Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

†"Θεοτόκε Παρθένε" Ήχος Α'-Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Ξένη μοναχή

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Και μέσα στο χαμό υπογράφτηκε το διάταγμα για τους "ελληνικούς υδρογονάνθρακες"


Yπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Ευάγ. Βενιζέλο, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Ενέργειας Ι. Μανιάτη το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) και προωθείται για έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία <<Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε.>> (ΕΔΕΥ Α.Ε.) με σκοπό την άσκηση και διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας, καθώς και τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο. Ο φορέας θα έχει αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την παροχή εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων στο Δημόσιο σχετικών με τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, τη διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, τη διαχείριση των στοιχείων και δεδομένων που αποκτήθηκαν στο παρελθόν ή θα αποκτώνται στο μέλλον κατά τη διάρκεια εργασιών, την εισήγηση προς τον υπουργό ΠΕΚΑ των προτεινόμενων περιοχών προς παραχώρηση, καθώς και του τύπου της σύμβασης και την προετοιμασία και διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, καθώς και αξιολόγηση των προσφορών για την παροχή δικαιωμάτων επί των ανωτέρω περιοχών, την αξιολόγηση των αιτήσεων άδειας αναζήτησης.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9720

Γιατί δεν πετάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο, τα τελευταία 24ωρα.Εμείς πετάμε;


Τα τελευταία 24ωρα η παρουσία της τουρκικής ΠΑ είναι μηδενική. Όχι θα σας απογοητεύσουμε, δεν οφείλεται στη μεγαλοψυχία του Ερντογάν που ευχήθηκε “ο φίλος Γιώργος να ξεπεράσει γρήγορα τη κρίσης, λες και μόνο…ο Γιώργος ταλαιπωρείται από τη κρίση. Δεν το κάνουν για να …μη κάψουμε καύσιμο σε αναχαιτίσεις. Το μπαϊράμι τους γιορτάζουν, γι αυτό και τόση ησυχία. Το ερώτημα είναι άλλο: εμείς πετάμε στο Αιγαίο, ή γιορτάζουμε κι εμείς μαζί;

http://www.onalert.gr/

Μικροί και ασήμαντοι μέχρι το τέλος


Με αισθήματα αγανάκτησης και απέχθειας οι Έλληνες παρακολουθούν πάλι αυτό το μικροπολιτικό, μίζερο και χωρίς ίχνος αγάπης για την Ελλάδα αλισβερίσι των πολιτικών για την περίφημη μεταβατική κυβέρνηση. Την ώρα που όλοι, σε Ευρώπη και Αμερική, εξευτελίζουν και κανιβαλίζουν αυτή την περήφανη χώρα και τον έντιμο λαό της. Την ώρα που ο Σόιμπλε, γελώντας στη γερμανική τηλεόραση, περιέγραφε τις παλινωδίες και τις βλακώδεις κινήσεις Παπανδρέου με το δημοψήφισμα. Την ώρα που η Τρόικα αντιμετωπίζει σαν απατεώνες τους δύο έλληνες πολιτικούς (Σαμαρά και Παπανδρέου) και τους βάζει να υπογράψουν ένα έγγραφο που διαβεβαιώνει ΔΝΤ και Κομισιόν ότι δέχονται την απόφαση της 27ης Οκτώβρη γιατί δεν πιστεύουν τις δηλώσεις τους. Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ διασύρουν κείμενα και γελοιογραφίες στην Ελλάδα. Αυτή την ώρα του τέλους και της απόλυτης εθνικής καταισχύνης, οι αξιότιμοι πολιτικοί μας αρχηγοί βάζουν γελοίους όρους για τη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά θα πω ότι η τραγωδία αυτής της ώρας είναι ότι βρέθηκε στις μεγάλες ιστορικές της στιγμές με μικρούς, νάνους πολιτικούς. Την ώρα των εκλογών που έρχονται όμως, θα διαπιστώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα συναισθήματα των Ελλήνων και το μάθημά τους αναμένεται να είναι πολύ πικρό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...