Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† H’ ΜΑΤΘ. 22 ΙΟΥΛ. 2018 ΑΝΑΣΤ. “Κατέλυσας τῷ Σταυρῷ σου τόν Θάνατον…”

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Θέατρο Παραλόγου: Οι Τούρκοι θέλουν να εισβάλουν στη Συρία μαζί με τους Ρώσους

Το θέατρο του παραλόγου. Δύο χρόνια οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δηλαδή να το βομβαρδίσει, και οι Τούρκοι όλο το… αναβάλλουν.
Τώρα, εμφανίζονται πρόθυμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων ενάντια στο ISIS, αλλά μόνο το ISIS. Γιατί αυτή την εποχή το αγαπημένο παιδί της Τουρκίας είναι η Αλ Κάιντα.
Εξάλλου το δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ρωσικό TASS: «Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία δεν είναι τρομοκράτες».
Προσέξτε όμως την κουτοπόνηρη τουρκική «ανατολιά». Τι λένε στους Ρώσους; Λένε ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν συνεργασία στο συριακό έδαφος, δηλαδή, επαναφέρουν το αίτημά τους να εισβάλουν στη Συρία, αίτημα που τους είχαν ξεκόψει οι Αμερικανοί.
Έτοιμη να προσφέρει στη Ρωσία συνεργασία σε κοινές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος είναι η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Θα συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Πάντα καλούσαμε τη Ρωσία σε κοινές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. (Αυτό το «πάντα» δεν το θυμάται κανείς, αλλά οι Τούρκοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν).
Η πρόταση της Τουρκίας προς τη Μόσχα για το θέμα «βρίσκεται στο τραπέζι», κατέληξε.
Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου έρχονται δύο ημέρες μετά τη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, στην Αγία Πετρούπολη, όπου αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των «παγωμένων» σχέσεων των δύο πλευρών.
Οι Τούρκοι, το έχουμε ξαναπεί από το TRIBUNE, ή θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικά έξυπνους ή τη Διεθνή Κοινότητα εξαιρετικά βλάκες. tribune.gr
http://www.triklopodia.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...