Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Απολυτίκιο Κυριακή της Πεντηκοστής «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών...

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο το Πίρι Ρέις

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο βρίσκεται για ανεφοδιασμό το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», το οποίο σύμφωνα με τουρκικές πηγές, θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Το «Πίρι Ρέις» έχει λάβει άδεια από τις αρχές της Τουρκία και του ψευδοκράτους για έρευνες στο οικόπεδο 12, όπου συνεχίζονται οι γεωτρήσεις της Noble Energy, καθώς και στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7, ενέργεια όμως που είναι παράνομη και άκυρη, δεδομένου ότι τα οικόπεδα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αποκλειστική ζώνη της Κύπρου.
Σε ό,τι αφορά τις κυπριακές έρευνες εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου, προχωρούν απρόσκοπτα, χωρίς να έχουν επηρεαστεί από οτιδήποτε και οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη ή μη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα πρέπει να αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου.
«Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά», διαβεβαίωσε η Κύπρια υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη κυπριακής Βουλή. Όπως είπε, «υπήρχε ένα μικρό διάλειμμα στη συνέχιση της γεώτρησης γιατί η εταιρεία προέβαινε σε εργασίες ασφάλισης της γεώτρησης» και από αύριο η γεώτρηση θα συνεχιστεί. «Βρισκόμαστε», είπε, «γύρω στα 1.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας, αλλά κάθε μέρα αυτά διαφοροποιούνται» και «πρέπει να φτάσουμε γύρω στις 4.000 κάτω από το βυθό της θάλασσας στο τέλος των 73 ημερών από την έναρξη της γεώτρησης που είχε γίνει στις 18 του Σεπτέμβρη».
«Γύρω στις αρχές του Δεκέμβρη θα έχουμε κάποιες πρώτες ενδείξεις και αναλόγως με τα ευρήματα, δηλαδή αν έχουμε θετικές πρώτες ενδείξεις, τότε θα υπάρξουν περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης για να εκτιμήσουν την έκταση των οποιοδήποτε ευρημάτων», συμπλήρωσε. «Πρέπει να είμαστε σίγουροι αν πράγματι αυτό που λέμε πιθανά κοιτάσματα είναι πραγματικά κοιτάσματα, για το οποίο θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη αρχές του Δεκέμβρη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...