Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΩΣ ΗΧΟΥ “Κατέλυσας τώ Σταυρώ σου τόν θάνατον"

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Νέα πρόκληση από την τουρκική Ακτοφυλακή


Σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Κω εντοπίστηκε να πλέει περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, δίνοντας συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις στη θαλάσσια αυτή περιοχή. Το τουρκικό σκάφος εντοπίστηκε να κινείται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές στο Μαστιχάρι, με κατεύθυνση προς Κέφαλο. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή ένα άλλο τουρκικό περιπολικό έπλεε με μεγάλη ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο ελληνικό τουριστικό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 80 τουρίστες.

http://www.newsbomb.gr

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΕΦΤΕΙ


Μετά τις συνταρακτικές εξελίξεις, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις, μετά την απαίτηση ακόμη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί. Πάμε για εκλογές. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών με ταυτόχρονη επιστροφή στην δραχμή. Το τι θα βγάλουν οι κάλπες δεν το γνωρίζει κανένας αλλά η έξοδός μας απ' την ευρωζώνη και πιθανά την ΕΕ είναι περισσότερο από ποτέ πιθανές. Τα επιτελεία της ΕΕ έχουν ήδη προετοιμαστεί για την πιθανή μας χρεοκοπία, την έξοδό μας απ' το ευρώ και την ΕΕ. Μην αμφιβάλει κανείς γι αυτό. Το αν θα συμβούν ή όχι τα όσα προαναφέρονται δεν θα αποφασιστούν στην Ελλάδα αλλά στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. Επειδή μία Ελληνική χρεοκοπία θα ενεργοποιήσει τα CDS που θα βαρύνουν την άλλη άκρη του ατλαντικού ίσως υπάρξει παρέμβαση των Αμερικανών. Το ότι μάλλον θα γίνει έκτακτο ΚΥΣΕΑ και πιθανά να αλλάξουν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων είναι πολύ ανησυχητικό. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μόλις  είπαμε "δόξα τω θεώ" πιθανά να πούμε "βόηθα Παναγιά". Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα γι αυτό όσο λιγότερα λέμε και γράφουμε τόσο καλύτερα. Ας τα αφήσουμε σ' αυτούς που ξέρουν γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί.
Υπομονή σε λίγο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.

ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ύποπτα υπονοούμενα Μπεγλίτη για εμπλοκή των ΕΔ στην πολιτική αντιπαράθεση!

Με μία δήλωση που "σηκώνει" πολλή κουβέντα σχετικά με τον ρόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γενικότερη πολιτική αντιπαράθεση που συμβαίνει στη χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, για πρώτη φορά από το 1974, "βάζει στο κάδρο" της πολιτικής αντιπαλότητας και τις ΕΔ της χώρας! Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κάλεσε τις ΕΔ να "μείνουν εκτός της κομματικής και "τυφλής" αντιπαράθεσης". Λες και υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να μη συμβεί κάτι τέτοιο και οι ΕΔ να... παρεκκλίνουν του συνταγματικά οριζόμενου ρόλου τους και της απόλυτης νομιμότητας με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους! Η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται από στελέχη των ΕΔ ως "ύπουλη", που στόχο έχει να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: να εμπλέξει τις ΕΔ σε μία υπόθεση όχι απλά δεν πρόκειται περί πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά που έχει τα στοιχεία του εθνικού διχασμού. Πρόκειται για μία δήλωση που δίνει υπόσταση σε όσα σενάρια ακούστηκαν ακόμα και από χθες περί "πραξικοπημάτων" κι άλλων τέτοιων δυσφημιστικών και υπονομευτικών για την πολιτική ομαλότητα, αλλά και για την επιχειρησιακή δυνατότητα φημών. Άμεσα εντός της ημέρας πρέπει να προχωρήσει σε δήλωση ανάκλησης ή διευκρίνισης του τι θέλει να πει.
Ιδού όλα όσα ανέφερε ο υπουργός σχετικά με αφορμή την εξαγγελία δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση: Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, για το πώς θέλει η χώρα να συνεχίσει την πορεία της, ώστε να βγει από την κρίση και να πορευτεί ισότιμα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Η πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα είναι μια κίνηση ώστε να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός για τη δανειακή σύμβαση. Το δημοψήφισμα δεν είναι μια απόφαση ανάμεσα στο ευρώ ή τη δραχμή, την έξοδο ή όχι της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ και εάν το αποτέλεσμα από το δημοψήφισμα είναι “όχι”, η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού.  
Καλώ  επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν από την πλευρά τους εκτός της κομματικής και "τυφλής" αντιπαράθεσης. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΠΙΟ “ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ” ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...