Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

†"Θεοτόκε Παρθένε" Ήχος Α'-Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Ξένη μοναχή

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκική (επανα)διείσδυση στα Βαλκάνια

Του Κώστα Τζεβελέκου

Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο βαλκανική συνδιάσκεψη από Τούρκους που ζουν στα Βαλκάνια.
Συμμετείχαν διπλωμάτες πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, αντιπρόσωποι βαλκανικών ενώσεων με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό των Βαλκανίων.  Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 160 Βαλκανικές ενώσεις. Οι Τούρκοι εφαρμόζοντας το δόγμα του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κ . Νταβούντογλου για επέκταση του νεοθωμανισμού, υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική διείσδυση με χρονοδιάγραμμα.  Οι εκπρόσωποι όλων αυτών των οργανώσεων έχουν ενωθεί και τώρα με τη συνδιάσκεψη στο Τουρκικό κοινοβούλιο τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν όχι μόνο με Ερντογάν και Νταβούντογλου , αλλά με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών ,σχεδόν με το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης και με άλλους βουλευτές, οι οποίοι κατέχουν κύριες θέσεις στην προώθηση “του προγράμματος” κατάκτηση των Βαλκανίων . Οι εκπρόσωποι των Βαλκανίων καταγράφουν τα προβλήματα πάσης φύσεως που υπάρχουν στις χώρες που ζουν, τα αναφέρουν στην “μαμά” Τουρκία η οποία προσπαθεί να τα επιλύσει.  Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για επενδύσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν στις Βαλκανικές χώρες.  Οι Τούρκοι λαμβάνουν τα μηνύματα από τους δικούς τους ανθρώπους και επενδύουν. Όλο αυτό το σχέδιο καταδεικνύει ότι οι Τούρκοι των Βαλκανίων παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες των άλλων κρατών, καθώς επίσης και στην υλοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη πράξη . Οι Τούρκοι εκπρόσωποι των Βαλκανίων υποστηρίζουν ότι επειδή τα Βαλκάνια βρίσκονται σε πορεία ανοικοδόμησης ζητούν προτάσεις από την Τουρκία προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα το δικαστικό ,το φορολογικό , το εμπορικό σύστημα ,οι εξαγωγές κ.α. Το κόλπο που έχουν βρει οι Τούρκοι μεταξύ των δήμων και έχει σχέση με τη δημιουργία δεσμών φιλίας είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις προκειμένου να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Δηλαδή εάν κάνεις δεν κατανοήσει την νοοτροπία των Τούρκων θα πέσει στην παγίδα . Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται μόνο να κατακτήσουν τις υπόλοιπες χώρες και να επανασυστήσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα περί φιλίας ,συνεργασίας και τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Οι Τούρκοι αξιοποιούν και την παραμικρή πληροφορία στον μεγαλύτερο βαθμό. Την συνδιάσκεψη σύμφωνα μα την ημερήσια τουρκική εφημερίδα Gunyuzu χαιρέτησαν τόσο ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν , όσο και ο υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούντογλου. Βουλευτές και υπουργοί το μήνυμα που πέρασαν στους εκπροσώπους των Βαλκανικών ενώσεων ήταν ένα :

“ Κατακτήστε τα Βαλκάνια”
Ο βουλευτής από την Προύσα κ. Κεμάλ Σερπετσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη να ενοποιηθούν τα Βαλκάνια ώστε η Τουρκία να γίνει πιο ισχυρή. Ο επίτιμος πρόξενος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Κεμάλ Μπαϊσάκ είπε ότι: "Ο βαλκανικός κόσμος παρέχει στον τουρκικό κόσμο την ευκαιρία για ενοποίηση κάτω από μία στέγη". Τώρα για να μην ζούμε με ψευδαισθήσεις όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται πλήρως με την Τουρκία και ουσιαστικά ετοιμάζουν το δούρειο ίππο, προκειμένου οι Τούρκοι να αλώσουν τα Βαλκάνια. Εάν δεν κινηθούμε γρήγορα σε λίγο τα γύρο Βαλκανικά κράτη θα αποτελούν θηλιά για τη χώρα μας…

http://www.newsbomb.gr

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του 4ου ΡΑΙΧ. Τελικά «η Ζωή είναι Ωραία»;Εσείς πόσους «πόντους» πήρατε σήμερα ;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κρυφή ατζέντα;

