Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ “Οι τα Χερουβείμ μυστικώς εικονίζοντες…”

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

4.000 'Ελληνες καταθέτες μετέτρεψαν 500 εκατ. ευρώ μέχρι και σε... νορβηγικές κορόνες

Οι Έλληνες καταθέτες που έχουν επιλέξει να μετατρέψουν τα ευρώ τους από... δολάριο Αυστραλίας μέχρι κορόνα Νορβηγίας ανέρχονται πλέον σε 4.000. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Real News", ο παραπάνω αριθμός καταθετών με συνολικές καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ μετέτρεψαν τις αποταμιεύσεις τους σε άλλα νομίσματα.  Σε πρώτη προτίμηση έρχεται το δολάριο Αυστραλίας, ενώ σταθερή αξία παραμένει το δολάριο ΗΠΑ. Τα στοιχεία της εφημερίδας από τραπεζικούς κύκλους λένε επίσης ότι ζήτηση έχει και το δολάριο Καναδά, ενώ ορισμένοι μετατρέπουν τα ευρώ τους και σε κορόνες Νορβηγίας. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στα κρατικά ομόλογα, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας. Οι ίδιες πηγές ότι πια δεν παρατηρείται μεγάλη εκροή καταθέσεων προς το εξωτερικό, ωστόσο υπάρχει σταθερή εκροή καταθέσεων για την κάλυψη άμεσων αναγκών, λόγω τρομερής οικονομικής δυσπραγίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ... ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....
Το 1980 προσελήφθη ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED). Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985-1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, παραμένοντας έως το 2002, οπότε ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.....Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ. Την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του.


Ντοκουμέντα εξαθλίωσης σε λαϊκές και φούρνους

NewsIt.gr: Ντοκουμέντα εξαθλίωσης σε λαϊκές και φούρνους

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...