Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

+Ιερά Αγρυπνία σήμερα για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους+

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

“ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…!” ΜΕ… ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ αιχμηρή δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Ursula von der Leyen και για πολλούς διάδοχος της Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία, έχει εκνευρίσει τους Τούρκους καθώς σχολιάζοντας την συνάντηση Ερντογάν Πούτιν απέκλεισε προεξοφλώντας κάθε δυνατότητα η Τουρκία να αλλάξει στρατηγική πλευρά και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα η Γερμανίδα υπουργός, η οποία κρατά πολύ σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας, κατά την διάρκεια επίσκεψης της στην βάση πολεμικών ελικοπτέρων Fritzlar κληθείς να σχολιάσει την συνάντηση Ερντογάν Πούτιν, τόνισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Τουρκία είναι «δεμένη» με το ΝΑΤΟ και να μην διανοείται κανείς ότι μπορεί να αποχωρήσει από τη συμμαχία, απειλώντας έμμεσα την Άγκυρα με συνέπειες.
Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ρωσία τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί αν αποτελέσει εναλλακτική κατεύθυνση για την Τουρκία και ότι η Τουρκία είναι αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι δηλώσεις αυτές έριξαν μαύρη σκιά στο ήδη πολωμένο αντιδυτικό κλίμα που επικρατεί στην Άγκυρα, πυροδοτώντας το ακόμα περισσότερο.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι και θα πρέπει ίσως να το προσέξουμε, ότι τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν την Ursula von der Leyen με… φόντο το ελληνικό Αιγαίο.
Ελληνοτουρκικά, Λαθρομετανάστες, ανατολική Μεσόγειος και ρωσική παρουσία, ένταση στην Μέση Ανατολή και άλλα… Εμείς που βρισκόμαστε;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...