Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Η Ψυχοδυναμική της τουρκικής προβοκάτσιας στο ΑΙΓΑΙΟ τις επόμενες μέρες

Ελληνίδες – Έλληνες μπήκαμε σε βαθειά νερά.
Μας ετοιμάζουν  “βαρύ κατηγορητήριο” και “διεθνές ένταλμα σύλληψης” (σχήμα λόγου)  των νησιών του Αρχιπελάγους μας που είχαν την ατυχία να υποδέχονται πρόσφυγες.

Από παιδί και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. ΚΑΙ ο τρελός του χωριού πάλι μίλησε…
Από τα έγγραφα που δημοσίευσε το euro2day.gr και η Αγγελική Παπαμιλτιάδου.  http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1397081/hontro-paihnidi-sth-plath-ths-elladas.html του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 08/02/2016 pronews.gr/portal/

Γινόμαστε  μάρτυρες αποκαλυπτικών διαλόγων που ουσιαστικά αναδεικνύουν τι ετοιμάζουν εις βάρος μας οι τούρκοι εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που διέρχεται το ΑΙΓΑΙΟ.

¨Ο Ρ.Τ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας, αφού τους "στόλισε", τους είπε ξεκάθαρα ότι για να μην γεμίσει την ΕΕ με λάθρο-πρόσφυγες θα αποδεχθούν όλες τις εντολές-διαταγές του.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν ήταν ξεκάθαρος στις απειλές του και δήλωσε ότι:

-Θα στείλει λεωφορεία με πρόσφυγες στην  Ελλάδα ..και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να πνίγονται στις ακτές της.

-Δεν αποδέχεται τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δυο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει 3 δισεκατομμύρια το χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία.

-Ζητά άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν.

«Εάν μας δίνετε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Η Ελλάδα έλαβε 400 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε να αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και να τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσίευσε το euro2day.gr και η Αγγελική Παπαμιλτιάδου. -

Ο κ. Ερντογάν έδειξε πλήρη αδιαφορία για τα προβλήματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα τη στιγμή που ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι η ΕΕ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήδη κάποια κράτη μέλη ήταν έτοιμα να καταργήσουν τη Συνθήκη Σένγκεν μετά τη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σε αυτό το σημείο ο Τούρκος πρόεδρος και πάλι διέκοψε λέγοντας ότι η Σένγκεν είναι ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν τον αφορά. 

Αναφέρουν τα έγγραφα: «Ο κ. Ερντογάν ρώτησε ρητορικά: Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία;  Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;».

Ο κ. Ερντογάν σήκωσε κι άλλο τους τόνους λέγοντας ότι εάν δεν κλείσει η συμφωνία με την Τουρκία τότε η ΕΕ θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα μικρό αγόρι πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας. 

«Θα είναι 10 και 15 χιλιάδες. Πώς θα το χειριστείτε αυτό το φαινόμενο;» είπε στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.¨

Από τον Αύγουστο δια της αρθρογραφίας αναδεικνύουμε το γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές με τον ανθρώπινο πόνο  και δη η παρουσία μικρών παιδιών θα γίνουν ο δούρειος ίππος μιας νέας στρατηγικής επεκτατικής πολιτικής των γειτόνων μας.

Η ψυχοδυναμική των ανωτέρω διαλόγων του τρελού σουλτάνου κρύβουν μια χοντρή προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδας με  το στήσιμο μιας πολυπληθούς  ανθρώπινης τραγωδίας  καταμεσής του ανεμοδαρμένου Αιγαίου που θα έχει φοβερό αντίκτυπο στην Παγκόσμια κοινή γνώμη.

Φυσικά θα φταίει η Ελλάδα που δεν έδωσε στην τουρκική εποπτεία συναίνεση κοινών περιπολιών στα 10 χιλιόμετρα δηλ. περίπου στα 6 μίλια για να κάνει κουμάντο ως αναφορά στα μέτρα διάσωσης.

Η στημένη αυτή προβοκάτσια θα έχει πολλαπλά οφέλη προς στιγμή για την τουρκία.

Α. Θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το εσωτερικό Κουρδικό πρόβλημα της γείτονος χώρας.

Β. Μπορεί με το γεγονός αυτό να τρέξουν και παράλληλες ενέργειες , όπως έναρξη στρατιωτικών  επιχειρήσεων  στην Συρία και προκαταρκτικές ενέργειες παρεμπόδισης της ναυσιπλοΐας των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.  Και το χειρότερο που απευχόμαστε
Αλλά ας το έχουμε κατά νου,  διότι στην Κυπριακή τραγωδία το 74 η τουρκία αποβιβάστηκε στο νησί για να προστατέψει τους Τουρκοκύπριους-μουσουλμάνους  από το στρατιωτικό πραξικόπημα του Σαμψών.

Γ. Μεθοδευμένη εσωτερική αδυναμία της πολιτικής ζωής της χώρας μας (πράγμα που σήμερα είναι εύκολο λόγω των δεδομένων οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών) σε συνδυασμό με την ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ-Ανθρώπινη Τραγωδία έξω από τα Ελληνικά νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ…

Μπορεί να θεωρηθεί και πάλι από την τουρκία ως χρυσή ευκαιρία να προστατέψει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που αποβιβάζονται στα νησιά μας, ζητώντας άμεσα την δημιουργία ουδέτερων ζωνών ανθρώπινης ασφάλειας κατά μήκος της Ελληνικής Επικράτειας απέναντι από τις Μικρασιατικές ακτές.

Και ταυτόχρονα να απαιτήσει διεθνώς την  άμεση αποστρατικοποίηση των νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ δια τελεσίγραφου ειδάλλως όπως ξέρει αυτή να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που θα διασφαλίζουν κατά αυτήν την ανθρώπινη ασφάλεια των μουσουλμάνων που διακινδυνεύουν.

Δυστυχώς μπλέξαμε γιατί δουλεύουν τόσα χρόνια για να μας μπλέξουν.

Όμως τα πιο πολλά κόλλυβα στο ζωνάρι του τα έχει ο αρχιθύτης της τραγωδίας των προσφύγων δηλ αυτός που  κόμπαζε από την επίσημη θέση του .

¨πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;¨.

¨τότε η ΕΕ θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα μικρό αγόρι πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας. 

«Θα είναι 10 και 15 χιλιάδες. Πώς θα το χειριστείτε αυτό το φαινόμενο;» είπε στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.¨

 Εμείς θα του πούμε μόνο

-Ερντογαν ήδη “ζεις στην κόλαση” της παράνοιας σου

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...