Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† H’ ΜΑΤΘ. 22 ΙΟΥΛ. 2018 ΑΝΑΣΤ. “Κατέλυσας τῷ Σταυρῷ σου τόν Θάνατον…”

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

κ. Ντούγκιν τον δικό μας τον τσάρο τον λένε ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και ¨ξυπνάει¨ το Ποθούμενο .

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Τόσο καημό είχαμε ιστορικά να μας βοηθήσουν οι Ρώσοι  και άλλο τόσο καημό έχουμε για να μας βοηθήσουν στις μέρες μας.
Άραγε θα μας βοηθήσουν άμεσα και τάχιστα όταν το απαιτήσουν  οι κρίσιμες στιγμές ; Μακάρι  και το ευχόμαστε.

Στην παγκόσμια γεωπολιτική ατζέντα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- Πόλη και στην αναδιάταξη των συνόρων αρχής γενομένης από την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή.

Τον Τούρκο τον βάλανε να παίξει στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή και σήμερα αυτός κατάλαβε ότι δεν του δώσανε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κομπάρσου… και θα αρχίσει να κάνει η τουρκική αλεπού όπου νάνε  παλαβομάρες.
Σε αυτή την χρονική συγκυρία μας επισκέφτηκε ο εξ'απορρήτων του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Α.Ντούγκιν και μας είπε ενδιαφέροντα πράγματα, φυσικά γνωστά σε εμάς.

ΜΙΑ  άδικη ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ του  Αλεξάντερ Ντούγκιν, μας έδωσε την οικονομία μιας πρωτότυπης συνέντευξης, αποσπάσματα της οποίας ήρθαν να γεμίσουν την μνημονιακή επικαιρότητα μας.

Στα πλαίσια της επισκέψεως  του Ρώσου Προέδρου και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλλου  στο Άγιο Όρος στις 28 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη του  Αλεξάντερ Ντούγκιν ως  επικεφαλή τηλεοπτικού συνεργείου που μετέβη στην περιοχή για την διενέργεια ρεπορτάζ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Αποσπάσματα αυτής της συνέντευξης
του  ανταποκριτή του κέντρου αναλύσεων  «Katechon»  Ντάρια  Πλατόνοφ  που μίλησε με τον Ρώσο φιλόσοφο, πολιτικό αναλυτή και αρχισυντάκτη της εκπομπής «Κωνσταντινούπολη + +»,  Αλεξάντερ Ντούγκιν .

¨-Δεδομένου ότι  παραδοσιακά στο Άγιον Όρος υπάρχει μια προφητεία που τις τελευταίες ημέρες είναι ακόμα πιο έντονη και αφορά την  σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, και στην οποία η Ρωσία θα βοηθήσει στην αποκατάσταση και στο  μεγαλείο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.-¨

¨- Χάρη στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τις προσπάθειές της  θα πρέπει να επιστραφεί στους Χριστιανούς και ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας ( Κωνσταντινούπολη).¨

¨- Και λαμβάνοντας υπόψη την προσοχή στο Άγιο Όρος, την προσοχή προς την Ελλάδα από την ρωσική  πολιτική και πνευματική ηγεσία  είναι  θα έλεγα,  μια  φυσική  εκπλήρωση των ίδιων των προφητειών  του Αγίου  Κοσμά του Αιτωλού  και του Αγίου Παϊσίου του Αθωνίτη . ¨

¨-Εκείνοι οι μοναχοί  που ζουν  στο μέρος αυτό( εννοεί το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)   δεν υποχωρούν, και, κυρίως, δεν σταματούν  ποτέ να προσεύχονται στον Θεό .¨ 19/05/2016 πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/

Και επειδή ο γνωστός γεωπολιτικός με τις γνωστές θέσεις του  μας μίλησε για ¨ την αποκατάσταση και το  μεγαλείο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ¨

Να κάνουμε μια διαπίστωση-ερώτηση.

Αν υπάρχει ρώσος τσάρος στην ρωσική ιστορία φέρων τα όνομα του Αγίου και Ισαποστόλου Μέγα Κωνσταντίνου κτήτορα της Κωνσταντινουπόλεως;

Και αν δεν υπάρχει γιατί;

ΠΌΣΟ τίμησαν ή τιμούν όχι  φυσικά οι έχοντες πραγματικό ορθόδοξο φρόνημα αδελφοί Ρώσοι, αλλά οι ανέκαθεν κρατιστές της παρελθούσης ρωσικής εξουσίας τον ΑΓΙΟ και ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ και ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ;

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη η μητέρα αυτού απαρτίζουν το κατεξοχήν γεωπολιτικό δίδυμο της Παγκόσμιας ιστορικής ανατροπής , όχι μόνο για την απελθούσα ιστορία αλλά κυρίως για τις δικές μας ημέρες.

