Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Καρδιά της Ελλάδος... η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας"

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΕΚΛΗΘΗ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέα ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου: Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά εξηγήσεις μετά την ακύρωση ομιλίας Τούρκου υπουργού
Για εξηγήσεις εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία, μετά από την ακύρωση ομιλίας του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στην γερμανική πόλη Gaggenau.
Ο Μποζντάγ είχε προγραμματίσει να μιλήσει σε υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη, στα πλαίσια της καμπάνιας για το τουρκικό δημοψήφισμα που θα ενισχύσει την δύναμη του Τούρκου Προέδρου.
Οι αρχές της πόλης, όμως, ακύρωσαν την τελευταία στιγμή την ομιλία, ισχυριζόμενοι ότι ο χώρος που είχε επιλεγεί είναι πολύ μικρός για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο πλήθος. 
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή του Τούρκου υπουργού που σε… αντίποινα ακύρωσε την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του και ανακοίνωσε ότι επισπεύδει το ταξίδι της επιστροφής του στην Τουρκία. 
«Αντιδημοκρατικές διαδικασίες, όπως η ακύρωση της ομιλίας μου, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το χώρο που είχε επιλεγεί είναι απαράδεκτες» είπε ο Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 
Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία εκλήθη σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
Πηγές του υπουργείου δήλωσαν στο πρακτορείο ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η δυσαρέσκεια της Τουρκίας για την ακύρωση της ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης. 
Οι σχέσεις των δύο χωρών περνούν νέα κρίση τις τελευταίες ημέρες, μετά από την σύλληψη του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt για «τρομοκρατία». 

http://www.ethnos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...