Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

"Εκλογές και βία στην Ελλάδα"

Στις τελευταίες ελληνικές εξελίξεις αφιερώνει το κεντρικό άρθρο της η Wall Street Journal. Εκτιμήσεις ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν εκλογές και κοινωνικές αναταραχές

Εδώ και καιρό, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά η Wall Street Journal έρχεται να σημειώσει πως τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους της ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες αναταραχές και εκλογές. Σε κεντρικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που φοβούνται ότι θα ακολουθήσει κάτι τέτοιο. Ο συντάκτης αναφέρεται στην έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη και τη ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ παραθέτει και δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά. "Επικρατεί κλίμα πανικού στο κόμμα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αμφιβάλω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να θεσπίσει τέτοια μέτρα και ο πρωθυπουργός μπορεί να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές", σημειώνει βετεράνος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα τονίζει ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

http://news247.gr

Εισέπραξε 2.145 ευρώ από τον ΟΓΑ το 2010 - Επίδομα τρίτεκνης στη σύζυγο του κ. Πάγκαλου!

Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκύπτει μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη εισπράττει επίδομα τρίτεκνης! Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το protothema.gr, η σύζυγος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Χριστίνα Χριστοφάκη εισέπραξε για το 2010 το ποσό 2.145 ευρώ από τον ΟΓΑ. Το συγκεκριμένο αυτό επίδομα καταβάλλεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη ή αποζημίωση και δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου…

 

http://greekvoices.blogspot.com

EΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να βγάλουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο


Μανώλης Κωστίδης

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι συνοδεία πολεμικών σκαφών βγάζουν,σκάφος σεισμικών ερευνών πιθανότατα  το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο για έρευνες. Κλιμακώνουν έτσι και ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στη περιοχή. «Προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων χαρακτηρίζει ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ τις υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλεί πως το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας ΣΙΣΜΙΚ θα βγει στο Αιγαίο και ενδέχεται να συνοδευτεί από το Ναυτικό. Ο τούρκος Υπουργός υποστήριξε πως «σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου τις έρευνες εμείς θα απαντήσουμε μέσα σε μια εβδομάδα». Ο Υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως είναι έτοιμη η συμφωνία καθορισμού της υφαλοκρηπίδας με το «ψευδοκράτος».

http://www.onalert.gr/

"Τρύπησε" το γεωτρύπανο στη Κύπρο! Ο ισραηλινός πρέσβης στο ΥΕΘΑ


Η Noble Energy ανακοίνωσε επισήμως ότι ξεκίνησαν οι έρευνες στο οικόπεδο 12 της Κύπρου. Ανακοίνωση που προκάλεσε μεγάλη ταραχή στην Άγκυρα. Το γεωτρύπανο έχει φθάσει ήδη σε βάθος 1600 μέτρων . Οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι το κοίτασμα στο οικόπεδο 12 είναι ανάλογο του ισραηλινού "Ταμάρ" ,το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που εντοπίστηκαν ποτέ. Γύρω από τη πλατφόρμα, υπάρχουν ανεπτυγμένα πλοία του ισραηλινού ΠΝ ,και ίπτανται uav. Την ίδια ώρα η Άγκυρα απειλεί για έρευνες στη Κύπρο, για εξόδους κι άλλων ερευνητικών σκαφών μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, αλλά είναι σαφές ότι έχει χαθεί η ψυχραιμία Στην Αθήνα παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις και είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα.

http://www.onalert.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...