Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Το πειραματόζωο ο Ελληνας (Le Grec)

Spiegel: "Αποφασίζουν με κλειστά τα Χρηματιστήρια! Πτωχεύει η Ελλάδα;"


Πανικό σπέρνει πάλι το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί με τίτλο «Αναμέτρηση τα μεσάνυχτα» όπου υπονοεί ότι το ερχόμενο σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια των συζητήσεων της Συνόδου Κορυφής μπορεί να υπάρχουν δραματικές επιπτώσεις, ακόμα και ελληνική πτώχευση! "Δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι οι σημαντικότερες συναντήσεις της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου, εκτός δηλαδή των ορών λειτουργίας των χρηματιστηρίων από φόβο για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των επενδυτών. Σε αυτή την άποψη συγκλίνει και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο αυξημένες οι προσδοκίες από μια σύνοδο της ΕΕ και ποτέ άλλοτε οι Ευρωπαίοι δεν ήταν τόσο διχασμένοι". Όλο και περισσότερα κράτη καταλήγουν υπό την πίεση της κρίσης χρέους, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται οι αμφιβολίες για το αν η Ευρώπη μπορεί να απελευθερωθεί με τις δικές της δυνάμεις από τον βάλτο του χρέους. Ήδη χώρες οι χώρες της ένωσης BRICS, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα δηλώνουν πρόθυμες να συνδράμουν, ενώ και οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεσή τους στην Ευρώπη για την εξεύρεση λύσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Την απόφαση της Ρωσίας να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση


Την απόφαση της Ρωσίας να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση  με ένα ποσό το οποίο όπως δηλώνουν Ρώσοι αξιωματούχοι είναι επαρκές για να ''επιλύσει'' το πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων του νησιού. Για το λόγο αυτό υπάρχει πρόβλεψη στον ρωσικό προϋπολογισμό του 2012 για το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που θα είναι επαρκές για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti  οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει  για την παραχώρηση στην Κύπρο ενός πενταετούς δανείου μεταξύ 2 και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 4,5%. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η οικονομία της Κύπρου θα συρρικνωθεί 1% το 2012, μετά την περιορισμένη ανάπτυξη που θα παρουσιάσει το τρέχον έτος, λόγω της επιδείνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της αστάθειας στην Ευρωζώνη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραβιάσεις και εμπλοκές σήμερα στο Αιγαίο


Ένας σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενα από 6 μαχητικά εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα 1 παράβαση του FIR Αθηνών, 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή όταν τουρκικό μαχητικό του σχηματισμού. αρνήθηκε να απομακρυνθεί από τον ΕΕΧ. Η όλη δραστηριότητα  εξελίχθηκε στο βόρειο Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...