Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τίς Θεός μέγας, ὡς ὁ Θεός ἡμῶν; σύ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος”

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

EKTAKTO: Ρωσικό αντιτορπιλικό καταδίωξε τουρκικό πλοίο στο Β. Αιγαίο χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου  
To ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy  αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους στο Αιγαίο, όταν αυτό ακολούθησε πορεία σύγκρουσης.
Το πλήρωμα υπό τον φόβο ότι επρόκειτο για καράβι υπό ισλαμιστικό έλεγχο και την προοπτική να είναι γεμάτο εκρηκτικά προς διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας κατά ρωσικού στρατιωτικού στόχου, άνοιξε προειδοποιητικό πυρ ώστε να αλλάξει πορεία.  
Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε συμβεί ένα ακόμα ρωσοτουρκικό επεισόδιο με Ρώσο ναύτη να κρατά καθαρά για λόγους αυτοάμυνας στην γέφυρα του αποβατικού πλοίου "Τσέζαρ Κούνικοφ" έναν φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο 9K38 Igla.   Το pronews.gr είχε μεταδώσει ότι οι Ρώσοι είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια από αέρος με προσβολή πλοίου του ρωσικού Στόλου κατά την διέλευσή του από τα Στενά από μικρό ελικοφόρο αεροσκάφος γεμάτο με εκρηκτικά που θα το πιλοτάριζαν ισλαμιστές τρομοκράτες. 
Το συμβάν έλαβε χώρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του χώρου έρευνας και διάσωσης.   Με την κίνηση αυτή το ρωσικό Ναυτικό αναλαμβάνει την προστασία του Αιγαίου.   Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάλεσε επειγόντως τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, μετά από το συμβάν.   Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι " το πλήρωμα της φρεγάτας Smetlivy αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ, προκειμένου να μην συγκρουστεί με το τουρκικό σκάφος, στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο."
Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού, εντόπισε το τουρκικό πλοίο σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά.

http://www.pronews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...