Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Την εν σαρκί ζωήν σου κατεπλάγησαν, Αγγέλων τάγματα"

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

"Εδώ Φτωχοκομείο, εδώ Φτωχοκομείο". Έκτακτο ραδιοφωνικό μήνυμα της Δαμανάκη...

Κυρίες και κύριοι, διακόπτουμε για να συνδεθούμε με τη Μαρία Δαμανάκη για ένα έκτακτο ραδιοφωνικό μήνυμα: “Εδώ Φτωχοκομείο, εδώ Φτωχοκομείο. Εδώ ο ελεύθερος ραδιοσταθμός των...Βρυξελλών. Είμαστε κυκλωμένοι από παντού, ή υπακούουμε στους δανειστές η επιστρέφουμε στη δραχμή. Εδώ Φτωχοκομείο, εδώ Φτωχοκομείο. Είμαστε κυκλωμένοι παντού, τα τανκ πλησιάζουν. Ανεβασμένοι τα κάγκελα του Μαξίμου Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, απέναντι στο τανκ με τις δραχμές που απειλεί να μπει μέσα. Έλληνες , αντισταθείτε Ελάτε εδώ όλοι να να κατεβάσετε τα βρακιά σας, να σώσουμε τις θεσούλες μας. Θεούλη μου, δεν ξέρω τι λέω, τι μήνυμα με έβαλαν να πω...Εδώ Φτωχοκομείο, εδώ Φτωχοκομείο
Εδώ ο ελεύθερος ραδιοσταθμός των Βρυξελλών. Το τανκ με τις δραχμές πλησιάζει.. Πλησιάζει... Σύντροφοι και συντρόφισσες πλησιάζει.. Πλησιάζει.. Μα ελάτε, να υπακούσουμε στους δανειστές.... Το τανκ με τις δραχμέες πλησιάζει.. Πλησ
.....”

http://pamelouketo.blogspot.com

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ "ΔΕΣΕΙ"

Το ζήτημα της εθνικής μας κυριαρχίας σε σχέση με όσα έχουμε υπογράψει για να εισπράξουμε τα 110 δις ευρώ από τους δανειστές μας έχει αρχίσει να συζητείται όλο και περισσότερο κι όχι μεταξύ των πολιτών που διάβασαν και άκουσαν πολλά και διάφορα από τα ΜΜΕ. Οι ίδιοι οι υπουργοί ,με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη διερωτήθηκαν στο τελευταίο δραματικό υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση έχει την νόμιμη εξουσιοδότηση να “αγγίξει θέματα εθνικής κυριαρχίας”! Δεν έλαβε απάντηση! Το περίφημο άρθρο 14 της Δανειακής Σύμβασης που δημοσιεύουμε,είναι νομίζουμε απολύτως διαφωτιστικό. Έχουμε δεχτεί τα πάντα! Πρώτα απ΄ όλα αν κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία οι διαφορές μας με τον ή τους δανειστές δεν θα εξεταστούν από την ελληνική Δικαιοσύνη ,αλλά από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ,αλλά …και σοκ θα πάθετε διαβάζοντας τα όσα προβλέπονται στη παράγραφο 5 του άρθρου 14 : “…ο Δανειολήπτης (σ.σ η Ελλάδα, δηλαδή) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει ,όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία…” .Το κείμενο είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Ωστόσο δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει δικαιολογία για όσους βουλευτές τις τελευταίες ημέρες δήλωσαν απερίφραστα ότι ...δεν ξέρουν τι υπέγραψαν!  Διαβάστε αναλυτικά: 
Το κείμενο είναι ξεκάθαρο. Με βάση τα όσα έχει υπογράψει η κυβέρνησή μας, μας τα παίρνουν όλα!

http://www.onalert.gr

Οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες στα ισπανικά Μέσα

Το κίνημα 15-Μ πέρασε τα σύνορα γράφει σήμερα η εφημερίδα «El Pais», αναφερόμενη στην χτεσινή διαδήλωση των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Έλληνες είχαν γράψει σύνθημα στα ισπανικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν» και πως η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μέσω Facebook και Twitter και δεν είχε καμία κομματική καθοδήγηση. 


Σημειώνει ότι δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο βίας, αναφέροντας τα επεισόδια της πορείας του περσινού Μαρτίου.Η «El Publico» γράφει ότι οι Έλληνες έβαλαν τα άσπρα μπλουζάκια και έβγαλαν την αγανάκτησή τους, ενώ η «ABC» σημειώνει ότι οι «απελπισμένοι» της Ελλάδας φτιάχνουν το σκηνικό της Ελληνικής Επανάστασης.

Πηγή: www.newscode.gr

ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Προβληματισμό και σκέψη προκάλεσε στα υψηλά κλιμάκια των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και της ΕΥΠ, η απόφαση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού να ακυρώσει την τελική και πιο κρίσιμη φάση των ασκήσεων «Έφεσος» και «Θαλασσόλυκος». Προβληματισμός που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν στην ανακοίνωση του Τουρκικού ΓΕΣ δεν αναφέρεται ο λόγος της ακύρωσης.