Πολλά πράγματα δεν μπορούμε να καταλάβουμε με την κυβέρνηση αυτή, αλλά και με την προηγούμενη και φυσικά με το ΠΑΣΟΚ που έχει τους περισσότερους υπουργούς. Πώς είναι έτοιμοι να στηρίξουν μια συμφωνία όπως αυτή της 26ης Οκτωβρίου και να ψηφίσουν μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ίδιας της συμφωνίας; Και εξηγούμαστε. Η συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση του EFSF ώστε με τα λεφτά που θα έχει το ταμείο να δανείσει στην Ελλάδα 108 δις ευρώ συν κάτι ψιλά για τη στήριξη των τραπεζών. Αυτό ίσχυε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, από τότε έχουν αλλάξει δραματικά οι συνθήκες, προτού καν τεθεί σε λειτουργία ο ενισχυμένος EFSF. Δηλαδή λόγω της δραματικής καθυστέρησης που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση τα πάντα βρέθηκαν στον αέρα. Επίσης, λόγω της διάχυσης της κρίσης σε Ισπανία και Ιταλία η όλη συζήτηση που έγινε στις 26 Οκτωβρίου είναι σα να μην έγινε ποτέ. Κι αυτό διότι ο EFSF δεν είναι αρκετός πλέον, δε φτάνουν τα λεφτά για να καλύψει την Ιταλία. Άλλωστε, θα πει κανείς, γιατί η Ιταλία π.χ. να βάλει λεφτά και ώστε να δανείσει την Ελλάδα με επιτόκιο 3,5% όταν ίδια τις τελευταίες ημέρες δανείζεται από την αγορά με επιτόκιο 8%; Από την άλλη, η Γερμανία από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχει φτιάξει το δικό της γερμανικό σχέδιο για την Ευρώπη, που ξέρουμε καλά όλοι τι σημαίνει αυτό. Επομένως, τι νόημα έχει η συζήτηση για την περιβόητη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου; Και τι συζητούν στη Βουλή έναν προϋπολογισμό που φτιάχτηκε πάνω σ’ αυτή τη συμφωνία; Και πώς μιλούν για μέτρα που θα προβλέπει η δανειακή σύμβαση για ένα δάνειο που είναι στον αέρα; Παράξενα πράγματα συμβαίνουν και αυτό έρχεται να ενισχυθεί από τη δήλωση του κ. Παπαδήμου για τη διαπραγμάτευση που γίνεται σχετικά με τη μεταφορά των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο. Αν δεν έχουμε εξασφαλίσει το δάνειο και τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας προς τι όλη η κουβέντα; Μας φαίνεται ότι η χώρα σύρεται σε μια νέα σύμβαση με τους δανειστές, με δρακόντειους όρους και χωρίς εξασφάλιση. Και η σημερινή κυβέρνηση παίζει με το χρόνο της υπογραφής. Όσο πιο αργά, τόσο περισσότερος θα είναι και ο βίος της. Αλλά ας υποθέσουμε ότι βγαίνει αύριο η Μέρκελ και λέει ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν υφίσταται και πάμε σε ευρωομόλογο, σε τύπωμα χρήματος κι εν πάση περιπτώσει σε μια λύση που δε θα δεσμεύει την Ελλάδα με μακροχρόνια δάνεια και μακροχρόνια Μνημόνια. Γιατί, λοιπόν, γίνονται αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις για νέα δανειακή σύμβαση, λες και είναι αυτοσκοπός; Δεν έχουμε άλλες επιλογές παρά μόνο η πολύχρονη υποταγή της Ελλάδας; Λένε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ειδικού σκοπού. Ελπίζουμε αυτός ο ειδικός σκοπός να μην είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός του βιαστή με το βιαζόμενο.
http://www.antinews.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...