Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Χαῖρε τό ᾆσμα Χερουβείμ, χαῖρε ὕμνος Ἀγγέλων, Χαῖρε ᾠδή τῶν Σεραφείμ, χαρά τῶν Ἀρχαγγέλων

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ρωσική Δούμα: «Να επιστραφεί ο Ορθόδοξος Ναός της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη» !

Θ.Π.: Άρχισαν οι “επιπτώσεις” που λέγαμε,  για την Τουρκία!!!
Η Δούμα υποστήριξε σήμερα  την ιδέα να επιστρέψει ο ιστορικός και ιερός καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης, η   Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη και στο   Ορθόδοξο Πατριαρχείο .
«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει  καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας  αναγκαία την επιστροφή της  Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο συντονιστής της  κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI  Gavrilov.
Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους  συντηρητές και επιστήμονες.!!
Ο βουλευτής είπε ότι η 23 Σεπτεμβρίου, 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε τo μεγάλο  Τζαμί της Μόσχας. «Η σημασία της εκδήλωσης, δήλωσε  ο ίδιος είναι ότι στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της  Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο,  αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων  κοινοβουλίων»,  τόνισε  ο βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...