Πόσες μεταγενέστερες αυτών Αυτοκρατορίες-Δυνάστες και Τύραννοι προσπάθησαν να τους μιμηθούνε ακόμη και μέχρι σήμερα, όλες όμως γκρεμίζονται στα τάρταρα της παραφροσύνης και του εωσφορικού εγωισμού τους και αυτό γίνεται κατεξοχήν γιατί δεν αναγνώρισαν το Μυστήριο του Ζωοποιού Σταυρού και το Παγκόσμιο Γεγονός της Ανάστασης και Ανάληψης του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η ωραία Ελένη της Σπάρτης πήρε τον εκλεκτό της σαρκικής καρδιάς της τον Πάρι και τράβηξε προς την Τροία. Το ίδιο αυτό Ελληνικό όνομα που ακούγεται στα Ομηρικά Έπη της Ιλιάδος φέρει η Αγία Ελένη, δείγμα της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας και γενετικής συνάφειας της Ρωμιοσύνης. Με την μόνη διαφορά η Ισαπόστολος Αγία Ελένη παίρνει τον αγαπημένο υιό της τον Άγιο Κωνσταντίνο και συμβαδίζουν στον δρόμο προς την ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, δρόμο που τους χάραξε ο Εκλεκτός της Καρδιάς τους Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ με Θεοσημεία (ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ).

Με μία απλή κίνηση και ευλογημένη πορεία μεταφοράς της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας στο μεταίχμιο δυο ηπείρων-μέχρι και σήμερα γεωπολιτικών πόλων, τίναξαν τότε στον αέρα το παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας που ήδη ενεργούσε και θεμελίωσαν Κρατική Υπόσταση πνευματικής Αυτοκρατορίας, όπου στο διάβα των αιώνων αυτή ¨χώνεψε¨ με συναλληλία, ισοτιμία και σεβασμό λαούς, φυλές και γλώσσες δια του Μυστηρίου της ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

Η Αγία Ελένη παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας της συνέχισε την Γεωπολιτική της ειρηνική εκστρατεία στην Παλαιστίνη και ΘΕΙΑ ΝΕΥΣΗ έφερε στην Παγκόσμια επιφάνεια του πλανήτη μας τα αδιάψευστα ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ της πνευματικότητας της Νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τότε ήταν τα φυλακτήρια της τότε πρώτης πνευματικής και πραγματικής παγκοσμιοποίησης των Λαών που έφερνε το Υπέρ Πάν Όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ και οριοθετούσε τα σύνορα της στις πορείες που χάραξαν ¨οι ωραίοι πόδες των Ευαγγελιζόντων την ΕΙΡΗΝΗ ¨ Αποστόλων και κυρίως επί των Ιεραποστολικών διαδρομών του ΘΕΙΟΥ Παύλου.

Το γεγονός ότι επί Μεγάλου Κωνσταντίνου η επίσημη γλώσσα ήταν τα λατινικά δεν αποστερεί την ουσιαστικής σημασίας συμβολή της Ελληνίδας μητέρας του Αγίας Ελένης στην Ελληνιστική παιδεία του υιού της και στην επίγνωση εκ μέρους του Αυτοκράτορα των στρατηγικών-πολιτισμικών επιλογών του άλλου Μεγάλου της Ιστορίας μας, Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά το παγκόσμιας ιστορικής σημασίας διάταγμα των Μεδιολάνων όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ όπου αναδυόταν η Νέα Ρώμη .

ΘΑ υπάρξει άραγε ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ;

TO ερώτημα είναι πολύ προχωρημένο και δεν μπορεί να απαντηθεί αλλά να ψηλαφηθεί μέσα από τις   προφητείες  και τις προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.
¨Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. 

Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” 434

–«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες.

 Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή.

Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 – 441

–«Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435¨
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ. ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994 (Τόμος Α΄) ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2011/01/

ΓΕΡΟΝΤΑΣ εδώ και πολλούς χρόνους μας  επαναλάμβανε συμπληρωματικά σε σχέση με τα ανωτέρω.

¨όταν θα γεωπολιτικά γεγονότα θα αποκορυφώνονται παγκοσμίως ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και η μητέρα του η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ θα κάνουν στους τότε ισχυρούς της γης τον βίο- αβίωτο για να παραδώσουν οικειοθελώς την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία στους Έλληνες¨

¨οι ίδιοι οι κτήτορες της Κωνσταντινούπολης θα το απαιτήσουν οφθαλμοφανώς από τους μεγάλους που θα τους μικραίνουν μπροστά στο μεγαλείο της πνευματικής Ρωμιοσύνης που θα ξεπροβάλλει ¨

Να λοιπόν ποιος  ήταν και θα είναι ανέκαθεν ο τσάρος των Ελλήνων!!!

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...