Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Αν δεν υπήρχε η ΚΡΙΜΑΙΑ δεν θα υπήρχε και η ΣΥΡΙΑ για τους Ρώσους

Αν δεν υπήρχε η ΚΡΙΜΑΙΑ δεν θα υπήρχε και η Συρία για τους Ρώσους γιατί η αλυσίδα στρατιωτικής υποστήριξης στην ματωμένη αυτή χώρα γίνεται πιο εύκολα από την Ελληνική Χερσόνησο της Ταυρίδας δια μέσου των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.
Αναρωτιέται κανείς γιατί θέλουν να πάθουν κάποιοι  ¨ηλεκτροπληξία¨ και βραχυκύκλωμα και να σβήσουν και  τα  δικά τους φώτα. Τι παίζει τα τελευταία 24ωρα  στην Κριμαία ενώ η Ρωσία ετοιμάζεται για σαρωτικές χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία;

Η Κριμαία στο σκοτάδι  των ¨ασύμμετρων απειλών¨

Δεν είναι μόνο το Παρίσι και οι Βρυξέλλες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης…

Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Κριμαία

¨Ο πρόεδρος της Κριμαίας, Σεργκέι Αξένοφ ανακοίνωσε ότι η Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, κηρύσσεται ως αργία λόγω του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μετά από μια γενικευμένη διακοπή του ρεύματος, που παρέχεται από την Ουκρανία.

Στις 00:22, ώρα  Μόσχας, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας  σταμάτησε στην Κριμαία από την Ουκρανία λόγω εκρήξεων  στις γραμμές τροφοδοσίας στην περιοχή Χέρσον.

Δύο άλλες γραμμές μεταφοράς στην περιοχή, υπέστησαν ζημίες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Λειτουργούν ηλεκτρογεννήτριες έκτακτης ανάγκης και  έγινε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές.

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Σεργκέι Αξένοφ χαρακτήρισε την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κριμαία ως τρομοκρατική πράξη.

The Hellenic Information Team  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος .Νοέμβριος 22, 2015.

Η Ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι η  παρούσα κρίση  ηλεκτρικής ενέργειας στη χερσόνησο της Ταυρίδος  μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η  Pravda.Ru ζήτησε την γνώμη εμπειρογνώμονα  που είναι ο επικεφαλής του Ταμείου Ενεργειακής Ανάπτυξης, Αντρέι Listovsky. "Δεν πιστεύω ότι η κρίση θα τελειώσει γρήγορα. Η διακοπή ρεύματος Είναι μέρος της πολιτικής σε συντονισμό με τις αρχές του Κιέβου. 

"Η Ουκρανία συμπεριφέρεται σαν μια ανίκανη εταίρος, όταν πρόκειται για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια. Το πιο πιθανό, κανείς δεν θα θέλει να ασχοληθεί με την Ουκρανία, χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις, «Αντρέι Listovsky είπε  http://www.pravdareport.com/news/russia/23-11-2015/132667-crimea_blackout

Η γενική διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει προβλήματα στην κινητή τηλεφωνία και το διαδίκτυο και ανάγκασε το κλείσιμο περίπου 150 σχολείων.
Δεν είναι ακόμα σαφές πώς ακριβώς οι πυλώνες υπέστησαν ζημιές στη Χερσώνα, μια ουκρανική περιοχή δίπλα στην Κριμαία.  Στην συνοριακή αυτή  περιοχή υπάρχει ένταση  με Τατάρους  ακτιβιστές.

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, Ukrenergo, δήλωσε ότι η ζημία προκλήθηκε από "βομβαρδισμό ή τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών".

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τους  Ουκρανούς  εθνικιστές από  το ακροδεξιό κόμμα του  Δεξιού  Τομέα και τους Τατάρους  της Κριμαίας για τη ζημία  του πυλώνα, χαρακτηρίζοντάς την « πράξη τρομοκρατίας».

Ένας ακτιβιστής των  Τατάρων της Κριμαίας είπε στα τηλεοπτικά δελτία  ειδήσεων -112 Ukrayina της Ουκρανίας ότι η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει "πολιτικούς  κρατουμένους " και να  αφήσει τον  ηγέτη  των Τατάρων στην Κριμαία, με αντάλλαγμα τις επισκευές στις γραμμές τροφοδοσίας.

Εικόνες  σε  κοινωνικά  μέσα  μαζικής ενημέρωσης δείχνουν την  ουκρανική σημαία σε ορισμένους  κατεστραμμένους  πυλώνες – και σημαίες των  Τατάρων της Κριμαίας σε άλλους.  Πηγη http://www.bbc.com/news Νοέμβριος 23, 2015.

Γνωρίζουν κάποιοι ότι

Α.η στρατιωτική ισορροπία στη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου έχει διαταραχθεί μετά την προσάρτηση της Κριμαίας,  επειδή η Ρωσία ελέγχει εκατοντάδες χιλιόμετρα της ακτογραμμής της Κριμαίας και την σχετική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα απέναντι  από τα τουρκικά σύνορα.

Β. οι ρωσικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στην Κριμαία -Σεβαστούπολη –κύρια βάση του ρωσικού στόλου στον Εύξεινο Πόντο– και δύο παρακείμενων ναυτικών βάσεων έχουν αναβαθμιστεί  και εκσυγχρονιστεί  με αποτέλεσμα η ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα να είναι συντριπτική  σε επιθετική κοινή δύναμη κρούσης που περιλαμβάνει  ναυτικές, χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις.

Γ. Αν δεν υπήρχε η ΚΡΙΜΑΙΑ δεν θα υπήρχε και η Συρία για τους Ρώσους γιατί η αλυσίδα στρατιωτικής υποστήριξης στην ματωμένη αυτή χώρα γίνεται πιο εύκολα από την Ελληνική Χερσόνησο της Ταυρίδας δια μέσου των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.

Δ. Η Τουρκία από χωροφύλακας των Βαλκανίων πάει να γίνει αγροφύλακας.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας  στην Κριμαία γίνονται για να δημιουργήσουν  κοινωνικά προβλήματα δυσφορίας  και ανησυχίας στον Κριμαϊκό Λαό την στιγμή που οι Ναύσταθμοι του Ρωσικού Στόλου στην Χερσόνησο της Κριμαίας- Ταυρίδος έχουν τεθεί στο υψηλότερο σημείο ετοιμότητας λόγω των επερχομένων εξελίξεων στην Συρία  επειδή αυτοί υποστηρίζουν την μεταφορά των ρωσικών στρατιωτικών προμηθειών στην Μ. Ανατολή.

Και φυσικά βρέθηκαν οι γνωστοί ακτιβιστές Τάταροι γνώριμοι και ομόαιμοι των γειτόνων τούρκων  που τους υποστηρίζουν παντοιοτρόπως.

Αναρωτιέται κανείς γιατί θέλουν να πάθουν κάποιοι  ¨ηλεκτροπληξία¨ και βραχυκύκλωμα και να σβήσουν τα  δικά τους φώτα σύντομα.

Αν λοιπόν έσβησαν τα φώτα της ΚΡΙΜΑΙΑΣ  σύντομα θα  σβήσουν και   τα τουρκικά φώτα της ΠΟΛΗΣ για να ανάψουν πάλι με τους φυσικούς κληρονόμους της.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...