Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Καρδιά της Ελλάδος... η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας"

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

NOOR...2 το πλοίο που γάζωσε η ακτοφυλακή

Άνθρωπος του Ερντογάν ο εφοπλιστής! Μετέφερε ναρκωτικά, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία
Τι έκρυβε το σοβαρό περιστατικό έξω από τη Ρόδο. Βρόμικη η ιδιοκτήτρια εταιρία του «ACT». Καράβια της  εντοπίστηκαν να κάνουν λαθρεμπόριο όπλων και μεταφορές μεταναστών. «Μπουμπούκι» και ο καπετάνιος
Ο ιδιοκτήτης του «ACT» είναι αδελφός βουλευτή του «σουλτάνου»! Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στον έλεγχο

Προεκτάσεις που φτάνουν στο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έχει η περίεργη υπόθεση του ναρκοπλοίου «ACT», το οποίο γάζωσε η ελληνική ακτοφυλακή. Το πλοίο -που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Noor 2»!- αγνόησε προκλητικά τις ελληνικές προειδοποιήσεις μια και, όπως τόνισε ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών Νικος Κοτζιάς, ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών και γι' αυτό διέφυγε στη γείτονα. 

Το πλοίο πάντως έχει προϊστορία καθώς το 2012 είχε υποχρεωθεί από τις ελληνικές Αρχές να παραμείνει για έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά «για τεχνικούς λόγους», αλλά κάποια στιγμή απέπλευσε απροειδοποίητα και εξαφανίστηκε. Κατά δεύτερον, ο Χαλούκ Σαμί Καλκαβάν, καπετάνιος του ύποπτου πλοίου, ήταν ο κυβερνήτης του δεύτερου σκάφους (με το όνομα «Gazze») στην αποστολή του Μαβί Μαρμαρά με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα της Παλαιστίνης το 2010, όταν ο στολίσκος δέχθηκε επίθεση από τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι να σκοτωθούν και οι υπόλοιποι (μεταξύ τους και ο Καλκαβάν) να συλληφθούν.

Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, τα τουρκικά σκάφη της αποστολής ήταν μισθωμένα από τουρκική ΜΚΟ, γνωστή στις μυστικές υπηρεσίες για τις σχέσεις της με τη MIT αλλά και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς! Τα δύο αυτά πλοία ανήκουν στον Γιουσούφ Ντουρντάρ, αδελφό του Αμπντουραχίμ Ντουρντάρ, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτά και άλλα πλοία της εταιρίας έχουν πολλές φορές στο παρελθόν ερευνηθεί από τις τουρκικές και τις διεθνείς Αρχές για μεταφορά παράνομου υλικού. Το 2013, για παράδειγμα, το πλοίο «Zeynep Dündar», το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρία με το «ACT», ερευνήθηκε στην Αλεξανδρέττα και πάνω του βρέθηκαν περίπου 3.400 σφαίρες και όλμοι.

Το πλοίο εκτελούσε το ταξίδι από Ουκρανία προς Υεμένη και παρουσίασε το φορτίο ως εργαλεία κουζίνας! Ολα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη εταιρία και τα πλοία της είναι στο «μικροσκόπιο» κρατών της ανατολικής Μεσογείου και παρακολουθούνται στενά από τις μυστικές υπηρεσίες τους. Θυμίζουμε βέβαια ότι ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση του «Noor 1» είχε κάνει λόγο για ζήτημα εθνικής ασφαλείας...
Η πληροφορία για το φορτίο που μετέφερε το «ACT» από την Αλεξανδρέττα στη Νικομήδεια πέρασε (μέσω ΗΠΑ) στις ελληνικές Aρχές προχθές το μεσημέρι. 

Αμέσως δόθηκε εντολή και σκάφος του Λιμενικού εντόπισε πολύ γρήγορα το συγκεκριμένο πλοίο, περίπου 3,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, και του ζήτησε να πλεύσει προς τη Ρόδο (στον όρμο Τριαντών). Ο Καλκαβάν αγνόησε προκλητικά τις εντολές και τα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, με αποτέλεσμα το τελευταίο να ρίξει προειδοποιητικές βολές. Το «ACT» ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, βέβαια, περί... άλλα τυρβάζει και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «έντονα αυτή την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών Αρχών, που αψηφά την ανθρώπινη ζωή, η οποία αποτελεί βασικό δικαίωμα», και κάνει λόγο για «ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»! Ούτε λέξη, βέβαια, για το ύποπτο φορτίο του φορτηγού πλοίου...
http://www.dimokratianews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...