Το βασικό σενάριο: Ρήξη Πολιτικού – Στρατιωτικού κατεστημένου
Η απροθυμία του Ερντογάν αλλά και του Προέδρου Γκιουλ να μην παρακολουθήσουν την τελική ημέρα των ασκήσεων, όπου θα χρησιμοποιούνταν πραγματικά πυρά, καθώς και η επιλογή τους αντί αυτής, να παρευρεθούν σε προεκλογικές εκστρατείες και να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, εξόργισε τους Στρατηγούς που θεώρησαν ως άκρως υποτιμητική τη στάση της πολιτικής εξουσίας και αποφάσισαν την ματαίωση των ασκήσεων. Σε αυτό το σενάριο συνηγορεί και το γεγονός, πως επικεφαλής της θαλάσσιας άσκησης «Θαλασσόλυκος» βρίσκονταν ο Στρατηγός Μπιλκγέλ, του οποίου το όνομα είχε συνδεθεί με το περίφημο σχέδιο «Βαριοπούλα» και σύμβουλοι του Πρωθυπουργού της Τουρκίας τον θεωρούν μέχρι και σήμερα επικίνδυνο. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εφημερίδες, με υπονοούμενα για πιθανότητα ανάμιξης του βαθέως κράτους της Τουρκίας με τους αντάρτες Κούρδους του ΡΚΚ, με στόχο να προκαλέσουν αστάθεια στην κυβέρνηση και να φέρουν σε αδιέξοδο την πολιτική ηγεσία και ίσως πιο κοντά ένα ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Το σενάριο της «Ελληνοτουρκικής φιλίας»
Τούρκοι αλλά και Έλληνες αναλυτές στο άκουσμα της απόφασης ματαίωσης των ασκήσεων διέκριναν ένα δείγμα καλής θελήσεως της Τουρκίας προς την Ελλάδα, με σκοπό να κοπάσουν οι αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς για τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, αλλά και οι Τούρκοι να δείξουν ένα λιγότερο σκληρό πρόσωπο εν όψει των κρίσιμων συναντήσεων στην Ε.Ε., που θα συζητηθεί και η ενταξιακή πορεία των γειτόνων. Το παραπάνω σενάριο υιοθετεί και με δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας που χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αναβολή των ασκήσεων συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα»

Η «παρέμβαση» του James Stavridis
Η παρουσία όμως του Ναύαρχου James Stavridis, Γενικού Αρχηγού των νατοϊκών δυνάμεων στο μέτωπο της Λιβύης, στην Άγκυρα, περιέπλεξε την κατάσταση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την περαιτέρω συμβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες. Η πρότασή του για άμεση ενίσχυση του Νατοϊκού Στόλου, με Τουρκικές φρεγάτες και πλοία ανεφοδιασμού, έπιασε εξ απροόπτου την πολιτική ηγεσία της γείτονικής χώρας, που δεν μπορούσε και να αρνηθεί τη βοήθεια στον επικεφαλής των Νατοϊκών Δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα της θετικής απόκρισης στον Ναύαρχο Stavridi, ήταν οι ασκήσεις να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, να υποβαθμιστούν αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποια από τις φρεγάτες που θα συμμετείχαν σε αυτές να σταλεί σε βοήθεια προς τις συμμαχικές δυνάμεις. Το γεγονός ότι αυτό το σενάριο παραμένει μέχρι και αυτές τις ώρες αδημοσίευτο, αλλά διακινείται στα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΥΠ, ως το πιο πιθανό, αναδεικνύει και την αξία του. Ωστόσο, η περίπτωση να έχει παρασκηνιακά συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η ματαίωση της άσκησης «Ιωνάς» από μέρους της Ελλάδας, ως ανταπόδοση για την ενέργεια των Τούρκων, αποκλείεται κατηγορηματικά από στελέχη τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Εξωτερικών.

Πηγή: www.newscode.gr

«ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Πολλά έχουν ακουστεί για το ειρωνικό σύνθημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων» το οποίο καλούσε σε «ησυχία» για να μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και το οποίο -τελικά- ξύπνησε τον εγωισμό των χιλιάδων «Αγανακτισμένων» συμπατριωτών μας που είναι ήδη στους δρόμους δεκάδων ελληνικών πόλεων. Σύμφωνα με Έλληνες φοιτητές της Ισπανίας, όμως, το συγκεκριμένο σύνθημα δεν ήταν ειρωνικό αλλά προειδοποιητικό!
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Μανώλης Γιαλιτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ισπανίας, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πανό το ζήτησαν Έλληνες φοιτητές ως προειδοποιητικό των όσων θα επακολουθήσουν έτσι και ξυπνήσει η επαναστατική φλέβα των Ελλήνων! Κάτι σαν «προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες γιατί τότε θα δείτε τι σημαίνει αληθινή επανάσταση»! «Τα παιδιά, οι Έλληνες, που φτάσανε στο χώρο ζητήσανε από τους φίλους τους Ισπανούς να γράψουν ένα σύνθημα, γράφοντας αυτό: “Προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες”! Με την έννοια, όμως, ότι αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλον τον κόσμο» αποκάλυψε ο κ. Γιαλιτάκης! Το θέμα είναι, σε κάθε περίπτωση, ότι οι Έλληνες ξύπνησαν…

http://www.star.gr/ellada_kosmos/93200/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...