Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τίς Θεός μέγας, ὡς ὁ Θεός ἡμῶν; σύ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος”

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Ζήλεψε και η Βουλγαρία και ζητά την συνδρομή του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία

Η Βουλγαρία «ζήλεψε» την εκπλήρωση του αιτήματος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ,   για συνδρομή της συμμαχίας στο Αιγαίο και ζητά το ίδιο για τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία,  με σκοπό να διακοπεί  η ροή των μεταναστών, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.
«Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός αιτείται την  συνδρομή  χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων μας, ανακοίνωσε ο  υπουργός Εξωτερικών της  Βουλγαρίας Daniel Mitov.
"Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να υλοποιήσει  μια χερσαία επιχείρηση" κατά μήκος των συνόρων  Βουλγαρίας-Τουρκίας, όπως πράττει στα  σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας με την αποστολή πολεμικών πλοίων  στο Αιγαίο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Μίτωφ  σήμερα  Τρίτη.
Κατά την διάρκεια της  συνόδου κορυφής της Ομάδας των χωρών Βίσεγκραντ στην Πράγα, όπου ο Μίτωφ  συνόδευσε τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ,  ανέφερε ότι η Σόφια θα επιμείνει στο αίτημα αυτό προς την Συμμαχία, ζητώντας  κάτι ανάλογο με αυτό που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Αιγαίο και το  θα παράγει άμεσα αποτελέσματα.
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ ενέκριναν την Πέμπτη την συνδρομή μονάδων επιφανείας των δυνάμεων της Συμμαχίας στην διεθνή προσπάθεια για την πάταξη της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών,  στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η παρουσία του νατοϊκού στολίσκου στα ύδατα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, αφορά την διακοπή της ροής  εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που  έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες και κατευθύνονται προς την Ευρώπη.
Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ  πρόσθεσε ότι η  Βουλγαρία θα απαιτήσει  από τις χώρες της ομάδας των χωρών  Visegrad (Τσεχία ,  Σλοβακία,  Πολωνία και  Ουγγαρία) και την δική τους συνδρομή για την προστασία των συνόρων με την Τουρκία.
Η Γερμανία  όμως έχει ήδη δηλώσει την αντίθεση της στην ιδέα αυτή, και τόνισε στην Βουλγαρία ότι  πρέπει να αναζητηθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις, αντί της περιχαράκωσης των βορείων συνόρων με την  Ελλάδα.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Βουλγαρία και ΠΓΔΜ θα αποτελέσουν στην ουσία τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έναντι στους μετανάστες), είχαμε αναφέρει ότι αξιωματούχοι από το Βερολίνο έχουν αποστείλει  επιστολές προς τις κυβερνήσεις της Τσεχίας , της Ουγγαρίας , της Πολωνίας  και της Σλοβακίας ,  προειδοποιώντας για την αποφυγή «μονομερών» κινήσεων  που θα αφορούν τον ορισμό της  Βουλγαρίας και της   ΠΓΔΜ ως «πύλες» της Ευρώπης.
Αυτό που διαφαίνεται καθαρά το  τελευταίο διάστημα είναι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή και η προσπάθεια ελέγχου της περιοχής από την Μαύρη θάλασσα, στο Αιγαίο έως τις συριακές ακτές. πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...