Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ρώσοι, το Χρυσόμαλλο δέρας και το κλείσιμο των Στενών στις Συμπληγάδες.

Φώτο από Ρωμαίικο Οδοιπορικό
Ξεκίνησε πρωτομηνιά Δεκεμβρίου του 2015, και που να δούμε τι θα γίνει όταν Αγιαστούν τα νερά του Βοσπόρου τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ;

¨Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύματα, δεκάδες πλοία περιμένουν για ώρες κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία, ώστε να διέλθουν από τα Στενά.

Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. ¨

Με αλλεπάλληλα άρθρα επικεντρωνόμασταν στο θέμα των Στενών γιατί η γεωπολιτική ανάλυση των γεγονότων από την κρίση της Ουκρανίας μέχρι σήμερα την κρίση της Συρίας  συμβάδιζε κυριολεκτικά με τα λεγόμενα των Πατέρων της Ορθοδοξίας μας.

Ιστορικά όλα τα μεγάλα γεγονότα της διαχρονικής πορείας του Ελληνισμού πήγαιναν παράλληλα με τις κορυφαίες στιγμές της Εκκλησιαστικής Ζώης του.

Σημειωτέον τώρα ετοιμαζόμαστε να γιορτάζουμε την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης που είναι τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ την στιγμή που κάποιοι ηθελημένα άφησαν την Ελλάδα γυμνή στην γεωπολιτική μπόρα που έρχεται για να φτάσει σε συνθήκες όχι μόνο πτώχειας αλλά και πείνας σε περιβάλλον ανθρωπιστικής κρίσης εν όψει βαρύ χειμώνα.

Φρύαξαν οι οχθροί μας από τον Απρίλιο γιατί το σχέδιο του κλεισίματος των Στενών έχει μεθοδευτεί από πολύ καιρό και ουσιαστικά πέραν των άλλων έχει να κάνει και με το ¨κλείσιμο-σφράγισμα¨ των Ελληνορωσικών σχέσεων.

Στην κυριολεξία λύσσαξαν γιατί δεν θέλουν να δούνε  τον ΕΛΛΗΝΑ να προκόβει.

¨Φόβους πως η Ελλάδα θα καταστεί ο Δούρειος Ίππος της Ρωσίας στην Ευρώπη εκφράζουν οι Financial Times, ενόψει της επίσκεψης  της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης στην Μόσχα τον Απρίλιο που μας πέρασε.

Ο μεγάλος φόβος είναι ένα σκηνικό Δούρειου Ίππου, όπου η Ρωσία θα παράσχει χρήματα στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα ένα ελληνικό βέτο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

«Εφόσον επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη γεωπολιτική αναταραχή από το 1947, όπου η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη επιρροής της Δύσης» αναφέρουν οι Financial Times.¨ Posted by netakias.com 6 Απριλίου 2015 olympia.gr

Φοβούνται οι τοκογλύφοι –έμποροι των εθνών μήπως οι Ρώσοι μας δώσουν το Χρυσόμαλλο Δέρας;

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας θέλει να το κρατήσει για τον εαυτό του.

Το χρυσόμαλλο δέρας είναι  το ενεργειακό σκέλος της εκμετάλλευσης των πλουσίων κοιτασμάτων του Αρχιπελάγους του Αιγαίου και ειδικότερα της Μεσογειακής Λεκάνης και η  γεωπολιτική αναβάθμιση της μνημονιακής Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας με την χάραξη νέων διαδρόμων αγωγών.

¨Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα! Μπορεί, δηλαδή, ο Πηλέας να ανέθεσε στον Ιάσονα να φέρει το πολυπόθητο χρυσόμαλλο δέρας, ένα ισχυρό σύμβολο εξουσίας, αλλά γιατί το δέρμα ενός τόσο κοινού ζώου θεωρείτο τόσο σημαντικό;

«Η απάντηση είναι εύκολη, αν διερευνηθεί ο τρόπος απόληψης του χρυσού από τα χρυσοφόρα ποτάμια την εποχή του Χαλκού. Ιδιαίτερα ο ποταμός Φάσις στην περιοχή της Κολχίδος (σημερινή Γεωργία) ήταν γνωστός για τις ποσότητες ψηγμάτων χρυσού που μετέφερε.

Αρχικά, η απόληψη αυτού του πολύτιμου μετάλλου γινόταν με προβιές, κυρίως προβάτων, τις οποίες βουτούσαν οι μεταλλευτές μέσα στο ποτάμι, όπου και εγκλωβίζονταν τα ψήγματα του χρυσού. Στη συνέχεια οι προβιές στέγνωναν και τινάζονταν για να συλλεχθεί ο χρυσός ή καίγονταν για να αποληφθούν οι σβόλοι του χρυσού. news247.gr

Η Αργοναυτική εκστρατεία μαζί με την πολιορκία της Τροίας είναι οι πρώτες καταγεγραμμένες ιστορικά γεωστρατηγικές στιγμές του Ελληνισμού με πολιτισμικά και γεωπολιτικά στοιχεία στην περιοχή των ΣΤΕΝΩΝ

Σήμερα το ¨ Χρυσόμαλλο δέρας¨ πέρα από την συναισθηματική φόρτιση του κοινού στοιχείου- Συνδέσμου της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και μάλιστα τέτοιες ΜΕΡΕΣ  ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ έχει και τις  ΓΕΩ-οικονομικές διαστάσεις του σύμφωνα με την επικαιρότητα.

 Στις 6 Απριλίου του 2015 αρθρογραφούσαμε
¨Η Αργοναυτική εκστρατεία δεν είχε μόνο το Χρυσόμαλλο δέρας, είχε και τις Συμπληγάδες Πέτρες.

