε 11 πλατείες του κέντρου της πόλης, η βελτίωση του αστικού τοπίου, των πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...