Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

+Ιερά Αγρυπνία σήμερα για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους+

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Τι έγινε με το τουρκικό πλοίο και το Λιμενικό στο Αιγαίο! Επίσημη ανακοίνωση

Το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εξέδωσε ανακοίνωση  για περιστατικό εμπλοκής σκάφους του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με φορτηγό  πλοίο σημαίας Τουρκίας . Όπως έγραψε το Militaire.gr επρόκειτο για προσπάθεια ελέγχου πληροφορίας για ναρκωτικά.
Η ανακοίνωση: Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου  μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.  Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή,  σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το  σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. 
Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Οι Τούρκοι “πάνε αλλού” την υπόθεση με το ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών πλοίο
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με ανακοίνωσή του, επιχειρεί να δώσει άλλες διαστάσεις στο γεγονός με το πλοίο που αρνήθηκε νηοψία από το ελληνικό Λιμενικό. Παρά το γεγονός ότι για το πλοίο υπήρχε πληροφορία από την αμερικανική DEA, για πιθανή μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οι Τούρκοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός ως “επίθεση εναντίον τουρκικού πλοίου”! 

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του συμβάντος που έλαβε χώρα αναφορικά με το εμπορικό πλοίο με την ονομασία ACT, τουρκικής σημαίας, στο νότιο Αιγαίο, την 3η Ιουλίου 2017, το Επιτελείο των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων έστειλε αμέσως στην περιοχή μια άκατο και η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής δυο σκάφη της Ακτοφυλακής».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο καπετάνιος του πλοίου ACT Sammı Kalkavan δήλωσε ότι το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά του σκάφους με αποτέλεσμα να υπάρχουν 16 τρύπες από σφαίρες.

Πηγές του τουρκικού ΓΕΕΔ δήλωσαν ότι μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, έσπευσαν στην περιοχή 1 σκάφος ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού ναυτικού  και 2 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσαν “καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά τις ανθρώπινης ζωής για οποιαδήποτε αιτία. Το πλοίο κινείται εντός τουρκικών υδάτων.
http://www.militaire.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...