Από εδώ λοιπόν και σε σχέση με τις διαθέσεις των ¨ φίλων¨ μας Δυτικών ξεκινάει και ο τελικός ρόλος της σημερινής Τουρκίας μέσα στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι δηλ. να κλείσουν τις Συμπληγάδες Πέτρες για να μην μπορέσει η Ελλάδα να λάβει το Χρυσόμαλλο δέρας.

ΜΕΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ …

Οι Συμπληγάδες ή Κυανέες ή Πλαγκτές ή Σεντρομάδες Πέτρες ήταν στη μυθολογία δύο απόκρημνα βράχια το ένα απέναντι στο άλλο στο μέρος όπου τελείωνε ο Βόσπορος κι άρχιζε ο Εύξεινος Πόντος.

Οι πέτρες ανοιγόκλειναν, μια πλησίαζαν μεταξύ τους και μια απομακρύνονταν, μ’ αποτέλεσμα να εμποδίζουν τα πλοία να περάσουν και να τα συντρίβουν. Οι Συμπληγάδες Πέτρες ακινητοποιήθηκαν από τότε που πρόφτασε να περάσει ανάμεσά τους ο Ιάσονας με τους άλλους Αργοναύτες.

Κάποιοι ετοιμάζουν το σχέδιο των ¨Γεωπολιτικών Συμπληγάδων¨ σε συνδυασμό με ξαφνική ¨Βαριοπούλα¨. Ίσως να το πάνε πακέτο και με τυχόν σενάριο Capital control.

ΚΑΙ  ΕΓΕΝΕΤΟ ως αναφορά το τελευταίο

Όσο η ένταση στην Ουκρανία , στον Αρκτικό Κύκλο, πιθανώς στο Ιράν-Συρία  και την Υεμένη θα αυξάνεται οι σύμμαχοι θα κατανοούν ότι οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν ¨προάγουν¨ την συμμόρφωση της. Αντίθετα μάλιστα την ¨αγριεύουν¨.

Είναι τέτοιες οι στιγμές που στον ορίζοντα θα εμφανιστεί
ένας νέος τύπος κύρωσης με μικτό περιεχόμενο οικονομικής- γεωπολιτικής- στρατιωτικής υφής.

Το μοναδικό μέτρο στρατιωτικού περιεχομένου, που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για τη Ρωσία, αν εφαρμοστεί, είναι να «παιχτεί» το χαρτί του Βοσπόρου.

Να συμφωνήσουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ, να μην διέρχονται τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας, από τα στενά του Βοσπόρου και να είναι εγκλωβισμένα στη Μαύρη Θάλασσα. Και έτσι, να μην μπορεί η Ρωσία, να έχει ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο, στην Ερυθρά Θάλασσα και στα Στενά του Ορμούζ μέσω Σουέζ.

Στη περίπτωση αυτή, θα πρέπει οι αμερικανοί να υπολογίσουν, όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, ως αντίδραση της Ρωσία, αφού στην προκειμένη περίπτωση πλήττονται καίρια τα Στρατηγικά της συμφέροντα.

Να γιατί αυτή την στιγμή φαίνεται προσωρινά ισχυρός ο Τούρκος ακριβώς γιατί ξέρει να παζαρεύει καλά ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με δικαιώματα επιβίωσης του Έθνους μας.

Το παραπάνω σενάριο εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα ακριβώς διότι ο Τούρκος πρέπει να έχει μια ισχυρή δικαιολογία για να κλείσει τα Στενά και πιθανώς να την βρει μέσα στο νομικό καθεστώς της Συνθήκης του Μοντρέ που διέπει την ναυσιπλοΐα των Στενών.

¨Από την ιστορία των διασκέψεων που αφορούν τα Στενά διαβάζουμε..

Η διάσκεψη στήθηκε στην ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Στις 20 Ιουλίου 1936, υπογράφτηκε η συνθήκη. Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.
Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.

Αν, όμως, δεν μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ).

Δηλ. η Τουρκία πρέπει να εμπλακεί πολεμικά με κάποια γειτονική κυρίως πέριξ των ΣΤΕΝΩΝ χώρα για να έχει την δικαιολογία να κλείσει τα Στενά.

Το σενάριο σεβαστοί μου Συνέλληνες δεν είναι εφιαλτικό απλώς είναι οδοδείκτης της ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ Πορείας του Έθνους μας.

Η καθημερινή επικαιρότητα και πολλά δημοσιεύματα δείχνουν οφθαλμοφανώς ότι κέντρα αποφάσεων απεργάζονται τούτες τις ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ με τι τρόπο θα μας Σταυρώσουν;

¨η τεχνογνωσία αλά Τζιχάντ¨ τους είναι πρόσφατη. Όπως και να μας Σταυρώσουν οι αντίχριστοι θα κατορθώσουν το ακατόρθωτο… θα αναδείξουν μέσα από τις πράξεις τους να προβάλλει σε όλο της το πραγματικό μέγεθος … η ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΙΚΗ πλατφόρμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Γένους μας με τρόπαιο το Χρυσόμαλλο δέρας … την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.¨

Αυτά  γράφαμε συναισθηματικά φορτισμένοι τον Απρίλιο που μας πέρασε… έχοντας στα αυτιά την φωνή του ΑΓΙΟΥ μας.

“Άντε λεβέντισσες και λεβέντες με το καλό να μας αξιώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να το δούμε και τότε θα ¨πιστέψουν πολλοί” ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...