Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τίς Θεός μέγας, ὡς ὁ Θεός ἡμῶν; σύ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος”

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Stratfor: «Η Ρωσία δείχνει την ικανότητα ενός παγκόσμιου παίκτη»

Η Ρωσία επιτυγχάνει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της στη Μέση Ανατολή, και όλο και περισσότερο γίνεται παγκόσμιος ηγέτης στην επίλυση της συριακής κρίσης. Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό επιβεβαιώνει, πιστεύουν οι αναλυτές του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Stratfor.

«Η στήριξη της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπάσαρ αλ Άσαντ είναι ένα στοιχείο μιας ευρύτερης στρατηγικής», γράφει το Stratfor.

Ένας άλλος στόχος, κατά την άποψη των αναλυτών, είναι η επέκταση της σφαίρας ενδιαφέροντος γενικά στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι, θα γίνει η ενίσχυση της ρωσοιρανικής συνεργασίας σχετικά με το συριακό ζήτημα.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι μέχρι αυτό το σημείο, η Ρωσία πλησιάζει την επίτευξη των περισσότερων στόχων της, και οι «ενέργειές της, φαίνεται ότι θα οδηγήσουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία».

Επιπλέον, η Ρωσία δείχνει σαφώς την ικανότητά της να είναι ένας παγκόσμιος ηγετικού παίκτη, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το Stratfor.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συμβάλλουν έμμεσα στην επίτευξη των άλλων στόχων της, όπως η εμβάθυνση των διαπραγματεύσεων για την ουκρανική κρίση.

«Οι Ρώσοι είναι σκακιστές, και δεν παρατηρούν μόνο ένα πεδίο στη σκακιέρα. Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία σχετίζονται επίσης με την άλλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, στην κρίση στην Ουκρανία».

Κατά την άποψη των αναλυτών, η δημιουργία των στρατιωτικών επαφών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στη Συρία δίνει επίσης στη Μόσχα μια πλατφόρμα για συζήτηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, όπου ξεκίνησε η εκεχειρία την 1η Σεπτεμβρίου. 
kostasxan.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...