Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† Εκοιμήθη ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Με βρίζουν, με λένε Έλληνα. Θα τους κάνω μήνυση"!


"Μας βρίζουν συνέχεια. Έφτασαν να μας πούμε μέχρι και ... Έλληνες". Το παραπάνω σχόλιο δεν ανήκει σε κάποιον "γκρίζο λύκο" ή Τόύρκο εθνικιστή, αλλά στον "καλό φίλο και συνεργάτη" του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και κουμπάρο του Κώστα Καραμανλή (για να μην ξεχνιόμαστε...) τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική εκπομπή.   Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται προς το πρόσωπό του, είπε: "Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έχουν πει πολλά. Στα βιβλία αυτά και τι δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και, με το συμπάθειο, συγγνώμη για την έκφραση (σ.σ.:!), Ρωμιούς (σ.σ.: Έλληνες) μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη". Είναι χαρακτηριστικό όι ο Ρ.Τ.Ερντογάν χρησιποποίησε την οθωμανική έκφραση "Ρουμ" δηλαδή Ρωμιός, η οποία χρησιμοποιείται τελείως απαξιωτικά στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου, κάτι ως "δούλοι" δηλαδή .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν θα φύγουν νύχτα. Θα φύγουν με...tweet!


Μέχρι σήμερα συνηθίζαμε να λέμε ότι κάποιος θα φύγει νύχτα, προκειμένου να αποφύγει τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του. Από την Παρασκευή 10 ιουνίου, μπορούμε πια με ασφάλεια να λέμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα φύγει με... tweet! Ετσι απλά θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα δούμε τα Υπουργεία άδεια, τη Βουλή χωρίς την ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τη χώρα χωρίς κυβέρνηση. Δεν θα έχει δοθεί κάποια εξήγηση, δεν θα έχει προηγηθεί συνέντευξη τύπου ή προκήρυξη εκλογών. Η ανακοίνωση θα έχει γίνει... με μοντέρνο τρόπο. Ενα σύντομο tweet στο @Primeminister.gr, θα μας ενημερώνει ότι:

«Η σωτηρία της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται. Βρείτε άλλους να σας σώσουν. Αν το μετανιώσουμε και ξανάρθουμε θα σας ενημερώσουμε με επόμενο tweet».

Και αν το παραπάνω είναι -για την ώρα!- δημιούργημα της φαντασίας μου, το παρακάτω είναι πέρα για πέρα αληθινό! Γιατί την Παρασκευή 10 Ιουνίου καθώς περιμέναμε το περιφημο διάγγελμα του πρωθυπουργού, διάφορες φήμες άρχισαν να φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ήταν προγραμματισμένο για τις 14.00 αλλά η ώρα περνούσε και ο πρωθυπουργός είχε εξαφανιστεί! «Το ακύρωσε τελευταία στιγμή", "αλλάζει την ομιλία του", "ήρθε απαγόρευση από το ΔΝΤ για όσα ήθελε να πει», ήταν οι πρώτες σκέψεις που κυριάρχησαν.

Και ύστερα ήρθε το... tweet!
Μέσα από το twitter ο Γιώργος Παπανδρέου , πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενημέρωσε δημοσιογράφους και πολίτες ότι:

«Λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού η δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου θα καθυστερήσει. Θα σας ενημερώσουμε με σχετικό tweet»!

Μετά από αυτό, ειλικρινά αδυνατώ να γράψω επίλογο σε αυτό το editorial! Όπως λένε και οι λαϊκοί τραγουδιστές.... "δικό σας"!

Κώστας Χαρδαβέλλας

Υ.Γ Και επειδή ξέρω ότι πολλοί είστε "άπιστοι Θωμάδες", δείτε με τα μάτια σας το σχετικό... tweet!


http://www.newsbomb.gr

Ολλανδική αλητεία: Μας καλούν να γυρίσουμε στη δραχμή!

