Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"O ένσαρκος άγγελος, τών Προφητών η κρηπίς.."

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Η Τουρκία επίτηδες βυθίζει αεροπλάνα στο Αιγαίο

Φώτο από sputniknews.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό και αν είναι τιμωρία. Έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος στην Συρία και τώρα υποχρεώνονται να βυθίζουν τα αεροπλάνα τους στο ΑΙΓΑΙΟ.
Η Τουρκία οδεύει με ταχύτητα στον πάτο του γεωπολιτικού βυθού και δεν το κρύβει πια από μόνη της. Μπήκαμε στην καλοκαιρινή σαιζόν και ο τουρκικός τουρισμός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Τι συμβαίνει στα μικρασιατικά παράλια;

¨Σε ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα  οι τούρκοι έχουν βυθίσει ένα επιβατικό αεροσκάφος Airbus A300 ακριβώς έξω από την ακτή, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τον   καταδυτικό  τουρισμό, έγραψε η εφημερίδα Sabah την Κυριακή.

Ένα αεροσκάφος με άνοιγμα φτερών 44 στο θέρετρο του Κουσάντασι στην επαρχία Αϊδινίου, θα καταστεί ο μεγαλύτερος τεχνητός ύφαλο που δημιουργήθηκε ποτέ, έγραψε η εφημερίδα.

Το  36-year-old αεροσκάφος, αγοράστηκε  από μια ιδιωτική αεροπορική εταιρεία και κόστισε στον δήμο  του Αϊδινίου 93.000$.

Μια ομάδα από επαγγελματίες δύτες, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό χρειάστηκε περισσότερο από δύο ώρες για να βυθίσει  το αεροπλάνο καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην ακτή για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

¨Στόχος μας είναι να αυξηθεί η ποικιλία της υποβρύχιας ζωής γύρω από το Κουσάντασι και να κάνει την πόλη κέντρο του καταδυτικού τουρισμού,"  τόνισε ο  δήμαρχος του Αϊδινίου Ozlem Cercioglu.

Οι αρχές ελπίζουν ότι ο τεχνητός ύφαλος  θα φέρει επιπλέον 250.000 εγχώριους και ξένους τουρίστες το χρόνο και θα εξισορροπήσει τις απώλειες που υφίσταται ο τουρισμός λόγω την ρωσικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η ροή των ξένων τουριστών στην Τουρκία μειώθηκε κατά 16 τοις εκατό κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Άγκυρα έχασε περίπου  το 68 τοις εκατό των Ρώσων επισκεπτών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Μόλις 2.760.000 Ευρωπαίοι πέρασαν τις διακοπές τους στην Τουρκία κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2016, 18 τοις εκατό χαμηλότερο από ό, τι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Τρία  αεροπλάνα έχουν  ήδη βυθιστεί έξω από τουρκικά θέρετρα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ανοικτά των ακτών της Αττάλειας, για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων. ¨ http://sputniknews.com/europe/20160605/

Καλύτερα να μην ξοδεύονται οι τούρκοι γιατί όπως πάνε τα γεωπολιτικά πράγματα από ώρα σε ώρα στα τουριστικά θέρετρα τους στο ΑΙΓΑΙΟ θα έχουν δωρεάν σχηματισμό τεχνητών υφάλων.

Που ξέρει κανείς και πολεμικά αεροσκάφη που βυθίζονται ακαριαία μπορούν να φτιάξουν τεχνητούς υφάλους .

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...