Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Στιχηρά Προσόμοια της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Stratfor: επιβεβαιώνει ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ “τα χαλιά της Ευρώπης δεν ράβονται σε ένα”

   Σημ: ο Άγιος Αρσένιος είχε βαπτίσει τον Άγιο Παϊσιο
¨Τι ισχυρίζεται  ο George Friedman ιδρυτής της παγκόσμιας εταιρείας  πληροφοριών Stratfor. 
Η  Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας και θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την  δημιουργία εταιρικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Friedman, ο σχηματισμός μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην ενίσχυση των δύο χωρών.

Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ,  είπε ο Friedman σε μια συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten (ΕΝ).

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια διαδικασία θεσμικής αποσύνθεσης», είπε ο εμπειρογνώμονας. «Κάθε κράτος προσπαθεί να πορευτεί με το δικό του τρόπο."

Κατά τη γνώμη του Φρίντμαν, η Γερμανία βρίσκεται υπό τεράστια πίεση και είναι πολύ ευάλωτη πολιτικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με τον Friedman, η Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγικές αγορές και, επομένως, χρειάζεται την  συνεργασία με άλλες χώρες. Ωστόσο, η επιλογή των εταίρων για τη γερμανική κυβέρνηση είναι αρκετά περιορισμένη. Η επαναπροσέγγιση με την Ρωσία θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη Γερμανία σε όλες τις απόψεις, αλλά θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια  στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε ο Friedman.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Ουάσιγκτον θα κάνει  οτιδήποτε ¨περνάει από το χέρι της-σχήμα λόγου¨ για να αποτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, υπάρχουν χώρες που δεν επιθυμούν αυτή την  συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Βερολίνου, όπως η Πολωνία και η Γαλλία.
Μια συμμαχία μεταξύ Γερμανίας και  Ρωσίας θα οδηγούσε σε φόβο και τρόμο την Ευρώπη, "κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.” http://sputniknews.com/ 31 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ο ποιητής;

Αυτά που μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν τριάντα χρόνια

¨O Άγιος Παΐσιος , χρόνια πριν, είχε πει: «θα αλλάξουν πολλά κάποτε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..».

«..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.

Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.

Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι:

-δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα.

-Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα.

-Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.

Σε όλα αυτά ο Π.Παϊσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό.

Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα

Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…¨

*του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: «Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες»
ΠΗΓΗthesecretrealtruth.blogspot.com
http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/594639/profiteia-paisioy-gia-ee-dodeka-xalia-akoma-kai-an-ta-rapseis-den-ginontai-ena#ixzz3sDMVa7MJ

Αρχές του 2014 κάποιος προσκυνητής στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ στην πεζοπορία του στα μονοπάτια του Άθωνα συνάντησε ένα καμπουριαστό Γεροντάκι. Αφού πήρε την ευχή του  και προσπάθησε να εκμαιεύσει λόγους σοφίας, το άκουσε να επαναλαμβάνει  μονότονα δίχως να του λέει τίποτε άλλο …

“Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου¨ Γερμανίας.. ¨Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου”…

Τον Μάρτιο του 2014 γνωρίζοντας το περιστατικό αυτό αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο


Σήμερα σύμφωνα με τα παραπάνω και αν προσθέσουμε και το αγκάθι του προσφυγικού,  φαίνεται  ότι η Γερμανία έχει σοβαρό πρόβλημα μαζί και όλη η Ευρώπη.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...