Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

+Ιερά Αγρυπνία σήμερα για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους+

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Η ΠΟΛΗ θα μας δοθεί και τα ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ θα γίνονται πλέον ΟΡΘΟΔΟΞΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Φώτο από ektimotheou.blogspot.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ των ημερών μας
Υπάρχουν ΠΑΤΕΡΕΣ-ΑΣΚΗΤΕΣ που εύχονται και προσεύχονται με γυμνά πόδια πάνω στην σκληρή γη της αμαρτίας και μας προτρέπουν να μην αποκάμουμε με αυτά που μας κάνουν γιατί είναι μεγαλύτερη αμαρτία να μην δεχτούμε τα δώρα που ετοίμασε ο ΟΥΡΑΝΟΣ για την αδικημένη Ελλάδα.
Αυτών των ασκητών τους λόγους προσπαθούμε να μεταφέρουμε με την πτωχή γραφίδα μας.

¨Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια, όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.

Οι νεοποχίτες και τα ψηφιακά εργαλεία τους βάλθηκαν να ξεθωριάσουν  από την μνήμη της Ελληνικής ψυχής τον θρύλο του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ και μάλιστα στις σημερινές χρονικές γεωπολιτικές συγκυρίες που βοούν ότι η Τουρκία διαλύεται και ο Ρώσος ετοιμάστηκε να απολαύσει θέα από την Επτάλοφο και όχι μόνο να περνάει τον Βόσπορο φορτωμένος με διαστημική στρατηγική τεχνολογία που την κατεβάζει εδώ και μήνες στην Μ. Ανατολή.

Μαζί με τις γεωπολιτικές ανατροπές πού ήδη σκάζουν μύτη και στη περιοχή μας θα χαλαστούν και αυτά που προγράψανε για τον οικονομικό και κοινωνικό θάνατο της Ελλάδος τα θηρία των τοκογλύφων, μάλιστα το χάλασμα τους  δεν θα κρατήσει ούτε μια νύκτα.

Και ο αντίλογος το τι θα κάνουμε την ΠΟΛΗ  συνεχίστηκε αμείωτος όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως ένας επισκέπτης ρώτησε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ  της ΠΑΝΑΓΙΑΣ …

-Γέροντα και να μας την δώσουν την Κωνσταντινούπολη. Τι θα την κάνουμε;

Tότε ο Άγιος τον κοίταξε ¨απαξιωτικά¨ και του είπε…

-Πω-Πω παιδάκι μου με εσένα δεν άντεχα να πάω μέχρι την Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Λοιπόν τι θα κάνουμε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ εμείς οι ξυπόλητοι, γυμνοί και πτωχοί από τα μνημόνια και τις προσωπικές μας  αμαρτίες σημερινοί Νεοέλληνες;

Έστω και έτσι είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η γενιά μας να συμμετάσχει σε αυτό.

Η Κωνσταντινούπολη θα παραδοθεί με το ζόρι από τους Τούρκους  μετά το ξαφνικό κατέβασμα της Ρωσίας στα ΣΤΕΝΑ με σκοπό να προασπίσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της.

Ότι υψηλό κτίριο δεσπόζει περήφανα στον πολεοδομικό ιστό της ΠΟΛΗΣ  θα ταπεινωθεί σε χαλάσματα, μόνο οι νεότευκτες γέφυρες του Βοσπόρου θα μείνουν για να φυγαδεύσουν τους φοβισμένους Τούρκους υπηκόους στην απέναντι Ασιατική Ακτή και από εκεί θα υπάρχουν δυο δρόμοι …

Ο ένας για τους κρυπτοχριστιανούς μέσω της Μ. Ασίας για τα Ελληνικά νησιά που θα υποδεχτούν νέο προσφυγικό κύμα προσωρινά  και ο άλλος δρόμος  για τους νεοθωμανούς προς την Μ. Ανατολή. Στον Έβρο που θα σφραγιστεί για τους εγκλωβισμένους Τούρκους  θα συναντηθούν από απόσταση Έλληνες και Ρώσοι διότι η Ελλάδα θα κρατάει ουδέτερη στάση στα τεκταινόμενα.

Οι ισχυροί της γης θα φαγώνονται μεταξύ τους… ¨ τις άρξεται της Πόλης;¨ και το θέμα θα  κρατήσει αρκετό καιρό ενώ ο Ρώσος θα καθαρίζει τα σκουπίδια των τζιχαντιστών και των χορηγών τους από την Τουρκία-Μεσοποταμία-Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο ( διώρυγα του Σουέζ-Σινά) .

Το θέμα της επικυριαρχίας των ΣΤΕΝΩΝ και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ θα μεταγγίσει την σημερινή γη της αμαρτίας με  πολύ αίμα σε όλη την υφήλιο και θα γίνει το πιο κεφαλαιώδες σημείο της τότε επικαιρότητας.

ΑΚΟΥΣΕ και τούτο…

Τα κεριά της μνήμης των ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ της ΠΟΛΗΣ θα τα ανάβουν πλέον  Ελληνικά-Ρωμιά χέρια στα μανουάλια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που η Κωνσταντινούπολη δεν γιορτάζει τα εγκαίνια της ΟΡΘΟΔΟΞΑ .¨

Οι Αναστάσιμες αυτές κουβέντες των ΑΣΚΗΤΩΝ – ΠΑΤΕΡΩΝ μας καθήλωσαν σε έντονο προβληματισμό και ειδικότερα  η τελευταία πρόταση τους… όπως μας μεταφέρθηκε.

