Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ἔργοις λάμψαντες Ὀρθοδοξίας, πᾶσαν σβέσαντες κακοδοξίαν, νικηταί τροπαιοφόροι γεγόνατε.."

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
“τέλη Αυγούστου του 2009 την ημέρα που παραιτήθηκε ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας για τον λόγο αυτό μάλιστα θυμάμαι και την συγκεκριμένη ημέρα, βρέθηκα κατ όναρ στην Εκκλησία της Ενορίας μου στην ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ των Αμπελοκήπων
Αλλά πως βρέθηκα όμως; ζούσα ολοζώντανα αυτό που έβλεπα και παρακολουθούσα την ακολουθία της ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας, όπως αυτή γίνεται κατά το εκκλησιαστικό τυπικό το βράδυ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μόλις ανέβηκε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στο ΣΤΑΥΡΟ τον είδα να γίνεται ολοζώντανος. Ανατρίχιασα αλλά δεν τρόμαξα, όταν σήκωσε την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ και βγήκε Υπερκόσμιο Φώς κάτω από την μασχάλη ΤΟΥ που κάλυψε όλο τον Ναό και το Εκκλησίασμα.
Αλλά αυτό το Υπερκόσμιο Φώς εξήλθε του Ναού και γέμισε και την έξωθεν αυτού Λεωφόρο Κηφισίας. Μέχρις εδώ θα μου πείτε ήταν ένα όνειρο. Αλλά στην συνέχεια ο Ολοζώντανος ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ εξέφερε τους εξής λόγους ¨όπως σας βοήθησα τότε στην Γερμανική Κατοχή, έτσι θα σας βοηθήσω και τώρα¨

Το πρωί το εξομολογήθηκα σε πνευματικό, ούτε αυτός μπορούσε να μου εξηγήσει τους λόγους του ΚΥΡΙΟΥ μας. Για ποία νέα Γερμανική κατοχή μιλούσε στην οποία θα μας βοηθούσε? Όταν ακόμα δεν είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές του 2009 με το σύνθημα …χρήματα υπάρχουν… όταν δεν γνωρίζαμε τίποτε από μνημόνια και τα συναφή εργαλεία δυστυχίας, όταν δεν γνωρίζαμε τίποτε από τις Γερμανικές προθέσεις εναντίον των εφησυχαζόντων τότε Ελλήνων.

Όμως τα προγνώριζε όλα αυτά ο ΚΥΡΙΟΣ που είναι και το πραγματικά αφεντικό της Ελλάδας μας. Όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν για οικονομική Γερμανική κατοχή μετά από ένα και χρόνο λύθηκαν αμέσως οι απορίες μου και πήρα θάρρος και κουράγιο και σήμερα θέλω να το μοιρασθώ με τους καταπονημένους Συμπατριώτες μου με κίνδυνο, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ενυπνίων να παρεξηγηθώ και να χλευασθώ. Ουδόλως με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα αρκεί να γίνει το ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ και να τρέξει Ο ΚΥΡΙΟΣ προς βοήθεια μας τώρα που ΤΟΝ έχουμε απόλυτη ανάγκη….”

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ TO ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ με τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ (20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...