Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

†"Θεοτόκε Παρθένε" Ήχος Α'-Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Ξένη μοναχή

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

"Ξεπαγώνει" το "οχυρωματικό" έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξ/πολη!

Μία πραγματικά καλή είδηση επιτέλους: Θετική αξιολόγηση έλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, η νέα περιβαλλοντική μελέτη του αγωγού για το λιμάνι του Μπουργκάς, το οποίο αποτελεί την βάση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη! Το "εν υπνώσει" σχέδιο που έχει πολεμηθεί από τις κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου και Μ.Μπορίσοφ, τελικά, παρά το γεγονός ότι η βουλγαρική κυβέρνηση, σε απόλυτη συμφωνία με την κυβέρνηση Παπανδρέου (ποιος μπορεί να ξεχάσει την προεκλογική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη τον Σεπτέμβριο του 2009) έθεταν ανύπαρκτα ζητήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, τελικά απέσπασε θετική περιβαλλοντική γνωμοδότηση από τον σχετικό ανεξάρτητο βουλγαρικό φορέα! Η Ρωσία σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε απλά "παγώσει" την κοινή εταιρεία, δεν είχε πέσει στην παγίδα να την διαλύσει και δεν έπαψε ούτε μία στιγμή να πιέζει την βουλγαρική και δευτερευόντως της ελληνική κυβέρνηση για το έργο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου "οχυρωμένη" πίσω από την άρνηση Μπορίσοφ, δήλωνε ανέξοδα "πρόθυμη να συνεχιστεί το έργο", αλλά εξακολουθούσε να μην κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση υλοποίησής του. Παρά τις σχετικές προτροπές της Μόσχας, αρνείτο να θέσει το θέμα σε επίπεδο Ε.Ε., (κάτι αυτονόητο αν ήθελε ραγματικά την υλοποίησή του αφού επρόκειτο για διακρατική συμφωνία) και απλά περίμενε τους Βούλγαρους. Σε σχετική δήλωση για την αποδοχή της περιβαλλοντικής μελέτης ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης (οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι, έστω μόνος του, πάντα επιδίωκε την υλοποίηση του έργου) αναφέρει ότι: «Η θετική αυτή αξιολόγηση, με δεδομένο ότι έχει ήδη προηγηθεί προ πολλού (27.07.2010) η αντίστοιχη αποδοχή εκ μέρους των αρμόδιων ελληνικών περιβαλλοντικών αρχών για την πληρότητα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος του αγωγού στην ελληνική επικράτεια, σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία οι προβλεπόμενες από το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης με το ενδιαφερόμενο κοινό, το περιφερειακό συμβούλιο και τους λοιπούς φορείς από τις περιοχές ευθύνης των οποίων θα διέλθει ο αγωγός». Το σχέδιο αποτελεί το κορυφαίο "οχυρωματικό" έργο του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφού θέτει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο σε τυχόν τουρκική εισβολή, ανάλογη με αυτή του σχεδίου "Βαριοπούλα": Την Ρωσία και τα ρωσικά συμφέροντα που πλέον θα αποτυπωθούν με πολύ μεγάλη ευκρίνεια στην ελληνοτουρκική μεθόριο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζει στον δικό του κόσμο, αλλά…

  … αν μετά την ψηφοφορία κάνει τον… Αλέκο...


Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε όλοι πως όταν μία κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, ουδες μπορει να κάνει πρόταση μομφης για έξι μήνες…Θεωρεί ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς! “Παρέλαβα χώρα αναξιόπιστη και επανέφερα την αξιοπιστία της”! Ναι, παρέλαβε την χώρα "αναξιόπιστη" με 135 Spread και την κατάντησε "αξιόπιστη" με 3,500 Spreads! Παρέλαβε μία χώρα που την επισκεπτόντουσαν οι μεγαλύτεροι ηγέτες του πλανήτη και την κατάντησε να μην έρχονται ούτε κλητήρες! Παρέλαβε μία χώρα που ο πρωθυπουργός της είχε απ' ευθείας επαφή με όλους τους ισχυρούς. Την κατάντησε χώρα περίγελο όπου ακόμα και ηγέτες μίκυ μάους να αποφεύγουν έστω και να φωτογραφηθούν μαζί του! Έχει δίκιο. Πήρε μία χώρα αναξιόπουστη και την κατάντησε αξιόπουστη.

Πολιτικός απατεώνας! Εκλογές σε δυο χρόνια! Συνεχίζει να εξαπατά τους πάντες! Είναι απίστευτοι, τον χειροκροτούν παρότι τους είπε ότι θα γίνουν εκλογές "αφού λύσει όλα τα προβλήματα η νέα κυβέρνηση"! Χθες έλεγε ότι θα γίνουν εκλογές το συντομότερο! Οδεύουμε σε εθνική ήττα στο θέμα των Σκοπίων.

Το προανήγγειλε ο Παπανδρέου Εντέλει κλείνει όλες τις υποθέσεις φεύγοντας. Πριν από λίγο είπε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που συζητείται σε λίγο καιρό στην Χάγη και είπε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό για το θέμα της ονομασίας! Ολοκληρώνει την εθνική μειοδοσία σε όλα τα μέτωπα!

Ο Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα…Όπως το περιμέναμε. Ο Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα. Με το που άρχισε την ομιλία του, την οποία άφησε για το τέλος, κατηγόρησε κατά τον πλέον βαρύτατο τρόπο την Νέα Δημοκρατία, τον Σαμαρά και τον Καραμανλή, ως αποκλειστικά υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση. Ο άνθρωπος σκέφτεται την επόμενη τετραετία. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε μια πολιτική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών, ώστε να την ελέγχει ο ίδιος μέσα από την πλειοψηφία στη Βουλή. Ουσιαστικά δηλαδή ζητά από την Νέα Δημοκρατία να καταστεί απλά συνένοχη. Τα λέγαμε εμείς. Μετά από αυτό δεν νομίζουμε πλέον ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα συνεχίσει οποιονδήποτε διάλογο με… τον κ. Παπανδρέου. Ενσυνείδητα και επιλεγμένα λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα, για να καταστεί για μια ακόμα φορά ο μοναδικός απαραίτητος διαχειριστής της κρίσης. Κάτι που σημαίνει συνέχιση της πρωθυπουργίας του. Τώρα πλέον το λόγο και την ευθύνη έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μόνο αυτοί. Διαφορετικά η πλήρης χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή θα σκάσουν στα χέρια τους.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...