Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Κύριε τῶν Δυνάμεων, μεθ᾿ ἡμῶν γενοῦ…”

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΤΙ «ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δυο μόλις μέρες μετά την «προβληματική» διέλευση από τον Βόσπορο του ρωσικού πολεμικού πλοίου Saratov, εμφανίστηκε με όλη του την μεγαλοπρέπεια το γνωστό ρωσικό πολεμικό πλοίο Minsk, αναστατώνοντας για άλλη μια φορά τους Τούρκους.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί και ώρα 8,15 π.μ. το ρωσικό πολεμικό πλοίο Minsk με νούμερο 127 προερχόμενο από την Μαύρη θάλασσα με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά και το Αιγαίο Πέλαγος, εισήρθε στον Βόσπορο προκαλώντας συναγερμό στην τουρκική ακτοφυλακή ενώ τουρκικά ελικόπτερα παρακολουθούσαν το ρωσικό πλοίο.

Στο κατάστρωμα του πλοίου βρίσκονταν μια μεγάλη οπλισμένη ρωσική φρουρά σε κατάσταση προσοχής παρακολουθώντας τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής. Μετά από μια ώρα σχεδόν το πλοίο ανοίχτηκε στην θάλασσα του Μαρμαρά.

Όλη αυτή η έντονη κινητικότητα αυτές τις μέρες του ρωσικού πολεμικού στόλου που συνεχώς κατεβάζει πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο, έχει προβληματίσει τους Τούρκους καθώς όπως αναφέρεται τα πλοία μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα, στρατιωτικές δυνάμεις, ακόμα και πολεμικά ελικόπτερα, που σίγουρα δεν πάνε για… εκδρομή στην περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...