Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Oπισθοχωρεί ο Μ.Νετανιάχου: ''Δεν συμφωνώ με την κριτική ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στη Ρωσία -Δεν πρέπει να συγκρουστούν τα ισραηλινά με τα ρωσικά στρατεύματα''

Το Ισραήλ επιθυμεί να αποφύγει μία εχθρική σχέση με τη Μόσχα, θέλοντας να διατηρήσει το επίπεδο των σχέσεών του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να επηρεαστεί η σχέση μεταξύ των δύο χωρών, μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε στη Συρία το Κρεμλίνο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να υιοθετήσει την κριτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Ρωσία για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στη Συρία. «Δεν επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, όταν οι σχέσεις της Ρωσίας και του Ισραήλ ήταν εχθρικές. Νομίζω ότι έχουμε αλλάξει σχέσεις και ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο», δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από λίγες ημέρες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλυψε στις δηλώσεις του ότι ταξίδεψε στη Μόσχα προκειμένου να καταστήσει σαφές πως πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η σύγκρουση ισραηλινών και ρωσικών δυνάμεων. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πούτιν υποστηρίζει την παραμονή του Άσαντ στην ηγεσία της Συρίας, ενώ το Ισραήλ, όπως και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δηλώσει τη σαφή θέση ότι το καθεστώς Άσαντ πρέπει να εκπέσει.
«Στη Συρία έχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον λαό και τους πολίτες μας. Η Ρωσία έχει διαφορετικούς στόχους. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρουστούμε», πρόσθεσε ο Νετανιάχου. Σε ερώτηση αν θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δύο χωρών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν ξέρω, ο χρόνος θα δείξει».
Ξεκαθάρισε δε, πως αν κάποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει τα εδάφη της Συρίας για να μεταφέρει οπλισμό στη Χεζμπολάχ, τότε η παρουσία του ρωσικού στρατού δεν θα αποτρέψει το Ισραήλ να δράσει. pronews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...