¨Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που η Κωνσταντινούπολη δεν γιορτάζει τα εγκαίνια της ΟΡΘΟΔΟΞΑ .¨

Μπήκαμε στο ψάξιμο και φρεσκάραμε   τις γνώσεις μας.

¨Με το όνομα Γενέθλιον της Κωνσταντινούπολης εορτάζεται κατ΄ έτος από τους Χριστιανούς στις 11 Μαΐου η ανάμνηση των εγκαινίων "της θεοφυλάκτου και θεομεγαλύντου Κωνσταντινουπόλεως, εξαιρέτως ανακειμένης την προστασία της Παναχράντου και Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και παρ΄ Αυτής διασωζομένης".

Όπως είναι γνωστό όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο πρώτος χριστιανός Αυτοκράτορας, κατέλαβε την πόλη του Βυζαντίου έκτισε σ΄ αυτή πολύ μεγαλύτερη πόλη δίνοντάς της αμέσως το όνομά του Κωνσταντινούπολη. Όταν τελείωσε την περιτείχιση και καθόρισε τους χώρους των δημοσίων κτιρίων και εκκλησιών αφιέρωσε την πόλη στην Θεοτόκο. Κατά τη χριστιανική παράδοση ο Αυτοκράτορας θέλοντας να ευχαριστήσει τον Θεό που τον αξίωσε σ΄ αυτό το έργο στις 11 Μαΐου του 330 τέλεσε λιτανεία με προεξάρχοντα τον τότε επίσκοπο Αλέξανδρο και με την πάνδημη συμμετοχή του λαού. Ακολούθησαν επίσημες τελετές και αγώνες και ο λαός ανήλθε στο Φόρο όπου εκεί έστησε τον ανδριάντα του Αυτοκράτορα. Στο βάθρο του ανδριάντα τοποθέτησαν 12 καλάθια, εντός των οποίων φέρονταν τεμάχια άρτου από αρτοκλασία.
Έκτοτε καθιέρωσε η Εκκλησία να εορτάζει κατ΄ έτος την αυτή ημέρα την ανάμνηση εκείνης της εορτής¨.
https://el.wikipedia.org/wiki
¨Η κτίση της Νέας Ρώμης απασχόλησε τους πρώιμους χριστιανούς συγγραφείς, ιδιαίτερα όσους συνέταξαν ιστορικά έργα. Σκοπός ήταν να δοθεί ένας τελεολογικός χαρακτήρας και να ταυτιστεί η ίδρυση της νέας πόλης με την επικράτηση της νέας θρησκείας. Ο Σωκράτης Σχολαστικός, καταγόμενος ο ίδιος από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος τής έδωσε το όνομά του, όρισε όμως διά νόμου να την αποκαλούν Νέα Ρώμη και έχτισε δύο εκκλησίες, την Αγία Ειρήνη και την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, την οποία είχε επιλέξει ως δικό του ταφικό μαυσωλείο¨
¨http://constantinople.ehw.gr/forms/fmain.aspx ΙΔΡΥΜΑ  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη η μητέρα αυτού απαρτίζουν το κατεξοχήν γεωπολιτικό δίδυμο της Παγκόσμιας ιστορικής ανατροπής , όχι μόνο για την απελθούσα ιστορία αλλά κυρίως για τις δικές μας ημέρες.

Πόσες μεταγενέστερες αυτών Αυτοκρατορίες-Δυνάστες και Τύραννοι προσπάθησαν να τους μιμηθούνε ακόμη και μέχρι σήμερα, όλες όμως γκρεμίζονται στα τάρταρα της παραφροσύνης και του εωσφορικού εγωισμού τους και αυτό γίνεται κατεξοχήν γιατί δεν αναγνώρισαν το Μυστήριο του Ζωοποιού Σταυρού και το Παγκόσμιο Γεγονός της Ανάστασης και Ανάληψης του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Με μία απλή κίνηση και ευλογημένη πορεία μεταφοράς της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας στο μεταίχμιο δυο ηπείρων-μέχρι και σήμερα γεωπολιτικών πόλων, τίναξαν τότε στον αέρα το παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας που ήδη ενεργούσε και θεμελίωσαν Κρατική Υπόσταση πνευματικής Αυτοκρατορίας, όπου στο διάβα των αιώνων αυτή ¨χώνεψε¨ με συναλληλία, ισοτιμία και σεβασμό λαούς, φυλές και γλώσσες δια του Μυστηρίου της ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

ΕΡΩΤΗΜΑ
Μπορούμε να αρνηθούμε τέτοιο δώρο που ετοίμασε ο ΟΥΡΑΝΟΣ για εμάς στις μέρες μας;

Έχουμε δικαίωμα να αποκάμουμε τώρα που φτάσαμε στο τέλος;

Είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της ΠΟΛΗΣ  να εορτάζονται  πλέον ΛΕΥΤΕΡΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΑ-ΡΩΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...