Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Καρδιά της Ελλάδος... η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας"

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Τζον Κέρι: Η Τουρκία θα μπορούσε να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος

Ο Τζον Κέρι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη (φωτ.:ΑΠΕ-Mikhail Klimentiev/RIA NOVOSTI/Kremlin Pool)
Θ.Π. Είναι φως φανάρι πως οι ΗΠΑ εξωθούν σε ένταση την Τουρκία με τους Ρώσους. Το γιατί… ίσως επιθυμούν την διάλυση της, αυτή την χρονική στιγμή. Ίσως πάλι τεστάρουν το πόσο αποφασισμένοι είναι οι Ρώσοι.  Υπομονή, θα το μάθουμε λίαν συντόμως.
Δίκιο θα είχε η Τουρκία εάν κατέρριπτε το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον «εναέριο χώρο» της, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι αυτό είναι ακριβώς το είδος των πραγμάτων για τα οποία η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν [σ.σ.: τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας] να καταρριφθούν» δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από τη Χιλή όπου βρίσκεται, υπογραμμίζοντας ότι η ένταση μπορεί να αυξηθεί ανά πάσα στιγμή.

Εξάλλου, όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, και «στο παρελθόν η Τουρκία έχει καταρρίψει αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της».

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013 η Άγκυρα είχε καταρρίψει ένα ελικόπτερο, και έξι μήνες αργότερα στις 23 Μαρτίου 2014 ένα μαχητικό αεροσκάφος επειδή παραβίασαν τους κανόνες εμπλοκής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, δηλαδή προσέγγισαν στη ζώνη ασφαλείας των 5 μιλίων που μονομερώς καθόρισε η Τουρκία, μέσα στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Ανάλογη ήταν η αντίδρασή της και στις 16 Μαΐου 2015, όταν κατέρριψε ελικόπτερο που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της κατά 7 μίλια. www.pontos-news.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...