Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"O ένσαρκος άγγελος, τών Προφητών η κρηπίς.."

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε "πορτοκαλί" συναγερμό τέθηκε η τουρκική Αεροπορία - Πλήρης αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής για τους Τούρκους πιλότους

ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ S-400
Η τουρκική Αεροπορία και όλες οι πολεμικές βάσεις της (μεταξύ αυτών και αυτές της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ και του Εσκί Σεχίρ που έχουν ως βασική αποστολή την καταστροφή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) τέθηκαν πριν λίγο σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού, ένα επίπεδο πριν την έναρξη επιχειρήσεων, με σχετική διαταγή του Γενικού Επιτελέίου , ως απάντηση στην διείσδυση του ρωσικού υποστρατηγικού βομβαρδιστικού (κάτι που η Μόσχα διέψευσε) στον τουρκικό εναέριο χώρο, βόρεια της Λαττάκειας.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ στους Τούρκους πιλότους έχει δοθεί πλήρης αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής και αυστηρές διαταγές να καταρρίπτουν κάθε ξένο ίχνος που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, χωρίς άλλη εξουσιοδότηση από ανώτερα κλιμάκια.
Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει «πυρ κατά βούληση» στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας, αλλά ειδικά στην περίπτωση του Ντιγιαρμπακίρ, το ερώτημα είναι πώς θα απογειωθούν και πώς θα πλησιάσουν τα ρωσικά μαχητικά, ξευφεύγοντας από το τείχος των S-400 που έχουν αναπτυχθεί μέχρι και την περιοχή Σάλμα της Συρίας σε απόσταση 13 χλμ. από τα τουρκοσυριακά σύνορα
Στη βάση του Ντιγιάρμπακίρ η τουρκική Αεροπορία απέστειλε περισσότερα μαχητικά F-16 για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις μαχητικών.
Μετά το νέο συμβάν με το ρωσικό Su-34 σε όλες τις κύριες τουρκικές αεροπορικές βάσεις όπως στο Μπαλικεσίρ, στη Μαλάτεια, στο Ντιγιάρμπακίρ  και αλλού η γενική διαταγή ήταν: "Να είστε έτοιμοι για τα πάντα σε οποιαδήποτε στιγμή", που όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος αυτό σημαίνει «πορτοκαλί συναγερμός».
Πριν την έκδοση της νέας διαταγής οι πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν έγκριση από τα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας προκειμένου να ανοίξουν πυρ. Όχι όμως τώρα καθώς αυτός ο περιορισμός ήρθη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
http://www.pronews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...