Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι ανακαινίζουν το πατρικό σπίτι του Αγίου Νεκταρίου στην Σηλυβρία

Θ.Π. Σημείον μέγα !!! Για άλλο σκοπό φτιάχνεται και άλλον θα εξυπηρετήσει… 
Απίστευτο κι όμως αληθινό…. Σε μια Τουρκία όπου ο ακραίος ερντογανικός ισλαμισμός δεσπόζει γίνονται και…..θαύματα…
Ο Ozkan Iziklar, Δήμαρχος Selivri (πρώην Βυζαντινής Σηλυβρίας), οικισμός που ανήκει στην επαρχία της Κωνσταντινούπολης, συναντήθηκε με τον τοπικό Ορθόδοξο Ιεράρχη, Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται αναφορικά με την αποκατάσταση του σπιτιού στο οποίο έζησε ο Άγίος Νεκτάριος της Αίγινας κατά τα πρώτα δεκατέσσερα χρόνια της ζωής του.
Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι στη 1 Οκτωβρίου 1846, και στη συνέχεια πήγε να σπουδάσει στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι κατεδαφίστηκε το 1976, αλλά τώρα ο δήμος Selivri ανέλαβε την ευθύνη των εργασιών για αναστήλωση σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μάξιμο. Το σπίτι θα χρησιμεύσει ως μουσείο, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο τη ζωή και τη διακονία του Αγίου Νεκταρίου.
Κι επειδή οι Τούρκοι δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά αλλα προσδοκώντας το….μπαξίσι των προσκυνητών-επισκεπτών, ο δήμαρχος είπε ότι ελπίζει ότι το μουσείο να προσελκύσει Ορθόδοξους προσκυνητές από όλο τον κόσμο κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία. http://www.pentapostagma.gr


Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ, ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπὰς τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυματώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...