Oι Ολλανδοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, επειδή αυτή την φορά δεν "ψωνίσαμε" φρεγάτες από αυτούς: Μετά από την ωμή παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας στα εσωτερικά μας, πριν λίγο ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, εμφανίστηκε με ένα χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών σε μεγέθυνση, μπροστά από την πρεσβεία της χώρας μας, ζητώντας την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Η ελληνική πρεσβεία αρνήθηκε να κάνει δεκτό τον Βίλντερς, ωστόσο, εκείνος διάβασε μα επιστολή που είχε γράψει και αφορούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή. Ο Ολλανδός εθνικιστής είχε μάλιστα καλέσει πολλά ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός. Πάντως, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Vilders, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο Ολλανδός πολιτικός δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Η Ελλάδα έχει αγοράσει από την Ολλανδία μέχρι σήμερα 10 φρεγάτες κλάσης "S" και το μεγαλύτερο μέρος των βασικών ηλεκτρονικών του στόλου της είναι κατασκευής Signaal (νυν Thales Nederlands). Συνολικά τα τελευταία 30 χρόνια έχει δαπανήσει για αγορές ολλανδικού πολεμικού υλικού και για τους τρεις Kλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το ποσό των 16 δισ. ευρώ! Αν αυτό δεν λέγεται αχαριστία και αλητεία, τότε πως μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς; Aλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά: Πριν από τρεις μήνες με ελληνική μεσολάβηση απελευθερώθηκαν τρεις Ολλανδοί πεζοναύτες που ήθελε να τους εκτελέσει το καθεστώς του ως κατασκόπους (και πολύ καλά θα έκανε γιατί αυτό ήταν αφού συνελήφθησαν σε λιβυκό έδαφος εν ώρα πολέμου). Αν δεν ήταν η Ελλάδα τώρα θα έβλεπαν την ... άμμο της Σαχάρας ανάποδα! Για τον λόγο αυτό η Ολλανδία ευχαρίστησε δημόσια την ελλάδα. Όπως την ευγνωμονούσε και ο Ο.Τσώρτσιλ στον Β'Π.Π. και μετά "πάτησε" την υπόσχεσή του και δεν επέτρεψε την Ένωση με την Κύπρο. Αυτά τα γράφουμε μήπως και βάλει μυαλό η πολιτική ελτί της χώρας που μας έχει οδηγήσει σε υποδούλωση...

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη:
"Η κίνηση που έχει προαναγγείλει ο κ. Bίλντερς προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Βίλντερς δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός. Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχει".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έβρος: Άσκηση-προειδοποίηση βίαιης διάβασης από την 50 Μ/Κ Ταξιαρχία!


Μεγάλη άσκηση διάβασης ποταμού πραγματοποίησε από 30 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2011 η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΑΨΟΣ», που εδρεύει στο Σουφλί, θέλοντας να δείξει στην "άλλη πλευρά", ότι η διάβαση ποταμών δεν είναι "μονόδρομος", αλλά "διπλής κατευθύνσεως". Η όλη άσκηση εστιάστηκε σε ένα πολύ δύσκολο σενάριο, η δυνατότητα εφαρμογής του οποίου όμως, είναι αυτή που μπορεί να κρίνει μια μελλοντική ελληνοτυρκική σύγκρουση στην περιοχή. Την "βίαιη διάβαση ποταμού". Τι σημαίνει "βίαη διάβαση ποταμού": Σημαίνει  κάθετη διάβαση υπό συνθήκες προσβολής των φίλιων τμημάτων από αμυνόμενες εχθρικές δυνάμεις. Κατά την διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης βάλλονται τα εχθρικά τμήματα από τα φίλια, ακόμα και ενώ βρίσκονται μέσα στο νερό, καλύπτονται τα τμήματα που περαιώνονται στην ελεγχόμενη από τον εχθρό, όχθη με πυρά βαρέων όπλων κλπ. Είναι μια τεράστια επιχείρηση που αποτελεί τον καλύτερο δυνατό συνοντονισμό και πάνω απ'όλα εύστοχες βολές, αλλά έχει τεράστια σημασία, αφού μεταφέρεται ο πόλεμος στο έδαφος του αντιπάλου.
Ιδού μερικά στιγμιότυπα από την άσκηση: http://www.defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...