Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Έχων σε προστάτην και βοηθόν, φύλακα και ρύστην, της ψυχής μου της ταπεινής

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Πάνε γυρεύοντας: Τουρκική «σφήνα» σε άσκηση πυραυλακάτων του ΠΝ στην Πάτμο!

του Πέτρου Αναστασίου
Μια τουρκική επιθετική κίνηση που καλό θα ήταν να μην μείνει αναπάντητη γιατί εν τέλει ότι μένει αναπάντητο αποδεικνύεται ότι αποθρασύνει την Αγκυρα, έλαβε χωρα σημερα στην περιοχή μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων: Ενα τουρκικό περιπολικό ανοικτής θαλάσσης της Ακτοφυλακής το ίδιο με αυτό που εκτέλεσε βολές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Φαρμακονήσι, μπήκε "σφήνα" μεταξύ ελληνικών πολεμικών σκαφών που εκτελούσαν ασκηση στην θαλάσσια περιοχή της... Πάτμου!
Το τουρκικό πολεμικό σκάφος, έπλευσε αρχικά στις νότιες Κυκλάδες: Μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του νησιού  Λέβιθα, ανατολικά της Αμοργού και ακολουθώντας πορεία νότια, νοτιοανατολικά, προσέγγισε την Λέρο και πλέοντας ανάμεσα σε ελληνικές πυραυλακάτους που εκτελούσαν την άσκηση "Ορμή" έφτασε στην Πάτμο, εξακολουθώντας να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα ελληνικά σκάφη που εκτελούσαν βολές και είχαν εκδώσει και σχετική NAVTEX, σταμάστησαν την άσκηση, καθώς ήταν πολύ πιθανό να πληγεί κατά λάθος το τουρκικό περιπολικό το οποίο φυσικά θα βυθιζόταν σε δευτερόλεπτα από μια ριπή των ελληνικών πυροβόλων.

Προκειμένου να συνεχιστεί η άσκηση κλήθηκε το Λιμενικό για να εκδιώξει το τουρκικό σκάφος.

Αφού είχε γίνει... "μύλος" το όλο σκηνικό με το τουρκικό περιπολικό να εκτελεί θρασείς ελιγμούς ανάμεσα στις ελληνικές πυραυλακάτους, εν τέλει αποχώρησε.

Για όσους θεωρούν το επεισόδιο πρωτοφανές να σημειώσουμε ότι η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή των Δωδεκανήσων, ενώ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά όπως η Λέβιθα, καθώς και σε μία νησίδα στα ανοικτά της Πάτμου.
http://www.pronews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...